Een nieuwe dag, een nieuwe week en weer een nieuwe bladzijde van het 1000 vragen aan jezelf boekje. Vandaag lees je onder meer of ik snel verliefd word, wat mijn grootste overwinning is en welke website ik dagelijks bezoek.

127. Word je snel verliefd?

Nee. Gelukkig niet. Vroeger was ik wel om de haverklap verliefd, maar ik werd het al wanneer een jongen aardig deed. Ik was het niet gewend dat leeftijdsgenoten aardig tegen me deden. Later bleek dat dat ik vooral verliefd was op het idee ervan zijn en de positieve aandacht.

Gelukkig is dat in mijn volwassen leven wel veranderd, ik gruwel nu van mensen die zo zijn zoals ik was. Ik word nu hooguit eens in de 4 á 5 jaar verliefd maar dan gelijk wel heel hevig. Waarom ik het niet leuk vind om verliefd te zijn? Omdat ik altijd op de verkeerde val. Meneer wil niet of kan niet, noem ik ‘t altijd gekscherend. Ik vind verliefd zijn zonde van mijn energie en baal dat ik het niet kan voorkomen.

128. Waar denk je aan voordat je in slaap valt?

Dat verschilt. Het kan zijn dat ik aan iets denk waar ik nog mee bezig was of wat ik nog wil doen, een creatief idee, iets voor m’n blog, aan die man waarop ik dus min of meer verliefd ben maar niet wil zijn, aan wat voor weer het wordt, psychologische dingen. Het kan echt van alles zijn.

129. Wat is je favoriete dag van de week?

Ik denk dat dat vrijdag is, of misschien zaterdag. Vrijdag is zo’n pré weekend gevoel en ondanks dat ik dus geen baan heb en in feite dus alle dagen vrij heb, is het weekend voor mij ook wel echt weekend. Niet dat ik dan opeens heel andere dingen doe, maar het gaat om het gevoel.

130. Wat is je grootste overwinning?

Dat ik mezelf gelukkig kan maken. Misschien had je verwacht iets te lezen over het overwinnen van mijn angsten, maar omdat dat nog steeds niet helemaal uit mijn systeem is en misschien ook wel nooit meer zal gaan, zie ik dat niet als overwinning. Wel ben ik trots op mezelf dat ik van een pessimistische, naïeve trut ben veranderd in een sterke, positieve, onafhankelijke vrouw.

Ik was enorm naïef, de grootste pessimist die je kon bedenken (ook wel veroorzaakt doordat ik zwaar depressief ben geweest) en stelde me erg afhankelijk op wat betreft ‘gelukkig zijn’. Ik dacht dat ik niks alleen kon en woonde daarom samen, terwijl ik doodongelukkig was in mijn relatie(s). Ik heb aan de hand van een aantal heel harde lessen geleerd dat je geluk vooral en uitsluitend bij jezelf moet zoeken en dat alleen jij daarvoor verantwoordelijk bent.

Chris Pine

131. Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen?

Het eerste wat in me opkomt is Chris Pine, maar dan wél zonder baard!

132. Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid?

Ik heb blijkbaar een patent op verliefd worden op onbereikbare mannen, maar verliefd op een beroemdheid? Ik geloof niet dat dat aan de orde is geweest. Alhoewel ik wel héél erg gek was van Mark ‘Marky’ Owen van de boyband Take That. Heul, heul lang geleden dus. :-D

133. Wat is je droomberoep?

Op dit moment is dat columnist worden voor een bekende krant, wat met een beetje geluk ook nog eens werkelijkheid gaat worden. Hoe, wat, waar? Daarover vertel ik een andere keer meer, als ik er zelf ook wat meer over weet. Geheimzinnig hé?

134. Vraag je makkelijk om hulp?

Absoluut niet. Ik ben erg onafhankelijk en trek dat soms wel vrij ver door: Ik wil letterlijk alles zelf kunnen. Ongeacht het feit dat ik een vrouw ben, dat ik hartstikke slechtziend ben en dat ik, net als alle andere mensen op deze aardbol, nu eenmaal niet in staat ben om ALLES te kunnen. Maar de wil is er en ik probeer het vaak ook wel. Hulp vragen, of dat nu is bij een emotionele kwestie of het oplossen van een technisch probleem, voelt voor mij als falen.

135. Wat kun je maar niet weggooien?

Ik ben niet iemand die dingen tot sint juttemis wil bewaren. Ik heb geen groot huis en moet echt eens in de zoveel tijd met de bezem door m’n kasten om spullen uit te zoeken die weg kunnen. Er zijn wel een aantal kledingstukken die ik al heel lang in de kast heb liggen en niet of nauwelijks draag maar toch niet weg wil doen, alleen weet ik er zo gauw niet één op te noemen.

136. Welke site bezoek je dagelijks?

Good old Google natuurlijk! En verder mijn eigen site, Facebook en Whatsapp Web.

137. Zijn de beste dingen in het leven gratis?

Absoluut!

138. Heb je weleens iets gestolen

Nee, nooit. Als ik ‘t wel gedaan zou hebben, zou ik hier vast ook nee geschreven hebben, maar ik kan slecht liegen en heb écht nog nooit wat gejat. Niet eens een snoepje uit van die schepsnoep-bakken bij de drogist. Ja ik weet het, ik ben het ultieme brave meisje…

139. Welk gerecht schotel je gasten vaak voor?

Gasten? Gerecht? Koken is nog steeds niet mijn hobby en voor gasten kook ik nooit. Sowieso kan ik zenuwachtig worden als ik het idee heb dat iemand op m’n vingers kijkt en ik vind het ook zo ongezellig als ik in de keuken sta, terwijl m’n visite in de woonkamer zit. Nee, het koken laat ik nog altijd liever aan anderen over.

140. Bij welke winkel wil je wel één minuut gratis winkelen?

Ik denk dat ik dan voor HEMA ga. Ze hebben daar altijd zulke leuke spullen!

En wat is jouw grootste overwinning?