Grappig, ik ben zó niet met kerst bezig, dat ik bijna zou vergeten om mijn kerstkaart, waar ik toch heel wat tijd, werk en moeite in heb gestoken, op m’n blog te plaatsen. Dus dat gaan we nu dan maar doen.

Zelf doe ik dit jaar niks aan kerst. De meesten die ik ken vieren het met vrienden of familie en ik ben alleen thuis. Zielig? Absoluut niet. Ik word altijd een beetje moe van die kreten ‘dat je toch niet alleen wilt zitten met kerst’. Waarom niet eigenlijk?

Maar goed, ik ben nu eenmaal een aparte als het op dat soort dingen aankomt. Ik word altijd een beetje recalcitrant van kerst en zodra vrienden dingen op je kerstkaart gaan schrijven als “Ik weet dat je niet zoveel hebt met kerst en meneer ten Brink zijn nek om zou willen draaien”, dan weet je dat je gemengde gevoelens over dit feest ook tot de buitenwereld zijn doorgedrongen. :-)

Ik ben dus thuis en heb daar geen moeite mee. Geluk maak je zelf en daartoe ben ik dan ook prima in staat. Ik ben sowieso niet echt het type wat anderen nodig heeft waar dan ook voor (al klinkt dat misschien vrij hard) en als ik iets op jonge leeftijd al heb geleerd, is het om mezelf te vermaken. En dat lukt prima!

Als ik terugkijk naar vorig jaar kerst toen ik toevallig wel iets te doen had, is deze kerst in alle opzichten beter, omdat ik nu veel beter in m’n vel zit. Dat is mij veel meer waard dan geplande gezelligheid!

Na deze wat ongepland lange noot vooraf, over tot de orde van eerste kerstdag, namelijk mijn kerstkaart! Ik vind het altijd leuk om een wat originele benadering dan ‘merry Christmas’ of ‘fijne feestdagen’ te bedenken en ben daar dit jaar ook in geslaagd. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, heb ik de handlettering zelf gemaakt en deze in een creatieve compositie gefotografeerd. Ik ben er best tevreden over! Eigenlijk had er ook nog een kop koffie op moeten staan, dan had ik drie hobby’s in één beeld verenigd. : (fotografie, handlettering en koffie maken).

151220-kerstkaart_edit

Heb jij altijd een volle agenda tijdens de kerstdagen?