Heb je leuke kerstdagen gevierd? De mijne waren behoorlijk rustig. Gewoon alleen thuis en als kerstdiner een broodje kaas en de volgende dag een zelfgemaakte panini Hawaï, niks mis mee. Veel eten is de laatste tijd toch niet aan mij besteed. Ik maakte in de afgelopen week overigens veel minder foto’s dan ik verwacht had, in totaal zo rond de vijfentwintig.

maandag 21 december

Ik ontving warempel nog een kerstkaart (inmiddels heb ik er volgens mij vijf, dus al twee meer dan ik verwacht had) en ik moet zeggen: Dit is de leukste (en meest originele) kerstkaart-tekst ooit! Verder maakte ik een lekkere cappuccino met maan en sterren erop. Alleen de sterren zijn een klein beetje mislukt. Eigenlijk heb ik niet zoveel bijzonders gedaan of meegemaakt.

dinsdag 22 december

Iets meer foto’s van dinsdag, ook al was het nogal een grijze en regenachtige dag. Ik wandelde wat met Bas, kreeg bij Zeeman een nieuwe eco-tas omdat mijn oude gescheurd was (je kunt je oude inleveren en vervolgens een nieuwe krijgen, goed groen initiatief) en met de post kwam mijn bestelde melkkannetje. Alleen had ik ‘m iets groter verwacht!

Verder moest die natuurlijk gelijk in gebruik genomen worden, zat Molly weer eens in m’n nek en maakte ik een nieuwe tekst op mijn krijtbordje. Die krijtstiften zijn ideaal, alleen niet om van het bord af te krijgen, daar heb ik aardig op moeten schrobben! End van de middag de keuken in om iets lekkers te maken. Grillburgers! Die smaakten prima en de rest ook trouwens.

woensdag 23 december

Het was gelukkig beter weer, dus lekker gewandeld met Bas en daarbij de eerste foto gemaakt. Daarna wat vuilnis en post weggebracht (niet op dezelfde plek, uiteraard) en op de fiets naar Aldi, waar ik iets in de folder had gezien wat ik wilde hebben. ‘s Avonds kwam Martin weer eens langs op de terugweg van z’n fysio-afspraak en maakte ik cappuccino, dit keer met een zonnetje erop.

donderdag 24 december

Ik bracht folders rond voor Istanbul. Ik loop toch vaak met Bas, dus kan ik in dezelfde moeite meteen wat folders in brievenbussen stoppen. Uiteraard worden m’n rondjes daar wel iets systematischer van, maar dat geeft niet. Ik vind het leuk om te doen en heb inmiddels in totaal al zo’n 600 folders in evenzoveel brievenbussen gestopt. Het aantal kilometers wat ik loop, schiet gelijk de hoogte in. Dat werd wel weer eens tijd!

En dan word je hongerig, dus maakte ik een panini en nadat ik vervolgens ook nog boodschappen had gedaan, plofte ik neer op de bank met een Seattle Latte. Die had ik verdiend! Vervolgens alweer de keuken in, dit keer om de pompoen te koken die ik de dag ervoor had gekocht. Ik wilde namelijk zelf ook weleens de beroemde pumpkin spice latte maken! Tot slot genoot ik van een glas glühwein. Warm, uiteraard!

vrijdag 25 december

Het eerste wat ik net uit bed deed, was de foto met de polaroids maken. Ik had dat idee al een paar dagen in m’n hoofd, maar was steeds zo druk in de weer met andere dingen, dat het al te donker was tegen de tijd dat ik aan die foto kon beginnen. En omdat het inmiddels al kerst was, moest die foto er nú komen. Ik vind ‘m best leuk!

Verder zette ik tijdens het lopen met Bas een mooie etalage op de foto en ondanks dat ik alleen thuis was met beide kerstdagen, had ik me toch een beetje feestelijk aangekleed en vervolgens een paar selfies geprobeerd te maken, waarvan ik deze twee best leuk vind.

zaterdag 26 december

Lang geslapen en vervolgens de hele middag aan het folderen geweest. Eenmaal thuis maakte ik een broodje en viel kort daarna op de bank in slaap. ‘s Avonds moest het verjaardagscadeautje voor oma (ze is vandaag jarig) nog ingepakt.

Een witte houten lantaarn waar ik een grote kaars en een streng met van die mini-lichtjes bij had gekocht. Ik vind ‘m zo leuk, dat ik er misschien ook nog één voor mezelf ga kopen. 🙂

zondag 27 december

Zoals ik hierboven al schreef, is oma vandaag jarig en ben ik daar vanmorgen naartoe geweest. Omdat het veel te druk en te vermoeiend voor haar is om de hele dag door visite te hebben, was afgesproken dat er een paar mensen tussen half 11 en 12 uur zouden komen en daarna zouden m’n moeder en ik met haar eten.

Oma had een paar kerststukjes staan die ik op de foto zette en ik kon het niet laten om weer iets van eten te fotograferen. Tot slot bij m’n moeder geweest, waar ik haar nieuwe kat nog maar eens fotografeerde.