St? WTF? Sint? St als in ssst? Nee, lees die titel maar hardop en lees dan weer hier verder. De song tag (mét st) gaat over songteksten. Juist, heb je ‘m door? Een superleuke tag die ik al op diverse blogs voorbij zag komen en waarvan ik heel hard zat te kopen dat ik ook getagd zou worden, want in tegenstelling tot de meeste tags, kun je deze niet invullen zonder getagd te zijn.

Anyways, ik had geluk en werd getagd door de lieve Floor! De bedoeling is dus dat degene die jou getagd heeft een aantal nummers voor je bedenkt, waarvan jij dan een stukje uit de songtekst moet kiezen wat je het mooist vindt. Omdat ik er van lyrics houd en ook een notebook bijhoud met ‘snippets’ van songteksten die me erg aanspreken, vond ik deze tag dus ook zo leuk!

Floor heeft de volgende nummers voor me uitgekozen. Eronder schrijf ik het stukje tekst wat mij aansprak en een uitleg. Op het liedje van Our Last Night na, ken ik geen enkele van de overige nummers, maar dat is juist wel grappig aan deze tag vind ik.

Alesana – It was a dark and stormy night

Have you ever actually seen yourself without a mirror?

De eerste zin van het liedje en gelijk een goeie om eens over na te denken. Heb je jezelf weleens zonder spiegel gezien. Die kun je letterlijk bekijken, maar ook figuurlijk. Proberen jezelf te zien zoals een ander jou ziet. Een issue waar ik nogal eens problemen mee heb omdat ik alleen geloof in die negatieve versie van mezelf die ik in de spiegel zie en niet in positieve dingen die anderen over mijn uiterlijk zeggen.

Crown The Empire – Makeshift chemistry

“All I wanted was to be your love, but now I’m finally moving on.”

Typically me. Fall in love, being rejected for whatever reason and moving on. Het kan lang duren, het kan kort duren, maar vroeg of laat komt dit thema weer terug. Je gaat eraan wennen…

quote-doubt

Our Last Night – Home

“It’s safe to leave your doubts behind”

Hoe graag ik dit tegen een bepaald iemand zou willen zeggen. Heb vertrouwen, geloof in mij, laat je achterdocht en je wantrouwen gaan, You can count on me, always.

The Word Alive – Life Cycles

“I’d rather die for what I believe, than live a life without meaning.”

Ik kan niet goed tegen mensen die met alle winden meewaaien, geen eigen mening hebben en door hun leven gaan zonder echt te leven. Zelf zou ik bij wijze van spreken doodgaan van ellende als ik het leven geen betekenis gaf, mezelf niet langer gelukkig maakte.

Sommigen vinden me een beetje een weirdo omdat ik het nu eenmaal prettig vind geen mensen nodig te hebben, maar ik ben tenminste wel in staat om mijn eigen geluk te creëren en mijn leven betekenis te geven.

While She Sleeps – Seven Hills

“This is for the times I don’t want to forget,”

Een vrij lastige tekst waar ik niet echt een stukje uit kon halen wat ‘mij’ was, dus daarom maar een beetje een algemeen stukje wat me dan nog enigszins aansprak. Omdat ik het belangrijk vind om je herinneringen te koesteren. het verleden krijg je er niet mee terug, maar een herinnering is waardevoller dan puur goud. Zo, lijst die maar in!

Wat betreft het taggen van anderen en bedenken van nummers, sla ik even over. Ik ken eigenlijk bijna geen andere bloggers persoonlijk en vind het een beetje stom om een blogger waarvan ik alleen af en toe de site bezoek, dan zo’n tag te sturen. Dus ik speel een beetje vals. :-)