Wat ben ik toch blij dat ik destijds via de website van Flow het losse nummer heb besteld waar mijn inmiddels favoriete boekje bij zat. Ik koop de Flow eigenlijk nooit, maar toen ik iets over het 1000 Vragen aan Jezelf boekje tegenkwam, moest ik het ook hebben. En zeg nu zelf, als ik ergens lang plezier van heb, is het dit boekje wel! Vandaag weer een aantal nieuwe antwoorden op vragen die ik heb beantwoord!

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?

All the time! Ik ben sowieso niet iemand die elke dag tussen de mensen zit of lange dagen maakt op het werk. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet soms bewust tijd voor mezelf neem. Als ik een drukke week achter de rug heb, vind ik het fijn om echt even helemaal op mezelf te zijn en het kan dan ook weleens gebeuren dat ik visite afwijs. Het voelt dan als de accu opladen.

198. Waar had je het laatst de slappe lach om?

Ik begin weer te grijnzen als ik eraan denk. Dat zal ongetwijfeld de ‘grote fietspomp’ zijn. Toen ik donderdag in de Biesbosch was, klom m’n maatje in een paal met een T-stuk bovenop. Ik maakte wat foto’s en op één ervan leek het net of het een enorme fietspomp was waar hij aan hing.

199. Geloof je alles wat je denkt?

Niet meer zo erg als eerst. Ik heb een tijd gehad dat dat wel zo was, vooral als het ging om mijn angsten. Het gaat beter dus.

200. Welk feest was legendarisch?

Ik ben niet zo’n feestbeest, dus kan niet echt iets bedacht krijgen.

201. Hoe goed ken je je buren?

Nauwelijks. Ik ken één buurvrouw bij naam en ik spreek haar weleens, maar dat gaat meer van haar uit dan van mij. Niet omdat ik haar niet aardig vind, maar uit mezelf doe ik dat gewoon niet snel. Voordat zij hier woonde, kende ik niemand en dat vind ik wel best. Als ik veel contact met mijn buren wilde, ging ik wel in een dorp wonen.

202. Heb je vaak geluk?

Ik heb elke dag geluk. Waarom moet geluk voor veel mensen in de vorm zijn van een briefje van 50 op straat vinden, iets winnen of als eerste gekozen worden? Je hoort weleens van die mensen roepen dat ze altijd pech hebben. Ik vind dat de verkeerde kant op denken. Ik ben doorgaans gelukkig en ik geloof er oprecht in dat ik elke dag geluk heb.

Geluk moet je zien en dat is iets wat iedereen kan leren. Daar geloof ik in. Mensen worden juist ongelukkig, doordat ze hun geluk laten afhangen van iets of iemand anders. Hun ongelukkig zijn, is in mijn opinie dus in de meeste gevallen geen ‘ongeluk’, maar puur teleurstelling.

Dromerige selfie

203. Met welke vriendin verschil je het meest?

Ik heb maar twee vriendinnen (de rest zijn mannen) en ik vind het lastig om aan te geven met wie ik het meest verschil. Ik ken sowieso niemand die op mij lijkt.

204. Wat doe je anders dan je ouders?

Het eerste wat in me opkomt, is het sociale leven. Zowel mijn vader als mijn moeder hebben een behoorlijk grote schare vrienden en kennissen. Mijn sociale leven is, zeker in vergelijking, te verwaarlozen, maar ik heb er geen moeite mee.

Ik heb het gewoon niet nodig veel vrienden of kennissen te hebben en er ook geen behoefte aan. Dat is geen kwestie van ‘niet goed’ of ‘beter je best voor doen’ wel een kwestie van hoe dingen soms nu eenmaal lopen en deels een bewuste keuze. Niet iedereen is hetzelfde tenslotte en ik ben blij dat ik anders ben.

205. Waar krijg je energie van?

Een flink stuk fietsen! Bij voorkeur als het mooi weer is. Verder krijg ik energie van een bepaald persoon, leuke dingen doen en ook de avonden. Dan ben ik het meest scherp van de hele dag en heb vaak de beste ideeën. Ik ben een echt avondmens!

206. Was je gelukkig als puber?

Nee, daar heb ik het al eens eerder over gehad.

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?

Inmiddels een week of drie geleden, om te waken bij oma.

208. Waar dagdroom je graag over?

Een knappe man met prachtige lichtbruine ogen en een lach om van te smelten. :-)

209. Kijk je vaak achterom?

Niet dat ik weet hoor. Ik ben niet zo’n angsthaas. Loop ook gerust midden in de nacht over straat. Knappe jongen die mij wat flikt, ik heb zo mijn methodes en ben ook behoorlijk sterk. En ik heb vroeger judo gedaan, al vraag ik me af wat daar nog van is blijven hangen…

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?

Dat ik al jaren geen seksleven meer heb en daar absoluut niet mee zit.