Mijn verjaardag is inmiddels weer achter de rug, ik heb vandaag, zoals min of meer traditie is op the day after, ontbeten met het laatste stukje taart en alle cadeaus zijn inmiddels opgeruimd en in gebruik genomen. Omdat ik gister echt een superleuke dag heb gehad en ontzettend verwend ben, leek het me leuk om toch nog een tweede verjaardagspost eraan te wijden!

Nadat ik ‘s morgens de laatste voorbereidingen heb gedaan en de taart opgehaald heb, kreeg ik om drie uur m’n moeder samen met oma op visite. Het was al best lang geleden dat oma bij mij thuis was geweest, dus het was leuk haar ook weer eens in mijn eigen omgeving te zien. Net toen ik bezig was met koffie maken, ging de bel weer en stond mijn vader voor de deur.

We hebben ruim twee maanden geen contact gehad en dat is eigenlijk pas sinds een paar dagen voor mijn verjaardag hersteld, dus ik vind het heel fijn dat hij op m’n verjaardag wilde komen en dat alle misverstanden inmiddels uit de wereld geholpen zijn en we het hebben bijgelegd. Van al het moois en leuks wat ik heb gekregen, was dat misschien nog wel het mooiste cadeau.

Ik voorzag mijn gasten van een natje en een droogje en ondanks ‘t dus niet zo was gepland, was het fijn om zo met mijn familie bij elkaar te zijn. De taart smaakte prima en ook de Turkse hapjes (meze) die ik bij Istanbul besteld had, vielen bij de gasten goed in de smaak. Omdat ik liever te veel dan te weinig heb, had ik zelf nog gevulde eieren en gehakthapjes gemaakt.

‘s Avonds had ik een huis vol visite. Grappig eigenlijk wel dat ik vorig jaar toen ik 40 werd van alles had willen doen en uiteindelijk gewoon thuis zat met taart en een handjevol visite en dat een aantal mensen ook niet konden komen. Nu ik 41 werd en dus niets speciaals gepland had, kreeg ik meer visite dan ik in jaren heb gehad en werd het een heel bijzondere dag!

De laatste gasten vertrokken rond 12 uur en nadat ik vervolgens nog een uur bezig ben geweest met opruimen en afwassen, kroop ik rond half 2 in bed en was volgens mij binnen vijf minuten al onder zeil.

Ik was dan ook echt moe! De dag voor m’n verjaardag al druk met schoonmaken, inkopen doen en voorbereidingen en op de dag zelf heen en weer rennen met taart, hapjes en drankjes. Eigenwijs als ik ben, sloeg ik hulp af en wilde alles zelf regelen. :-)

Wat ik heb gekregen? Dat zie je al op de foto’s in deze blogpost. Van oma kreeg ik een paar Uggs. Ik wilde die al heel lang, maar ze zijn zo duur! Aangezien oma niet echt meer van huis komt, ben ik die een week of twee geleden met m’n moeder gaan uitkiezen bij Van Zuilen in Gorinchem. Met de duidelijke instructies dat ik ze nog niet mocht dragen voordat ik jarig was. :-)

Verder kreeg ik een portemonnee van boterzacht, zwart leer, geld, dinerbonnen van De Beren eetcafés, een tegoedbon van Gusto, een verzorgingsset bestaande uit douchegel en een parfum mini, fles Jägermeister en een aantal verjaardagskaarten.

Van een deel van het geld, bestelde ik de ToPeak Ridecase voor op m’n fiets. Ik heb al zo’n ding, maar de cover die erbij zit is voor m’n oude iPhone en de 6S past daar dus niet in. Ook kocht ik het Playboy geurtje van mijn verjaardagsgeld en bestelde ik een elektrische gum van Derwent, die waarschijnlijk eerdaags met de post komt.

Het was in alle opzichten een geslaagde dag!