Het is vrij lang, wat zeg ik? Héél lang geleden dat ik voor het laatst een Back in Time online zette. Sommige terugkerende artikelen vergeet ik gewoon op de één of andere manier. Net als dat ik volgens mij al drie maanden geen maandoverzichtje (Loving Lately) heb geschreven. Foei!

Dit keer een terugblik naar een geweldig moment uit 2003, waar ik aan terug moest denken toen ik gister m’n kennisje uit Izmir (Turkije) sprak, die een foto stuurde van hem op zijn fiets met de opmerking dat het een warm ritje was. Het was eergisteren 30 graden in Turkije. Say what? Ja, niet echt een normale februari, was zijn droge commentaar, uiteraard niet in ‘t Nederlands. :-)

Daardoor moest ik terugdenken aan mijn Turkije avontuur, inmiddels alweer dertien jaar geleden. Ik was daar op vakantie met mijn toenmalige vriend en zijn ouders. We zaten in een luxe all-inclusive gebeuren in de badplaats Kemer en ik hoef je denk ik niet te vertellen dat het megatoeristisch was, maar ook erg leuk! Niet in het minst het onbeperkt eten en drinken. :-D

Parasailen in Turkije

Het grootste avontuur wat ik daar beleefde, was het parasailen. Ik had zoiets nog nooit eerder gedaan en heb eigenlijk wel een beetje hoogtevrees, maar de nieuwsgierigheid en kick wonnen het van de angst en wauw, wat was dat gaaf!

Even voor de mensen die geen idee hebben wat het is: Je wordt in een tuigje gehesen die aan een parachute vastzit. Vervolgens ga je met een bootje het water op en als die boot vaart maakt, ga jij de lucht in met dat stuk zeil boven je. Vervolgens blijf je iets van tien minuten ‘boven’, terwijl de boot rondjes vaart over het water.

Wat me vooral bij is gebleven, was dat ik totaal geen last van hoogtevrees had, ondanks dat ons vrij imposante hotel opeens iets uit Madurodam leek en alle mensen veranderd waren in mieren. Maar ook dat het zo stil was en het net was alsof je totaal gewichtloos en geluidloos door de lucht zweefde als een veertje, echt fantastisch!

Jaren later heb ik ook nog een keer een keer paragliden gedaan, samen met m’n moeder. Dat is boven de grond, maar ook heel tof! Als je een keer de kans krijgt: zeker doen! Heb jij weleens aan een parachute in de lucht gehangen?