Ja we zitten al vier dagen in 2016 en nee ik heb me niet vergist, maar volgens de Gregoriaanse kalender was ‘t nu eenmaal echt week 53 van 2015, dus laat ik me daar ook maar aan houden. Aankomende week, als we dus al anderhalve week in 2016 zitten, wordt het pas week één. Kan ik ook niks aan veranderen. :-) Oud en nieuw valt nu eenmaal niet altijd op zondag!

De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van oud en nieuw en verder bracht ik nog wat tijd door met folders rondbrengen (de klus is inmiddels geklaard) en daarnaast met handletteren en wandelen met Bas. Kijk je mee?

maandag 28 & dinsdag 29 december

Ik begon de dag met folders rondbrengen, totdat m’n moeder belde of ik thuis was, want dat ze die koffie van mij weleens wilde proeven. Dus maakte ik wat straten af en daarna naar huis. Na de koffie zijn we even de stad in geweest, onder meer om oma’s verjaardagscadeau voor mij te kopen, namelijk een paar Uggs! Later heb ik nog een aantal straten gefolderd en de rest van de avond in de relax-stand.

Ook dinsdag zag ik weer voldoende brievenbussen en ging ik verder even op de fiets om iets terug te brengen en voor een boodschap in het Piazza Center, waar ik deze grappige pepermuntblikjes met tekst-opdruk spotte. Leuk bedacht!

woensdag 30 december

Het eerste wat ik zag toen ik wakker werd, was dit schattige koppie van Bas, net onder de hartjes-plaid vandaan. Ik deed mijn laatste rondje met de folders, maar wel het meest intensieve! Op het laatst deed een stuk waar de meeste brievenbussen enkel bereikbaar waren per trap. Ik heb er in minder dan twintig minuten tijd een stuk of vijftien gehad. Geloof maar dat ik buiten adem was!

donderdag 31 december

Nu ik geen folders meer rond te brengen had, moest ik zelf een route bedenken en daar faalde ik in, dus werd ‘t een kort rondje. Ik ging thuis aan de slag met het lakken van mijn krijtbordje en het tekenen van een nieuwe tekst op mijn raam. Verder was het oudejaarsavond en ondanks dat ik alleen thuis gebleven ben met twee huisdieren op schoot en de TV aan, moesten er natuurlijk wel wat oliebollen gesnoept worden.

vrijdag 1 januari

De eerste dag van het nieuwe jaar zag er veelbelovend uit, met een blauwe lucht en mooi licht. Ik maakte een wandeling met Bas en maakte onderweg meerdere foto’s, die ik stuk voor stuk behoorlijk geslaagd vind.

‘s Middags kwam Martin langs. Ik maakte ook voor hem de pumpkin spice latte en serveerde er gegrilde appel met slagroom bij. Later liepen we naar McDonald’s om iets te eten. Bas was ook van de partij en heeft de hele tijd keurig naast me op een bankje gezeten.

Ik had speciaal een grote friet besteld, zodat ik het met hem kon delen. De Big Mac at ik wel in m’n eentje op. :-) Vervolgens reed ik over zevenen nog naar het ziekenhuis om de die ochtend geboren Rivan te bewonderen.

zaterdag 2 januari

Een rustige dag, maar toch wel veel gelopen. Ik kwam onderweg deze glinsterende druppel aan een tak tegen en maakte ‘s middags een tweede Instagram account, waar ik foto’s uit mijn dagelijks leven zal posten in plaats van uitsluitend mooie foto’s.

zondag 3 januari

Wederom een lekker stuk gewandeld met Bas (in de afgelopen anderhalve week sowieso iets van 130 kilometer gelopen in totaal) en daarbij de foto van de molen en het wilgenknotje gemaakt. Thuis maakte ik een foto van m’n nieuwe tas, schreef ik een nieuwe tekst op het inmiddels goed gedroogde krijtbordje en bewonderde ik het lantaarntje wat ik de dag ervoor had gekocht.

Vorige week kocht ik dezelfde in het wit voor oma’s verjaardag, maar ik vond het zo leuk, dat ik er zelf ook één wilde. Ik heb een grijze. ‘s Middags sprong ik ook nog op de fiets voor een rondje, bij terugkomst had ik best trek in een gegrild broodje.