Ik vond onlangs weer een leuke tag op de blog van Ilse. Een tag die volledig in het teken staat van ‘life of a blogger’ en aangezien ik er zelf ook al heel wat jaartjes één ben, leek het me leuk om deze eens zelf in te vullen. Hij is bedacht voor Vanessa.

1. Waar haal je de meeste inspiratie vandaan?

Uit van alles en nog wat. Ik blog zoals je weet over heel uiteenlopende onderwerpen en heb geen niche, zoals dat zo mooi heet, dus het fijne daarvan is dat ik ook overal inspiratie vandaan kan halen. Ik merk overigens de laatste tijd dat mijn blog steeds meer de creatieve kant op gaat.

2. Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

Rum, 40%. Grapje. Ik drink veel te weinig en heb ook geen vaste routines als het om bloggen gaat, behalve dat ik er meestal ‘s avonds pas aan begin omdat ik overdag simpelweg te druk ben met andere bezigheden. Het feit dat ik geen baan heb, wil niet zeggen dat ik een beetje zit duimen te draaien op de bank. Niets doen is niets voor mij! Of en zo ja wat ik drink, verschilt dus.

3. Als je een jaaroverzicht maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Ik denk ongeveer vijf dagen tevoren. Ik schrijf meestal drie jaaroverzichten, namelijk het blogjaar, een jaar in foto’s en het grote jaaroverzicht op 31 december, waar zonder meer het meeste werk in zit. Valt dus nog best wel mee, hè? Ik kan heel snel werken en ik vind het vervelend om ergens heel lang over te doen.

4. Wat is het waardevolste dat jij als blogger geleerd hebt?

Is het heel stom als ik nu, na bijna 14 jaar bloggen, zeg dat ik echt geen idee heb? Ik kan op de proppen komen met ‘bij jezelf blijven’, maar om nu te zeggen dat dat iets is wat ik geleerd heb.

Wat ik de laatste tijd wel geleerd heb, is dat ik mezelf niet te veel moet dwingen om te willen bloggen. Het werkt bij mij al van jongs af aan averechts om me te dwingen dingen te doen, dus waarom zou ik dat zelf wel doen? Afschaffen dus! 🙂

blog-keyboard

5. Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Voor mij is dat de avond, maar zoals ik al schreef, is dat vooral een kwestie van ‘eerder geen tijd’ dan dat ik het zo plan. Ik was ooit zo’n nerd die 12 uur per dag achter de pc kon zitten, maar dat is niet meer zo. Ik heb ook andere interesses, ben graag buiten en er moet natuurlijk ook nog weleens iets gebeuren als huishouden. 🙂

6. Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik heb geen doelen met mijn blog. Ik vind het tof te zien dat de bezoekersaantallen nog altijd een stijgende lijn vertonen, maar heb daar nooit moeite voor gedaan en zal dat ook niet gaan doen.

Geld verdienen met m’n blog hoeft ook niet zo nodig. Af en toe een samenwerking is leuk, maar dan heb ik het over hooguit 5 keer per jaar. Meer dan genoeg. Ik gun mezelf en mijn blog de vrijheid om te ontwikkelen, op wat voor manier dan ook.

7. Voel je je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee, eigenlijk nooit, eerder nieuwsgierig hoe een bepaalde blogpost ontvangen zal worden. Ik weet dat mijn schrijfstijl goed is en wat betreft het publiceren van heel persoonlijke dingen, heb ik inmiddels geleerd om dingen zodanig te filteren, dat het wel persoonlijk is, maar ook weer niet het idee dat je recht in m’n ziel kijkt. Door schande en schade geleerd, zal ik maar zeggen.

8. Heb je veel contact met collega bloggers?

Niet echt. Ik ken Ilse inmiddels best een tijd en we hebben elkaar vorig jaar voor het eerst ontmoet. Verder zijn er enkele bloggers waar ik via internet wat contact mee heb, maar dat is het ook wel zo’n beetje. Misschien komt dat omdat ik uitstraal dat ik daar gewoon niet zo’n behoefte aan heb of zo, of ook omdat ik een stuk ouder ben dan de meeste bloggers.

9. Wat voor muziek of welke tv-zender heb je aan onder het bloggen?

Tv-zender helemaal niet. Ik kijk amper tv. Muziek ook niet altijd.

10. Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Geen speciale dag.

11. Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Omdat je graag ergens over wilt schrijven, omdat je überhaupt graag wilt schrijven (zo is het bij mij ooit begonnen), ik denk dat dat het beste uitgangspunt is en niet bloggen om gratis spullen te scoren of geld te verdienen. In mijn ogen ben je dan echt verkeerd bezig.

12. Wie zou je willen vragen deze tag ook in te vullen?

Géén idee!