Na een nogal rommelige anderhalve week op bloggebied, probeer ik het ritme weer een beetje op te pakken. Ik ben inmiddels weer helemaal beter op hier en daar wat kuchjes na, geen excuus meer om het bloggen te laten versloffen. Ik zie de ene na de andere blogger mededelen minder regelmatig te gaan bloggen en ‘alleen als ik zin heb’, maar ik probeer die één blogpost per dag toch zoveel mogelijk aan te houden.

Uiteraard ook niet meer ‘onder dwang’ zoals een tijdje geleden nog, maar wel met de vrijheid dat ik niks hoef te publiceren als ik ook niet wil. En dat werkt juist motiverend! Zeker ook nu ik deels een nieuwe richting in wil slaan met dingen schrijven over handletteren, ben ik niet te stuiten!

Vandaag dus weer een nieuw vragenlijstje uit het inmiddels beruchte roze boekje van Flow. Je leest dit keer onder meer of ik soms tegen voorwerpen praat, waarin ik anders ben dan andere mensen en welk liedje ik de laatste tijd heb grijsgedraaid!

155. Hoeveel boeken lees je per jaar?

Dat verschilt nogal. BIj tijd en wijle lees ik er gerust twee per week, maar nu heb ik bijvoorbeeld al zeker twee maanden geen boek meer aangeraakt. Ik vind lezen heerlijk, maar ben er ook vaak te onrustig voor en wil dan toch weer iets anders gaan doen wat ik nét iets interessanter vind. En tja, dan kom je ook niet echt in het verhaal.

156. Google je jezelf?

Soms, maar dan eigenlijk vooral mijn blognaam. Maar soms ook mijn eigen naam. Soms kom ik nog weleens dingen tegen die ik dus nog nooit gezien had. Dat iemand iets over me heeft geschreven, of een vermelding op een site die ik niet ken.

157. Welke historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?

Het eerste wat in me opkomt is de bevrijding in 1945, dat lijkt me bijzonder om mee te maken. Aan de andere kant denk ik dat het niet zoveel waarde zou hebben als je zoiets meemaakt zonder niet eerst vijf jaar lang in angst te hebben hoeven leven en je leven niet zeker te zijn.

Mooie tulpen

158. Zou je met je vriendinnen kunnen samenwonen?

Ik zou met niemand kunnen samenwonen, in elk geval niet zonder problemen. Ik hou van mijn vrijheid, ben gewend om te doen en te laten wat ik wil en ik kan er niet tegen als ik daarin beperkt word. Onlangs zei iemand nog dat het hebben van een partner belangrijk is, maar ik zie niet zo in wat voor toegevoegde waarde dat zou hebben voor mijn leven.

Ik zou me in een relatie vooral erg beperkt voelen, zelfs al woon ik niet samen. Met vriendinnen samenwonen is helemaal uitgesloten. Op die twee meiden na die het voorrecht hebben om mijn enige vrouwelijke vrienden te zijn, kan ik over het algemeen ook beter met mannen overweg.

159. Praat je tegen voorwerpen?

Soms wel ja, met name als iets niet doet wat het moet doen. “Maak eens niet zo’n herrie” naar de wasmachine brullen als hij bijna de keukenvloer over bonkt of mopperen op de oven als ik me er voor de zoveelste keer aan gebrand heb. Tja, wie doet dat niet, zou ik haast zeggen.

160. Wat is je grootste tekortkoming?

Misschien wel het feit dat ik mezelf gewoon niet echt kan waarderen. Op het gebied van mijn karakter en de dingen die ik kan ben ik wel trots, maar tot op zekere hoogte. Ik blijf bescheiden en vind een ander altijd beter. Qua uiterlijk heb ik doorgaans geen goed woord voor mezelf over en ben ik extreem onzeker.

