Ik begin er zo onderhand een gewoonte van te maken om de Weekly Snaps op maandag online te gooien in plaats van de vertrouwde zondag. Noodgedwongen. Waar praktisch alle bloggers die aan week-overzichten doen dit op maandag publiceren, ben ik altijd de eigenwijze die het op zondag doet, en zo moet ‘t ook blijven. Op een enkele uitzondering na dan.

Van afgelopen week weer weer iets meer foto’s. Het stemt me blij dat ik zie hoe de natuur zich langzaam aan klaar begint te maken voor het voorjaar en raak na de enerverende weken rondom het overlijden van oma, inmiddels stukje bij beetje weer in mijn normale ritme, ook al heb ik mijn opgebouwde slaaptekort nog niet ingehaald.

dinsdag 8 maart

Ik begin het overzicht op dinsdag. Maandag was de uitvaart van oma en ik heb toen wel twee foto’s gemaakt, maar die zijn voor mijn persoonlijke archief en die komen dus niet op mijn blog. Het was een mooie dag en een waardig afscheid waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Voor zover je dan een goed gevoel kunt hebben over een begrafenis.

Dinsdag was ik weer in Wijk en Aalburg te vinden, om te helpen de kamer van oma uit te ruimen, want die moest binnen een week leeg zijn. Ik kwam veel bijzondere dingen tegen, waaronder ook dit boek met oude platen gemaakt in de regio. Ik mocht het hebben en ben daar heel blij mee. Op de eerste foto één van de eerste foto’s van de Merwedebrug en ernaast een oude foto van het huis wat tegenwoordig beter bekend is als het huis van Dokter Tinus.

Boek met oude foto’s

‘Dokter Tinus’ huis

donderdag 10 maart

Ik ben de hele week best druk geweest met van alles, waaronder ook diverse creatieve projectjes. Ik schafte een nieuwe printer aan omdat de oude inmiddels al zoveel kuren had, dat ie erin bleef. Nu is printen weer leuk en de kwaliteit is super! ‘s Middags stak ik met Bas met de pont over naar Woudrichem, om daar met m’n moeder bij de Pannenkoekenbakker te gaan eten.

Nieuwe gift tags maken

Smulpannenkoek!

Blije Bas

vrijdag 11 maart

Naar ‘t Piazza voor een boodschap en omdat ik me nog steeds niet geweldig voelde, vond ik dat ik wel een lekker bakkie bij Proeverz, (voorheen Talamini) had verdiend. Ik koos voor koffie met hazelnootcrunch. Thuis heb ik een paar uur achter de naaimachine gezeten om een pennenrol te maken. Ik heb er al één die ik via AliExpress had gekocht, maar die is vol en daar passen geen stiften in, dus zou een tweede rol kopen weinig zin hebben. Ik maakte deze van een oude jeans.

Koffie met hazelnoot-crunch

Zelfgemaakte pennenrol

zaterdag 12 maart

Rustig wakker worden en met de allerliefste kroelen, ik kan me vervelendere dingen bedenken en Basje waarschijnlijk ook. Vervolgens lekker wandelen en een veldje vol krokussen in verschillende kleuren spotten en gelijk op m’n knieën vallen om er foto’s van te maken. :-) Ook de foto van het vissersbootje, de bomen en de leuke etalage, maakte ik tijdens hetzelfde rondje.

Martin belde of ik zin had om te fietsen en dat hebben we gedaan. Omdat ik nog steeds niet echt fit ben, zijn we geen heel eind gegaan, maar naar de ijssalon in Woudrichem. Waar ik genoot van ijskoffie en vervolgens een aanvaring had met een skateboard van een onoplettend jongetje. Resultaat: een paarse en kapotte enkel waar ik nog steeds flink last van heb.

zondag 13 maart

Niet één, maar drie keer gewandeld. Want zulk mooi weer, daar moet je gebruik van maken! Bas was er maar wat blij mee en ik genoot ook van het buiten zijn. Aanvankelijk was ik ook van plan geweest om naar Leerdam te fietsen, maar het waaide best flink en ik had meer last van mijn enkel dan verwacht, dus toch maar niet gedaan. Ik ben wel met wat andere dingen bezig geweest die ook nog op mijn ‘interne’ to-do lijstje stonden.

Bas tussen de krokussen

Mooie paarse krokussen

Kroelen op de bank

Heb jij ook al voorjaar gespot?