Het is weer tijd voor een lijstje vragen en antwoorden uit mijn favoriete kleine boekje. Dit keer lees je onder meer of ik ooit de wet heb overtreden, wie me het best kent en of ik trots ben op mezelf. Het is een behoorlijk gevarieerde selectie in elk geval!

99. Wat doe je het liefst op een avondje uit?

Dansen! Ik ben niet bepaald een kroegtijger en ik ga ook nooit meer uit eigenlijk, maar ik heb heel af en toe weleens een feestje en dan doe ik niets liever dan dansen! Vroeger danste ik altijd al heel graag en dat zit er blijkbaar nog steeds in. Lekker schudden met die heupen!

100. Heb je ooit de wet overtreden?

Ik heb weleens gefietst in het voetgangersgebied, wat dus niet mag. Ik werd hierop aangesproken door oom agent en heb echt moeten praten als Brugman om onder een geldboete uit te komen. Niet dat ik mijn verantwoordelijkheden niet onder ogen wilde zien, maar het was tien voor half zes en vanaf half zes mag je wel fietsen daar en mijn horloge liep voor…

101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?

Voor zover ik weet wel! Ik herken mezelf er aardig in, in elk geval (Steenbok).

102. Welke kleur overheerst in je kledingkast?

Zwart, grijs en wijnrood. Dat zijn er dus drie. 🙂 Ik hou niet zo van kleuren qua kleding (op felrood na dan) en mijn oog valt bij het shoppen op de één of andere manier altijd op zwart en grijs en verder op felrood en wijnrood. Dat zijn gewoon ‘mijn’ kleuren. Blauw draag ik overigens de laatste jaren ook steeds vaker, maar daar houdt het wel een beetje op qua kleur.

103. Haal je alles uit een dag?

Zeker! Ik ben iemand die altijd wel ergens mee bezig is. Grappig genoeg heb ik deze eigenschap pas afgelopen jaar ontdekt, toen ik me meer ging verdiepen in mindfulness en erachter kwam wat de reden was dat ik steeds vergat mijn oefeningen te doen. Ik had het simpelweg te druk met andere dingen, altijd.

Zelfs als ik op de bank zit, moet ik nog ergens mee bezig zijn. Een boek, m’n telefoon, whatever. Gewoon zitten en niets doen, kan ik alleen als ik slaap of ziek ben. Ik wil mezelf niet druk noemen, maar ik ben wel altijd ergens mee bezig en zelfs op bed gaat dat in m’n hoofd vaak nog door.

104. Hoeveel tv-series volg je?

Op het moment geen enkele. Dokter Tinus is alweer even afgelopen, evenals mijn guilty pleasure op tv-gebied: de serie van Roy Donders. Dus de tv komt überhaupt bijna niet aan momenteel. Ik ben gewoon ook niet zo’n serie-mens. Ik heb Netflix, maar gebruik dat alleen voor films.

105. Waarin wil je altijd kind blijven?

Niets. Ik vind volwassen zijn eigenlijk veel fijner dan kind zijn. Ik kan me beter ontplooien en mijn onafhankelijkheid beter benutten. Kind zijn, wordt nogal eens te veel geïdealiseerd, vind ik.

computer-internet

106. Kun je een week zonder internet?

Een week? Ik dacht het niet! Een paar dagen geleden lag KPN eruit en zelfs mijn mobiele internet (ook van KPN) deed het niet meer. Het was dat ik op dat moment druk was met voorbereidingen in de keuken voor mijn verjaardag, maar ik voelde toch wel een lichte paniek omhoog komen. Ik doe ontzettend veel met internet en dan bedoel ik dus niet alleen appen en Instagram checken.

Ik denk nog weleens terug aan de tijd dat ik helemaal in de wolken was met mijn 56k modem, waarmee ik hooguit een uurtje per dag inbelde op het wereld wijde web. Daar kunnen we ons tegenwoordig geen voorstelling meer bij maken. Internet is voor de meesten een eerste levensbehoefte geworden, net als eten, drinken en slapen.

107. Wie kent je het best?

Dat zal mijn moeder zijn. Ze kent me zó goed dat ze vaak dingen doorheeft voordat ik het zelf goed en wel besef. Ik vergeet bijvoorbeeld ook nooit meer dat moment, inmiddels alweer heel wat jaren geleden, dat ze me erop wees dat ik blijkbaar nogal verliefd was op iemand, terwijl ik dat zelf niet door had en blijkbaar tot die tijd zwaar in de ontkenningsfase was geweest. 🙂

108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?

Daar moest ik serieus lang over nadenken! Ik denk dat dat ramen zemen is. Misschien sowieso omdat dat niet elke week hoeft, maar ik vind het ook geen vervelend werk.

109. Ben je weleens teleurgesteld in mensen

Dat gebeurt weleens, bij wie niet, zou ik haast zeggen. Gelukkig is er met een goed gesprek vaak veel duidelijk te maken en uit te praten. Ik ben nu eenmaal een gevoelsmens en ondanks dat dat nogal eens botst met mijn koppigheid, kies ik er uiteindelijk toch voor om dingen uit de wereld te helpen in plaats van iemand maar domweg te laten vallen.

110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

Elke dag is bij mij een vrije dag en elke dag is bij mij ook anders.

111. Ben je trots op jezelf?

Over het algemeen genomen niet echt. Er kan altijd wel iets mooier, beter of anders, maar er zijn zeker wel momenten dat ik met recht trots ben en dat ook echt voel. Grappig genoeg zijn dat eerder dingen die met mijn persoonlijkheid te maken hebben, dan dat het gaat over bijvoorbeeld prestaties of uiterlijkheden.

Op dat laatste gebied ben ik sowieso nergens trots op, dus dat valt helemaal af. Ik ben wel trots als ik iets overwonnen heb, wanneer ik sterker kon zijn dan ik van mezelf had gedacht of als ik een lastige situatie het hoofd geboden heb. Mijn karakter is mijn echte kracht, mijn motor.

112. Welk nutteloos talent bezit je?

Ik stond erom bekend dat ik aan de hand van het geluid van een motorfiets kon bepalen wat voor merk en in veel gevallen ook wat voor type het was. Inmiddels is dat ‘talent’ niet echt meer wat het ooit was, omdat ik bijna nooit meer rijd en me ook niet meer zoveel met motoren bezighoud.

Wat is jouw nutteloze talent?