Whoop whoop! Een nieuwe tag ontdekt in blogland! Wat een wonder te noemen is, aangezien ik volgens mij al een paar maanden geen blog meer heb gezien. Ik heb er geen zin in en ben vaak druk met andere dingen die mijn aandacht opeisen. Maar deze kwam ik dus tegen bij Nesrin en hij is bedacht door Mariska. Vandaag mag ik dus effe lekker zeiken!

Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Dat de hond of de kat de boel onder kotst, net als m’n vloer brandschoon is. Verder heb ik een nog grotere hekel aan dronken mensen, de geur van kip en arrogantie. Lekker divers lijstje toch?

Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?

Mensen die niet opletten! Ik roep weleens dat ik juist als slechtziende voor vijf man tegelijk moet kijken, maar het is waar. Het lijkt er heel vaak op dat mensen die wel goede ogen hebben, te lui zijn om ze te gebruiken en gewoon maar wat doen.

Zonder op te letten de straat oversteken, zonder licht rijden, als een idioot door straten scheuren waar je hooguit 50 mag, dat soort dingen. Mensen denken vaak dat fietsen voor mij gevaarlijk is omdat ik slecht zie, maar het is vooral gevaarlijk door onoplettende weggebruikers!

Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Kip! Dat lust ik al m’n hele leven niet en ik vind alleen de geur al walgelijk. Verder ga ik ook over m’n nek van dingen als speklappen, lever en van die bonken vet die soms aan vlees zitten. Iek!

Waar wil je op dit moment over zeuren?

Dat ik er zo verdrietig en ook boos van word dat onze wereld echt naar de klote lijkt te gaan. Het ellende-percentage in nieuwsbladen en op het nieuws lijkt met de dag hoger te worden en voor iets simpels als respect, positiviteit en liefde lijkt geen plaats meer, dat is meer iets voor dromers en idealisten geworden. Alsof het gewoon geen bestaansrecht meer heeft. In wat voor tijd leven we dan eigenlijk? Vraag ik me af. Ik ben soms bang waar dit heen gaat.

Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Ik vond Justin Bieber altijd zo’n omhooggevallen ventje met een piepstem, maar moet zeggen dat de nummers die ik tot nu toe van z’n laatste album heb gehoord, toch wel bevallen.

Artistieke stofzuiger foto

Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Stofzuigen! Oh ja en de badkamer poetsen ook.

Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct wegklikt?

Een te hoog commercieel gehalte. Dat kan door advertenties zijn, maar ook inhoudelijk. Er zijn al heel wat blogs die ik niet langer wilde volgen, omdat ik ze veel te commercieel geworden vond.

Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?

Ik kijk amper tv, dus zou het niet weten. Ik hou niet van misdaadseries, maar dat is gewoon een bewuste keuze om daar niet naar te kijken, niet dat ik me eraan erger. Ik zou bijna zeggen het nieuws, maar dat is vooral een kwestie van er naar van worden, dan me ergeren. Puur omdat het een opsomming van ellende is wat er voorbij komt.

Aan welk make-up product heb je een hekel?

Lipgloss vind ik smerig. Het plakt, ruikt en smaakt veel te zoet en het past ook totaal niet bij mij.

Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Over zich als lompe boeren gedragende dronken jongeren die paasmaandag voorbijgangers (waaronder mij) in de binnenstad van Gorinchem lastigvielen. Zelfs al ben je dronken, is dat geen vrijbrief om iedereen te beledigen of seksueel intimiderende opmerkingen te maken. Dronken is niet hetzelfde als ontoerekeningsvatbaar, dus je bent verantwoordelijk voor je eigen daden!

En wat zit jou ontzettend dwars op dit moment?