Week 8 van dit jaar is ook voorbij. Een week die ik achter me laat met gemengde gevoelens. Het was aanvankelijk een prima week, totdat ik een ‘issue’ had met iemand, waar ik me best rot door voelde en vervolgens het nieuws dat oma een TIA had gehad en daardoor erg verzwakt was. Op het moment van schrijven voel ik me ook niet echt geweldig, dus ik ben blij dat het aantal foto’s van de afgelopen week redelijk klein is.

maandag 22 februari

Koffie, koffie en nog eens koffie. Ik kocht een nieuwe kleine percolator, omdat de oude nogal wat roestplekjes bleek te hebben en aan vervanging toe was. Ik gebruik de grote (rode) als ik visite heb en de kleine (zilverkleurige), wanneer ik voor mezelf koffie maak. In tegenstelling tot bij een normaal koffiezetapparaat, is het geen goed idee om met een percolator maar een ‘halve pot’ te zetten, dus vandaar twee. Ook tekende ik een gezichtje in mijn cappuccino met m’n latte-art pen.

dinsdag 23 februari

Mooi zonlicht tussen de bomen door tijdens het wandelen met Bas, productfoto’s maken voor Eetcafé Istanbul en gestrand bij DeliFrance, omdat ik oogmigraine kreeg. Die komen de laatste tijd een beetje te vaak voor. Ik proefde voor het eerst een chai latte, die erg lekker bleek!

Verder naar Woudrichem waar ik mijn kleine vriend Rivan weer eens op de foto zette en naar de ijssalon om de nieuwe ijskoffie te proeven. Aangezien ik gek ben op ijskoffie, mocht ik ook komen ‘testen’. Tot slot een mooi sfeerbeeld vanaf de veerpont.

woensdag 24 februari

De vorige dag had ik bij kookwinkel Ben Poot de aerolatte melkopschuimer gekocht. Ik heb een handopschuimer en een tafelmodel elektrische melkopschuimer, maar de handschuimer knoeit erg en daarbij heb ik niet genoeg controle over de dikte van het schuim. De elektrische is ideaal om even snel schuim te maken, bijvoorbeeld als ik minder tijd heb voor het handwerk doordat ik visite heb, maar het schuim voldoet niet helemaal aan mijn eisen.

Omdat ik nog steeds bezig ben om het perfecte microfoam te maken, gaat deze me helpen. Het is nog steeds niet gelukt, maar ik kan aan de structuur van het schuim zien dat ik al een heel eind in de goede richting zit! Verder een foto van de Grote Toren vanuit een schuin perspectief en een creatieve foto die ik had gemaakt voor op het Instagram-account van Istanbul en die ik zo leuk geworden vond, dat ik ‘m hier ook wilde plaatsen.

donderdag 25 februari

Een eendje wat bij de haven rondscharrelde en helemaal niet schuw was. Ze hapte zelfs in mijn vingers toen ik erbij kwam zitten. Ik ben naar huis gelopen om brood te halen, waar ze wel raad mee wist. Verder was ik bezig met brushletering oefenen.

vrijdag 26 februari

Tijdens het wandelen met Bas koffie drinken uit mijn Starbucks beker (deze foto maakte ik overigens nog thuis) en op de terugweg van een bezoekje aan oma de sfeervolle foto gemaakt.

zondag 28 februari

Een foto van mijn hand en die van oma. Het gaat helaas niet goed met haar. Ze heeft zaterdag een ernstige TIA gekregen en zal helaas niet lang meer bij ons zijn.