Een Weekly Snaps op dinsdag. Dat is volgens mij nog nooit gebeurd. Als ik hem niet op zondag online zet (wat de laatste tijd nogal eens gebeurt), bereid ik hem in elk geval ‘s avonds voor, zodat hij maandag online kan. Maar ik was moe en had geen puf om te bloggen (het waren nogal wat foto’s om uit te zoeken) en voor gister had ik vervolgens ook al iets anders in gedachten.

Vorige week was behoorlijk volgepland (eigenlijk niet gepland maar voornamelijk onverwachts) met leuke dingen. De start van mijn ‘carrière’ als columnist voor AD Rivierenland, uit eten met m’n moeder, mijn maatje uit het Westland een dagje op bezoek en samen heerlijk gewandeld in de Biesbosch, zaterdagmiddag Martin op visite, wat dingetjes voor Istanbul gedaan en nog het één en ander wat ik even kwijt ben. Een lekker volle week!

maandag 14 maart

Op zich een vrij rustige dag. Ik deed wat boodschappen, wandelde met Bas en ging naar GAMMA om inspiratie op te doen voor een fatsoenlijke ondergrond voor het fotograferen van wat grotere voorwerpen zoals kleding. Ik heb al van alles geprobeerd, maar overal mankeerde wel iets aan. Niets gevonden, wel een idee. Spierwit vinyl it is! Inmiddels bij Leen Bakker besteld.

Verder ging ik weer verder met het oefenen op het perfecte micro-foam voor latte-art (het lukt me nog steeds niet, maar ik blijf proberen!) en genoot ik tijdens een wandeling begin van de avond van prachtige kleuren in de lucht tijdens zonsondergang. Geloof me, hier is geen filtertje aan te pas gekomen! Echt genieten!

Latte-art proberen te maken

Molen Nooit Volmaakt met volmaakte sunset

dinsdag 15 maart

Weer wandelen en toen net voor onze neus de brug dicht ging, maar even een ommetje via het Paardenwater gemaakt waar ik dit prachtige koppeltje Nijlganzen tegenkwam. Het zal niet zo lang meer duren voordat ze met kleintjes rondlopen. Normaal gesproken begint de broedperiode van deze vogelsoort pas in mei, maar ik heb ze al een paar keer in april met kuikens gezien.

Verder ging ik voor een boodschap naar het Piazza en scoorde daar een enorme zak koffie, die ter plekke voor me werd gemalen, net als bij Gusto. Normaal heb ik koffie met 80% arabica en 20% robusta. Deze is 100% arabica, wat hem zachter van smaak maakt en trouwens ook een stuk goedkoper. Toch denk ik dat ik de volgende keer weer voor de Majore koffie ga.

Cute couple!

Nieuwe koffie

woensdag 16 maart

Het grootste deel van de dag ontzettend veel stress en zenuwen gehad, omdat ik op de foto moest voor de krant, voor bij mijn column dus. Toen de fotograaf eenmaal hier was, bleek dat er zelfs ook nog een foto gemaakt moest worden voor bij een interview wat de dag voor mijn eerste column gepubliceerd zou worden.

Het fotograferen zelf viel mee, het resultaat niet. De foto links maakte ik zelf, eigenlijk vooral om te kijken of er geen make-up zat op plekken waar het niet hoorde. Ik droeg overigens niet echt veel make-up, maar een foutje zit in een klein hoekje en op een foto zie ik het beter dan in de spiegel omdat ik daarop in kan zoomen.

Foto’s maken

donderdag 17 maart

Héél veel foto’s van donderdag, terwijl ik er dus eigenlijk nóg meer heb, maar de selectie flink aan het uitdunnen ben geweest voor m’n blog. Woensdagavond appte m’n maatje uit het Westland of ik het leuk vond als hij weer een keer langs kwam en zo geschiedde.

Omdat het heerlijk weer was en we het sowieso altijd wel leuk vinden ergens te gaan wandelen of zo, gingen we naar de Brabantse Biesbosch. Bas ook mee, lekker zonnetje op ons hoofd. Puur genieten! Onderweg maakte ik dus ook de ene na de andere foto. Dat gebied is zo prachtig!

vrijdag 18 maart

Vrijdagmorgen belde m’n moeder me vroeg wakker, helemaal enthousiast over het interview met mij wat in de krant stond. Het stuk was inderdaad leuk, de foto niet, maar daar had ik al eerder over geschreven. Om mijn aanstelling bij de krant te vieren, nodigde ze me uit voor een etentje en zo zaten we ‘s avonds bij De Beren in Gorinchem, waar ik heerlijk gegeten heb!

Eerder die dag spotte ik bij Xenos deze grappige pizzasnijder in de vorm van een scooter en ‘s avonds deed ik Bas in bad, wat eigenlijk donderdagavond nog had moeten gebeuren, maar toen had ik geen puf. Hij was lichtelijk bruinig geworden van het tochtje door de Biesbosch, dus tijd voor een plens water en wat babyshampoo. Hij is nu weer spierwit!

Grappige pizzasnijder

Caramello coffee

zaterdag 19 maart

Nadat ik vorige week zaterdag een skateboard tegen m’n enkel kreeg, heb ik daar nog last van, al was het wel wat minder geworden. Totdat m’n enkel donderdag twee keer dubbelklapte en dat steeds meer pijn ging doen. Ik tapete ‘m in voor wat extra ondersteuning, wat gelukkig goed helpt. Bij Spar wat boodschappen gedaan en dit toetje gespot.

Ook zag ik in de stad dit grappige autootje. Ik vind Fiat 500 normaal helemaal niks (ik hou niet zo van kleine autootjes) maar zo in het zwart is ie wel stoer! Verder kwam Martin langs en bleef onverwachts tot begin van de avond. Ik maakte koffie en later nog panini’s en een lekker toetje met yoghurt. Was gezellig. ‘s Avonds ging ik redelijk op tijd naar bed en nam thee mee.

Even proberen

Leuk autootje

Thee op m’n nachtkastje

zondag 20 maart

Lang uitslapen en vervolgens beginnen met thee en een croissantje. Niet verkeerd! Tijdens het wandelen een poster van Chris Pine tegenkomen, óók niet verkeerd! ‘s Middags een lekkere latte macchiato maken met nieuwe melk en tot slot een foto van mijn haar, wat net droog was van het wassen. Krullies! Een prima luie zondag was het!

Ontbijt

Chris Pine in Gorinchem!

Latte Macchiato met nieuwe melk

Krullies