Vandaag staat er weer een tag op mijn blog. En gelijk één die best lastig is. Want zelfrespect, waar ben ik nog altijd niet zo goed van voorzien. Ik vind het best moeilijk om trots te zijn, om positieve punten van mezelf op te noemen, want het kan altijd beter, mooier of leuker. Ik streef vaak naar een doel wat niet bestaat. Want als ik iets bereikt heb, is het nog niet goed genoeg. Dat maakt mij geen streberig type, wel iemand die keihard is voor zichzelf.

Drie positieve punten van jezelf

Zelf vind ik mijn sterke karakter iets om trots op te zijn, van m’n uiterlijk moet ik ‘t niet zo hebben. Ik ben het meest trots op mijn onafhankelijkheid. Ik kan heel veel zelf, meer dan de gemiddelde vrouw en zéker meer dan de gemiddelde slechtziende met 5% zicht. Dat is me niet aan komen waaien, daar heb ik hard voor gewerkt, maar het resultaat bevalt me. Ik vind het fijn om niemand nodig te hoeven hebben.

Een ander positief punt is mijn scherpe oog voor detail. Dat is zo sterk ontwikkeld, dat ‘t anderen ook vaak opvalt. Ik let op kleinigheden waar een ander vaak niet bij stilstaat. Dat kan in de natuur zijn, maar ook veranderingen aan een bepaald persoon, iets in de straat. Ik zie misschien minder dan de gemiddelde mens, maar ik kijk veel beter. Dat detail-gericht kijken heb ik eigenlijk geleerd door veel te fotograferen.

Tot slot vind ik mijn creativiteit zeker wel positief te noemen. Ik heb er dan misschien niks aan in de zin dat ik mijn creativiteit puur inzet voor hobby-doeleinden, maar ik vind het heerlijk om me creatief te uiten en verbaas me erover dat ik nieuwe technieken van bijvoorbeeld handletteren vrij snel onder de knie heb en daardoor ook steeds meer plezier krijg in het maken van dingen.

Drie dingen die je mooi vindt aan jezelf

De moeilijkste vraag die ik in tijden heb gehad. Het klinkt misschien erg lullig, maar er is eigenlijk niets aan mezelf wat ik écht mooi vind. Ik ben een tijdje trots geweest op mijn haar, maar dat is ook weer verleden tijd. Het zit al tijden niet naar m’n zin, de kleur is niet meer zo mooi als het was en het verkeert momenteel in een wat minder goede staat.

Als ik dan toch iets moet noemen, worden dat m’n wimpers. Sowieso is dat iets waar weinig mee mis kan, maar ik heb lange wimpers en zeker als ze net weer geverfd zijn door mijn achternichtje (mijn wimpers zijn van zichzelf wat lichter omdat ik blond ben), zie je dat best goed. Nog twee dingen kan ik niet bedacht krijgen, sorry, dan zou ik liegen.

Drie bereikte doelen waarop je trots bent

Waarom had ik ook alweer ‘t idee om deze tag in te vullen? Ik doe absoluut niet aan doelen, nooit gedaan ook. Ik hou me niet bezig met de toekomst omdat dingen vaak anders lopen en sowieso ben ik iemand die erg bij de dag leeft. Ik zie op andere blogs vaak van die doelenlijstjes en kan me daar, in de context van mezelf, niets bij voorstellen. Ik ben al hard genoeg voor mezelf zonder dat ik me ook nog allerlei doelen ga stellen die ‘moeten’.

In welke kleding voel jij je op het mooist?

Ik heb niet specifieke kleding waarin ik me altijd mooi voel, dat ligt aan het moment. Ik kan me in een bepaalde outfit de ene keer zelfverzekerd voelen, terwijl als ik ‘t een andere keer aantrek, ik me er net een HEMA-worst in voel.

Wat zou je willen veranderen aan jezelf?

Qua uiterlijk vrijwel alles. Niet dat ik er als een andere persoon uit zou willen zien, maar wel als een veel betere versie van mezelf. Het is allemaal ‘net niet’.

Wat zou je nog willen bereiken?

Geen idee

Wat zullen jouw vrienden over je zeggen?

Ik denk dat ze het een goede eigenschap vinden dat ik zo onafhankelijk ben, me waarderen om mijn eerlijkheid, standvastigheid en het feit dat ik sowieso een eigen mening heb. Ze zullen me zo nu en dan ook best koppig of tegendraads vinden en mijn negatieve gedachten over mijn uiterlijk niet begrijpen, maar dat is blijkbaar nog nooit iemand gelukt. :-) Alleen voor mij is het 100% logica. Overigens ben ik ergens blij dat ik geen vriendje heb, want ik ben waarschijnlijk veel te gecompliceerd. :-)