Week eenenvijftig jongens (en meisjes). Nu is het voor het echie: Het jaar is nu dus écht bijna om. Als me één ding is opgevallen aan 2015, is dat het voor mijn gevoel echt belachelijk snel voorbij is gevlogen. Tegen de tijd dat het voorjaar begon was het alweer zomer en nadat de bomen hun gouden blaadjes hadden laten vallen, was het opeens al bijna kerstmis. Dat idee dus.

Maar je weet wat ze zeggen: Time flies when you’re having fun, dus dat 2015 zo snel voorbij lijkt te gaan, kan alleen een goed teken zijn! Enfin, dit is niet het artikel voor een jaaroverzicht, maar ik neem je wel mee voor een kijkje in mijn week. Met een workshop handlettering, een vroeg kerstdiner bij oma, smullen van de grill, een kerst-fotoshoot en een presentatie bij Slot Loevestein. Een druk weekje!

maandag 14 december

Ik kocht van iemand uit zo’n verkoophoek op Facebook een nieuwe panini-grill voor twee tientjes. Ik heb een tosti-ijzer staan, maar vind dat niet altijd even praktisch. Gelijk wat broodjes gehaald en thuis aan de slag. Hier zie je één van mijn favorieten: Een pita Hawaï!

Avonds kwam een vriend langs, onder meer om mijn voortreffelijke koffie te proeven (een beetje onbescheidenheid mag op z’n tijd!) en ik vroeg hem of hij al plannen voor het eten had, want dat ik wel een lekkere panini voor hem wilde maken. En zo geschiedde. Ik had voor de gelegenheid zelfs de tafel netjes gedekt en hij mocht van mijn mooie bord eten. 🙂

dinsdag 15 december

Nadat ik maandag al in de Haarwijk was geweest om die grill op te halen (ik had me een beetje verkeken op het gewicht en het formaat van de doos en moest daar dus een eind mee naar huis zeulen), liep ik dinsdag wederom die richting uit met Bas, dit keer om de toeristische route te nemen, die ik Bas maandag al beloofd had. Onderweg maakte ik de eerste twee foto’s.

‘s Avonds had ik de workshop handletteren, waarover ik eerder deze week al schreef. We waren met twaalf vrouwen (het verbaasde me ergens dat er geen mannen bij waren, zo meisjesachtig is het toch niet om mooie tekst te tekenen?) en ik was om half 12 weer thuis.

woensdag 16 december

Ik maakte een probeersel op de spiegel met de stiften die ik de vorige avond tijdens de workshop had gekocht, om ook op ramen en spiegels te kunnen schrijven. Superleuk! ‘s Avonds stond een kerstdiner bij oma in het verzorgingshuis op het programma, dus trok ik feestelijke kleren aan (ik heb geen kleding voor de feestdagen gekocht om de simpele reden dat ik toch gewoon thuis ben) en zette de krultang in m’n lokken. Oma vond het fijn dat we er waren.

donderdag 17 december

Donderdag weer op pad. Ik was samen met m’n moeder aanwezig bij een presentatie / excursie over project Munnikenland en ook hier schreef ik al iets over op m’n blog, dus hoef ik daar verder niet zoveel over te vertellen. Natuurlijk maakte ik daar ook de nodige foto’s, waarvan je er hier een aantal ziet. (foto 2 t/m 7).

Ik bleef bij m’n moeder eten en kreeg nu eindelijk haar nieuwe katje Missy te zien, die ze al vier weken heeft, maar die steeds achter de bank kroop zodra er iemand anders dan m’n moeder in huis was. Inmiddels lijkt ze al een beetje aan mij gewend en we hebben zelfs samen op de tablet gespeeld, want geloof het of niet, die kat is helemaal wild van dat ding!

Verder bekeek ik een tikkeltje jaloers de kerstkaarten-collectie van m’n moeder (ik mag blij zijn als ik er drie krijg) en kocht op de valreep een leuk kerstboompje, die dus mee de taxi naar huis ging! Eenmaal terug in Gorinchem, ging ik nog even creatief aan de slag en printte mijn eigen polaroid foto’s. Hoe ik dat deed, lees je binnenkort in een DIY-artikel!

vrijdag 18 december

Vrijdag ging ik op de ramen aan de slag met mijn speciale stiften en maakte een leuke kerst-tekst. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf. De tekst zit overigens wel aan de binnenkant, dus ik moest in spiegelschrift schrijven, maar gelukkig heb ik daar een handig trucje voor, om het iets makkelijker te maken. Al is op papier schrijven nog altijd een stuk makkelijker!

Verder kreeg ik van een vriend een elektrische melkopschuimer, die bij hem al geruime tijd niets stond te doen in de kast en waar ik enorm blij mee ben. Het apparaatje maakt mooi schuim, het is veel sneller klaar en het knoeit niet, in tegenstelling tot mijn handopschuimer.

Ik kreeg een kerstkaart, maar één zonder afzender. Handig! Er zijn niet zoveel mensen die mijn adres weten, dus het moet iemand zijn die ik ken, maar wie? Overigens ben ik zelf ook weleens vergeten mijn naam op een kerstkaart te zetten.

Door m’n Facebook-vrienden wordt al druk gespeculeerd over een geheime aanbidder, maar die is dan wel een paar maandjes te vroeg met het verzenden van anonieme kaarten! Ik kan het me niet voorstellen in elk geval.

zaterdag 19 december

Ook zaterdag stond er een activiteit op het programma. Martin had gevraagd of ik een foto in kerststijl wilde maken van hem met z’n VW Beetle. Ik liet hem naar de enorme kerstboom op het stadhuisplein rijden en strak onder de immense boom parkeren. Een meer kerstige achtergrond kun je niet wensen!

Vervolgens ben ik zo’n anderhalf uur bezig geweest, met een aantal leuke foto’s al resultaat. Op de terugweg had ik de kerst-slinger die ik had meegenomen half uit het raam gehangen, wat zo gezellig heen en weer wapperde. ‘s Middags liepen we nog over de kleine kerstmarkt die in de binnenstad werd gehouden. Niks gekocht, wel leuk om even te kijken.

zondag 20 december

De bedoeling was om echt helemaal niks te doen, maar daar kwam weer niks van terecht. Een groot deel van de dag ben ik bezig geweest met de voorbereidingen voor mijn kerstkaart en vervolgens het maken daarvan. Ik laat niks aan het toeval over! Hoe het resultaat is geworden zul je één dezer dagen wel zien, want uiteraard plaats ik hem ook op m’n blog! Iemand vond het al het mooiste zelfgemaakte kerstkaartje wat ze ooit had gezien. Wauw!

Enfin, vervolgens had ik dus wel trek en ik trok m’n grill maar weer tevoorschijn om een lekkere grillburger met ei, tomaat en komkommer te maken. Dat smaakte prima en het zag er eigenlijk ook best wel mooi uit zo. Stiekem vind ik eten mooi opmaken nog altijd leuker dan het bereiden.

Ben jij al in kerststemming?