Ik heb een weekje overgeslagen met het beantwoorden van de vragen, dus wat mij betreft is het weer hoog tijd voor een nieuwe serie vragen en antwoorden. Dit keer lees je onder meer wat ik doe als ik in de rij moet wachten, waarmee ik wel beroemd zou willen zijn en wie ik graag beter zou willen leren kennen.

141. Welke landen wil je nog bezoeken?

Geen. Ik heb jarenlang in m’n hoofd gehad dat ik altijd nog eens naar Australië wilde, maar toen ik er onlangs iets over op tv zag dacht ik “What was I thinking”. Er is eigenlijk niks in dat land wat me aantrekt. Als ik toch iets moet kiezen, ga ik voor Ierland, dat is een soort onbereikbare liefde.

Elke keer als ik het land zie op tv of in tijdschriften, word ik een beetje meer verliefd. Pluspunt is dat het ook een heel stukje dichter bij huis is dan dat gekke down-under. Ik vind het vreselijk als ik niet binnen nu en vijf uur thuis kan zijn. Of ik Ierland ooit zal bezoeken weet ik niet, hoe ouder ik word, hoe minder interesse ik heb in reizen. Ik heb genoeg gezien.

142. Welke superkracht zou je willen hebben

Goede ogen hebben! Ik zou het fantastisch vinden om voor eens in m’n leven mensen in de ogen te kunnen kijken en hun ogen daarbij dus ook daadwerkelijk te zien. Iets wat zo vanzelfsprekend is voor iedereen en waar in veel liedjes over wordt gezongen, geldt niet voor mij. Ik moet het doen met een klein stukje lichaamstaal en verder de intonatie van stem. Ik weet ook alleen wat voor kleur iemands ogen hebben door foto’s of natuurlijk doordat ze het vertellen.

143. Wanneer kon je wel door de grond zakken?

Ik heb de eigenschap dat ik me heel snel voor schut voel, terwijl het negen van de tien keer alleen in mijn hoofd zit dat ik iets gênants doe of zeg. Een situatie waarbij ik écht het gevoel had door de grond te willen zakken, zou ik eigenlijk niet weten.

144. Van welk liedje word je altijd vrolijk?

Nou, in elk geval niet van dat stomme nummer Happy van Pharell Williams, die kan ik echt niet meer horen. Van onderstaand liedje word ik dan wél altijd happy!

145. Hoe flexibel ben je?

Redelijk, denk ik? Het ligt er nogal aan waarin. In sommige situaties ben ik allesbehalve flexibel, maar dat heeft dan vooral met het stellen van grenzen te maken. Als het gaat om een wijziging in een afspraak of dat soort dingen, ben ik meestal niet de moeilijkste voor zover ik weet.

146. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?

Sperzieboontjes met appelmoes en mayonaise, door elkaar gehusseld dus. Heerlijk!

147. Wat doe je als je in de rij moet wachten?

Wachten, soms luister ik naar gesprekken die andere mensen in de rij voeren.

148. Ben je leuker in de spiegel of op foto’s?

Ik vind dat ik er in de spiegel over het algemeen beter uitzie dan op foto’s. Een tijdje geleden zei iemand nog dat ik zo iemand ben die niet pakt op foto’s en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik sta er gewoon negen van de tien keer lelijk op. Voordat ik bijvoorbeeld eindelijk een leuke selfie heb, zijn daar al minstens 30 foto’s aan vooraf gegaan voordat die ene erbij zat.

149. Kies je voor minder eten of meer sporten?

Minder eten, met name aangezien ik qua sporten nogal beperkt ben. Vanwege mijn slechte ogen vallen sowieso alle teamsporten af en door mijn slechte rug is een sportschool-abonnementje of iets als hardlopen ook een erg slecht idee. Mijn sport bestaat dus uit fietsen en wandelen en wat oefeningen thuis, dus dan is minder eten de enige optie.

150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd?

Oh ja! Vooral als ik nerveus ben over een gesprek of niet weet hoe ik iets moet zeggen. Hoe meer zenuwen, hoe meer ik gesprekken met de persoon in kwestie voer, net zolang totdat ik er zelf horendol van word. Het stomme is dat zulke gesprekken in negen van de tien keer niet eens nut hebben. Je kunt immers wel repeteren wat je zelf wilt gaan zeggen, maar je hebt geen enkele invloed op wat de ander zal zeggen.

Letters by Estrella

Letters by Estrella

151. Waar zou je beroemd mee willen zijn?

Handletteren? Alhoewel ik dan eerst nog beter moet worden. Beroemd met fotografie trekt me niet, dat zou dan al snel het stempel ‘die slechtziende fotograaf’ meekrijgen. Net als dat er één of andere bijna blinde fotograaf is die bekend is geworden, maar eigenlijk alleen omdat hij dus amper iets ziet. Ik heb zijn werk eens bekeken en vind het gewoon een serie mislukte foto’s.

152. Hoe voelt het om afgewezen te worden?

Geweldig! Nee geintje. Ik denk dat iedereen deze vraag zou beantwoorden met een variant op niet leuk of ronduit kut. Ik ben zo iemand die steevast valt op mannen die al bezet zijn of mij niet zien staan.

Het aantal afwijzingen is gelukkig op één hand te tellen, omdat ik niet zo snel verliefd word en als ik het eenmaal ben, dat vaak angstvallig verborgen wil houden, uiteindelijk wel uit angst om keihard op m’n nummer gezet te worden.

153. Wie wil je beter leren kennen?

Iemand die ik via Instagram heb leren kennen, we hebben afgesproken binnenkort eens een keer in real life bij te kletsen en ik heb ergens het vermoeden dat dit zomaar het begin zou kunnen zijn van een mooie vriendschap.

154. Ruik je altijd lekker?

Ik stink in elk geval niet voor zover ik weet. Ik draag weliswaar niet elke dag een geurtje omdat ik het vaak vergeet, maar ik kan van mezelf toch ook wel zeggen dat ik niet stink. Ik zweet amper en sowieso vind ik het belangrijk om gewoon verzorgd voor de dag te komen.