Eindelijk kan ik dan met week één beginnen. De maand is al bijna halverwege voor mijn gevoel! In de afgelopen week ben ik lekker creatief bezig geweest met van alles en nog wat, heb ik een newborn-fotoshoot gedaan, diverse wandelingen gemaakt met Bas en nog ‘t één en ander. Meer introductie is eigenlijk niet nodig en omdat het al laat is, begin ik maar snel!

maandag 4 januari

Thuis aan het rommelen geweest met verf. Ik had onlangs mijn krijtbordje gelakt met blanke lak omdat ie lastig schoon te krijgen was (die tip had ik ergens gelezen), maar ik had er even niet aan gedacht dat matte lak beter was en dus kocht ik maar een potje schoolbordverf bij HEMA en lakte ik het bord opnieuw.

Plus nog wat andere dingetjes, waaronder twee glasplaatjes. Om m’n kleren te tegen zwarte spetters te beschermen, trok ik een schort aan die ik voor koken niet gebruik, omdat mijn rode fijner is. En ja, ik ben zo iemand die zo’n ding draagt tijdens ‘t koken.

dinsdag 5 januari

Behalve krijtbordverf, ook nog krijtbordfolie. Ik wilde iets op de keukendeur, maar om daarop ook met verf aan de slag te gaan, vond ik wat griezelig. Ik bedoel: Het is wél zwart! Dus kocht ik voor een paar euro folie bij Kwantum en plakte dat op de deur.

Inmiddels waren mijn glasplaatjes en het zwartgelakte colaflesje met m’n naam erop ook droog en werkte ik aan de handlettering die ik ingelijst als geboortecadeau wilde geven. Tot slot zette ik Bas z’n kleine pootjes op de foto en maakte ik ‘Schwarzwälder Kirsch’ yoghurt die prima smaakte!

woensdag 6 januari

‘s Middags met Bas naar de dierenarts bij Ranzijn voor zijn jaarlijkse inenting. Mijn stoere ventje piepte niet eens toen ie een prik in zijn kont kreeg en zag het hele uitstapje meer als een feestje, vooral omdat hij zelf iets lekkers uit mocht zoeken in de schappen vol kluiven en hondensnoep. Ik fotografeerde hem op de enorme bank die buiten het tuincentrum stond, waardoor het leek of Bas gekrompen was. De mooie bloemen zette ik ook daar op de foto.

donderdag 7 januari

Ook donderdag creatief bezig geweest. Ik tekende met krijtbordverf op glasplaatjes. Verder gaf ik een fotolijst een mooie whitewash finish, dus lekker bezig geweest!

vrijdag 8 januari

Vrijdag ging ik naar Woudrichem voor de newborn fotoshoot waarover je gister al hebt kunnen lezen. Ik hees niet één, maar drie tassen op m’n rug en reed daarmee naar Woudrichem. Ik voer wel met de pont over. Om nu 10 km met zo’n gewicht rond te rijden, leek me geen strak plan.

Ik droeg mijn rode ruitjesblouse weer eens (officieel een herenoverhemd) en maakte vanaf de pont diverse zonsopgangfoto’s. Ook op de terugweg kiekte ik nog enkele plaatjes en genoot ik van een heerlijk zonnetje op het achterdek van de boot. Wederom een prima dag gehad!

zaterdag 9 januari

Weer aan het handletteren, dit keer om een uitnodiging te maken voor die paar mensen die ik op visite vraag voor mijn verjaardag. Verder maakte ik een specerijen mix als koffie topping. Tot slot vouwde ik alle kleding in de kunststof boxen waar ik m’n Marktplaatsspullen in bewaar opnieuw op, omdat ik niets meer kon vinden en alles door elkaar heen lag. Alweer een productieve dag!

zondag 10 januari

De dag begon met mooi weer en dus werd er een lekker eind gewandeld. Onderweg maakte ik diverse foto’s en ik droeg één van mijn favoriete sjaals met pied-de-poule print. Voordat ik aan het bloggen sloeg, maakte ik een lekkere cappuccino en gaf Molly het restant melkschuim, waar ze al op zat te wachten. Die slimme poes herkent inmiddels precies de geluiden van zowel de hand-opschuimer als ook de elektrische. Als het om eten gaat leren ze héél snel! :-)