Ik draag best leuke kleding en make-up, maar moet mezelf zo nu en dan echt dwingen een jurkje of een strak truitje te dragen, anders zou ik alleen nog maar in wijde bovenkleding lopen. En als je eenmaal ergens aan gewend bent… Ik heb al vaker gezegd dat ik mezelf niet wil accepteren zolang ik niet goed genoeg ben, maar ergens is het wel een tekortkoming, nooit tevreden zijn over mezelf.

161. Ben je een honden- of een kattenmens?

In the heart ben ik meer een hondenmens. Ik ben met honden opgegroeid en gek op die beesten, maar van katten houd ik ook. Als ik er buiten één zie wil ik ze altijd aaien en met mijn eigen katten knuffel ik ook graag. Maar uiteindelijk ben ik toch meer een hondenmens, ik zie mezelf namelijk absoluut niet als zo’n kattenvrouwtje. :-)

162. Hoe laat je merken dat je iemand aardig vindt?

Nou gewoon vriendelijk zijn, wat dacht je daarvan. Ik ben overigens een kat uit de boom kijker. Vooral als ik iemand meer dan aardig vind, ben ik er heel goed in om dat te verbergen. Waarom ik dat doe? Pure angst. Ergens ben ik altijd bang dat ik keihard uitgelachen word.

Over het algemeen ben ik sowieso wel voorzichtig met mensen. Je moet mijn vertrouwen winnen voordat ik wat toeschietelijker word en ik kan heel open en spontaan lijken, maar dat is slechts een laagje. Ik ben niet voor één gat te vangen.

Lekkers op mijn bordje!

163. Met welke reden eet je?

Omdat ik trek heb misschien? Oké en soms ook uit verveling. Ik ben overigens niet van de vaste tijden, ik eet wanneer ik zin heb, dus dat kan ook om drie uur ‘s middags zijn. ‘s Avonds eten heb ik wel een hekel aan. Na een uur of 7 eet ik liever niet meer.

164. Dans je voor de spiegel?

Dansen? Spiegel? Mijn spiegel en ik zijn niet zulke dikke vrienden, dus ik beperk de tijd daarvoor zoveel mogelijk. ‘s Morgens wil ik sowieso zo snel mogelijk klaar zijn. Iets als uitgebreid aan het make-uppen slaan vind ik dan echt zonde van m’n tijd. Echt, soms denk ik serieus dat ik beter een man had kunnen zijn.

165. Waarin ben jij anders dan andere mensen?

In heel veel dingen. Ik heb over veel dingen andere opvattingen dan de gemiddelde mens, maar in mijn doen en laten ben ik ook in veel dingen anders. Om te beginnen al waar ik het bij vraag 158 over had en verder het feit dat ik het liefst alleen winkel, de kleur roze haat, weiger kranten te lezen en dat ik liever klets over techniek dan over meiden-dingen. De lijst is onuitputtelijk en weet je wat? Ik ben er inmiddels blij mee dat ik anders ben.

166. Welke jeugdfilm zou je kinderen aanraden?

Buurman en Buurman! Ook al is dat geen film, maar he-le-maal de bom!

167. Blijf je tot het laatst op feestjes?

Nee, ik heb het meestal na een uurtje of twee wel gezien en wil dan gewoon naar huis. Ik vind het absoluut niet prettig om gewoon maar wat te zitten en niks te doen, hooguit een beetje kletsen, ik wil dingen doen, bezig zijn. Ik word op een gegeven moment gewoon onrustig.

168. Welk nummer heb je de laatste tijd grijsgedraaid?

Na mijn iTunes bibliotheek en dan met name de lijst die op mijn iPod staat eens doorgespit te hebben, kom ik uit bij dit nummer. Die heb ik inderdaad behoorlijk wat op repeat gezet de laatste tijd. Normaal gesproken hou ik niet zo van Franse muziek, maar dit nummer… Wauw!

Welk nummer heb jij de laatste tijd spreekwoordelijk grijs gedraaid?