En toen was het opeens 3 dagen stil! De reden? Druk met de administratie en mijn Pinterest account drastisch uitdunnen. Zondag had ik geen zin om aan het bloggen te slaan. Omdat ik mezelf er zo nu en dan aan moet herinneren dat ik niets, maar dan ook echt niets tegen m’n zin hoef te doen wat bloggen betreft (verder liever ook niet), vind ik dat het dus best kan, een paar dagen niets. Maar vandaag ben ik er weer!

Van afgelopen week heb ik aanzienlijk meer foto’s dan de twee weken ervoor, dus je hebt wat te bekijken. Ik ging 3 keer naar Woudrichem, ging verder met handletteren, ‘vermaakte’ me met het bijwerken van mijn administratie en bracht zoals gewoonlijk weer eens een bezoekje aan mijn vrienden van Eetcafé Istanbul. Een prima week!

maandag 25 januari

Maandag fietste ik naar Woudrichem omdat ik ergens voor bij Action moest kijken. De grap was dat het item wat ik bij Action gezien dacht te hebben, juist bij een andere winkel was, maar ik had sowieso een lekker ritje en at mijn sinaasappelsap en broodje op aan een bankje bij de historische haven. Een blik op mijn iPhone liet me weten dat het op dat moment 15 graden was. Heerlijk! Verder wandelde ik met Bas en maakte onderweg de eerste twee pica’s.

dinsdag 26 januari

De post bracht mijn bij Topsz bestelde Starbucks-beker, deze keer wél met de goede tekst. Een artikel hierover las je overigens afgelopen week al. Verder stak ik weer over naar Woudrichem, dit keer met de veerpont omdat ik last van m’n rug had.

Ik ging op bezoek bij mijn lieve kleine vriendje (en zijn moeder) en maakte daar ook de foto van de grijze roodstaartpapegaai Joep, die ik voor het eerst even op mijn hand heb gehad, wat ik best stoer vond van mezelf!

woensdag 27 januari

Weer lekker aan het letteren geweest, onder andere die op de eerste foto, voor de verjaardag van m’n moeder die de dag erna jarig was. Ik stuurde haar deze ook op een kaart via Kaartje2Go. Ik ging ook nog even langs bij Istanbul voor een kop thee en een praatje en vermaakte me zoals altijd weer prima. Als die ooit weggaan uit de stad, heb ik echt een probleem!

donderdag 28 januari

Blij met mijn nieuwe sweater van H&M met de tekst ‘hello love’ in typische brush-lettering stijl. Het valt me op dat hoe meer ik met handlettering bezig ben, hoe meer het me ook opvalt op andere plekken. Het was opnieuw best mooi weer en ik maakte tijdens de wandeling met Bas de tweede foto van de Havendijk.

Verder sloeg ik opnieuw aan het letteren, pakte ik de cadeautjes voor m’n moeder leuk in en ging ‘s middags voor de derde keer naar Woudrichem, om ter ere van haar verjaardag samen met haar te eten bij de Pannenkoekenbakker.

We deden een proeverij, waarbij je naast een voor- en nagerecht diverse rondes verschillende kleine pannenkoekjes kon eten. Zag er superleuk uit en smaakte heerlijk. Mijn favoriet wat de apfelstrudel-pannenkoek. Zalig!

Ik had alleen nog een kleine blooper: Bij het voorgerecht zat carpaccio en daar wilde ik graag wat peper overheen. Helaas schoot de dop los en was mijn vlees vervolgens bedolven onder een halve bus peper. Het goedje zat overal en ik had er een half uur later nog kriebels van in m’n neus. Gelukkig werd het snel opgelost en kreeg ik ook een nieuwe carpaccio. De foto’s buiten maakte ik kort voordat we gingen eten.

vrijdag 29 januari

Behalve dat dingen met mooie letters me opvallen, heb ik uiteraard ook oog voor dingen die met koffie te maken hebben, zo vond ik deze quote op deze bestelbus van Gio Coffee wel erg tof! De fraai vormgegeven letter B spotte ik weer ergens anders, ik besloot zoiets ook eens te tekenen en ik heb ook wel ‘iets’ met de letter B. 🙂

Verder kwam mijn superhandige waterverfkitje met de post. Het zijn 4 schijfjes met 6 kleurtjes erin die je dus los van elkaar kunt draaien zodat je op een heel compacte manier 24 kleurtjes verf hebt. Ondanks dat ik nog nooit eerder iets met verf heb gedaan, laat staan ermee schrijven, ging ik direct aan de slag en bevielen de eerste resultaten me best goed! Het oefenen met brushletteren werpt duidelijk zijn vruchten af, al ben ik nog lang niet waar ik wil zijn.

zaterdag 30 januari

Wat boodschappen gedaan en ‘s middags bij Sweet Ima binnen gelopen, waarvan ik een papiertje had gekregen dat er een proeverij was. Je kon verschillende soorten koekjes proeven en ik kocht een pakje bitterkoekjes. Ook zette ik de keuken weer eens op zijn kop omdat de plek waar ik mijn koffiespullen bewaarde, in de praktijk slecht beviel.

Na één en ander gereorganiseerd te hebben en ook spullen te hebben opgeruimd, heb ik nu een fijnere plek gevonden! Ik schrok ervan wat voor lading thee en koffiepads ik in huis heb. Vooral die pads gaan niet hard. De Senseo is al in geen maanden meer aan geweest, sinds ik mijn gasten uitsluitend zelfgemaakte koffie serveer. Zelf heb ik Senseokoffie nooit echt lekker gevonden.

Muur vol fotolijstjes

zondag 31 januari

Een druilerige zondag en dus lekker binnen gebleven. ‘s Avonds maakte ik een simpele maaltijd.

Soep met brood

Wat vind jij van mijn verfkunsten?