De eerste editie van de 1000 Vragen aan Jezelf serie in het nieuwe jaar! Een nieuwe bladzijde met weer een aantal ‘levensvragen’ die ik vandaag met alle plezier van de wereld zal beantwoorden. Je leest onder andere of ik weleens het onderwerp van een roddel ben geweest, hoe geduldig ik ben en wie mijn gevallen held is, wat dat ook mag zijn.

85. Hoe gelukkig ben je?

Op een schaal van één tot tien zou ik zeggen een 7,5, of misschien zelfs een 8! Ik ben doorgaans een heel gelukkig mens. Ik ben blij met wat ik heb en ben er doorgaans niet de persoon naar om te verlangen naar dingen die ik niet heb.

Hoewel ik een beperking heb en geen baan, geen vriend en weinig geld op de bank, heb ik mijn leven op mijn manier kunnen inrichten en doe ik wat ik leuk vind. Zoals ik al bij een foto op Instagram schreef: All beauty starts with simplicity.

86. Wie is jouw gevallen held?

Ik heb geen helden, of ze gevallen zijn of niet. Geen helden en ook geen voorbeelden. Het is al vervelend genoeg dat ik mezelf continu spiegel aan anderen en daarbij altijd de strijd verlies (een ander is altijd mooier of beter), dus helden hebben, zou dat alleen nog maar erger maken. Qua doen en laten en persoonlijkheid volg ik vooral mijn hart, geen held!

87. Staan er foto’s op je telefoon waarmee je chantabel bent?

Chantabel? Ik? *ligt in een deuk*. Het antwoord is dus nee.

88. Wie van je vrienden ken je het langst?

Ik denk dat dat Martin is. Die ken ik sinds zomer 2008. Of ik voor die tijd dan geen vrienden had? Jawel, maar daar heb ik geen contact meer mee. Ik heb geen jeugdvrienden omdat ik niet de leukste periode heb gehad in m’n schooljaren. Dan houd je daar geen vrienden aan over. Sowieso heb ik altijd weinig vrienden en kennissen gehad. Nog steeds. Ik heb het niet nodig.

89. Mediteer je graag?

Nee, vind ik zonde van mijn tijd.

Mijn fiets bij zonsondergang

Mijn fiets bij zonsondergang

90. Hoe pep je jezelf op na een rotdag?

Op de fiets springen en een rondje flink knallen. Niets beter om je kop leeg te rijden, dan op twee rubber banden. Geloof mij maar!

91. Wat is je favoriete boek?

Heb ik niet. Ik lees meestal best veel (al komt dat wel in fases, momenteel heb ik al in geen weken een boek aangeraakt), maar een favoriet boek heb ik dus niet. Net zo min als dat ik een favoriete song of een favoriete film heb. Why stick to one, if there’s so many to enjoy!

92. Met wie whatsapp je het meest?

Sinds Whatsapp Web voor iOS-gebruikers beschikbaar is, kan ik wel stellen dat mijn WhatsApp-gebruik is toegenomen. Daarvoor had ik er eigenlijk een hekel aan. Er zit vaak te veel tekst in m’n hoofd om in korte tijd foutloos te typen en dan liet ik het maar helemaal achterwege.

Ik kan nu dus gewoon via de computer typen en dan stuur ik makkelijker een berichtje. Voor die tijd was ik niet snel de eerste die een conversatie startte. Ik reageerde als iemand iets stuurde en dat was het. Appen is overigens nog steeds niet echt mijn hobby. Ik schrijf liever mails.

Degene met wie ik het meest app? Dat wisselt. Soms m’n moeder, mijn maatje uit het Westland of mijn kennisje uit Izmir (Turkije), waarmee ik mijn Engels ook gelijk weer wat opvijzel, aangezien ik nog altijd geen Turks kan. Dat is wel de top drie nu.

93. Zeg je vaker ja of nee?

Ik heb wel wat beters te doen dan daarop letten. :-)

94. Ben je weleens het onderwerp geweest van een roddel?

Ik geloof niet dat ik mezelf kandidaat stel om in het roddelcircuit terecht te komen. Ik dans niet dronken op tafels en doe geen andere gekke dingen. Wel heb ik een tijdje terug begrepen dat er gekletst zou worden, omdat ik blijkbaar te lang in m’n favoriete eetcafé zat.

Dan ben je betalende klant, is het nóg niet goed. Mogelijk wat conservatievelingen die het raar vinden dat een vrouw alleen ergens aan een tafeltje zit. Wake up! It’s 2016! Het is maar goed dat die mensen niet weten dat ik soms zelfs hele middagen in de ijssalon spendeer. :-)

95. Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?

Ik heb geen baan, dus dat maakt het vrij lastig om deze vraag te beantwoorden. Waarschijnlijk zou ik hetzelfde doen als wat ik nu doe.

96. Kun je goed autorijden?

Ook al zo’n ontoepasselijke vraag. Ik heb geen rijbewijs en ik ben slechtziend. Wat denk je zelf. :-)

97. Wil je dat mensen je aardig vinden?

Vroeger was ik iemand die er praktisch alles voor deed om aardig gevonden te worden. Dat was belangrijker dan alles, ik cijferde mezelf weg. Dat dat een aantal harde lessen opleverde, hoef ik je vast niet te vertellen. Tegenwoordig ben ik harder en heb ik vaker een attitude waarbij het me niet scheelt of iemand me aardig vindt.

In the heart wil ik dat nog altijd graag dat mensen me aardig vinden, maar er zijn ook momenten dat ik bepaalde mensen bewust afstoot door me bot te gedragen. Vooral om mannen die iets willen snel de aftocht te laten blazen, heb ik zo mijn methodes waardoor ze gillend wegrennen. :-) I can be a real pain in the ass if I want to…

98. Wat had je anders moeten doen in je liefdesleven?

Eigenlijk zie ik alles als leerproces, zelfs mijn liefdesleven wat tot nu toe ronduit bagger was. Maar als ik iets anders had moeten doen, was het wel meer voor mezelf opkomen en minder tolereren. Daarmee heb ik mezelf destijds echt ten gronde gericht: Je wordt niet zomaar zwaar depressief van een relatie tenslotte. Dat had ik echt anders aan moeten pakken.