Weer een nieuw lijstje vragen uit het inmiddels bekende boekje. Ik vind het grappig om op te merken dat veel van mijn bezoekers juist deze artikelen het leukst vinden om te lezen en ik vind ze zelf ook leuk om te schrijven. Ik vind vragen beantwoorden nu eenmaal leuk, daarom hou ik ook zo van tags.

211. Wat is een terugkerende ruzie met je partner?

Ik heb geen partner, dus er valt weinig ruzie te maken. De tijd dat ik wel een partner had is al zó lang geleden dat ik me niet meer kan herinneren waar ruzies over gingen.

212. Waar verheug je je dagelijks op?

Bij mij is geen enkele dag hetzelfde en er zijn niet echt veel dingen die echt elke dag terugkomen, behalve eten, drinken en naar de wc gaan. Maar om nu te zeggen dat ik me daarop verheug. Ik vind het altijd leuk om ‘s avonds als ik op bed lig nog even mijn Instagram te checken, maar soms doe ik daar ook dagen niets mee.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?

Echt missen doe ik geen enkele vriendschap die er niet meer is, je moet je bij dingen neerleggen, vind ik. Maar één van mijn eerste vriendschappen sinds ik in Gorkum woon, die zou ik soms wel terug willen. Ook omdat die vriendschap op een heel vreemde manier stuk is gegaan. Ik heb een jaar geleden nog eens een lijmpoging gedaan, maar kreeg niet eens antwoord.

214. Hoe ga je om met stress?

Ik ben een binnenvetter, dus negen van de tien keer zul je niet aan me merken dat ik stress heb. Ik kan zelfs een paniekaanval hebben, terwijl je niets aan me merkt. Geen goede eigenschap, weet ik. Maar ja, zo ben ik nu eenmaal. Overigens helpt afleiding bij mij altijd goed, vooral fysieke inspanning zoals fietsen of een stuk lopen met Bas.

215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?

Eigenlijk niet. Ik heb een hekel aan mensen die nogal eens poppenkast spelen. Ik kan overigens bijvoorbeeld in correspondentie wel heel zakelijk overkomen, maar dat doe ik eigenlijk alleen in formele situaties, dat is anders dan je als een ander persoon voordoen, vind ik. Waar ik enerzijds mijn emoties perfect achter gesloten deuren kan houden, ben ik anderzijds heel slecht in liegen en ‘mooi weer spelen’, dus zou ik al snel door de mand vallen. Ik ben gewoon mezelf.

216. Waarin lijk je op je vader?

De onaflatende drang naar vrijheid en onafhankelijkheid. Qua karakter lijk ik sowieso veel meer op mijn vader dan op mijn moeder.

217. Kun je geluk afdwingen?

Je kunt niets afdwingen, tenminste geen zaken als geluk of liefde. Je kunt er wel voor openstaan om geluk te zien, dat is heel wat anders, vind ik.

quote-loesje-geluk

218. Wat voor type ruziemaker ben je?

Een koppige! Ik heb overigens niet vaak ruzie, al is er één iemand met wie ik op de één of andere manier om de paar maanden wel een keer overhoop lig, juist terwijl hij zoveel voor me betekent. Ik heb een enorme hekel aan conflicten, maar loop er doorgaans niet voor weg.

Je zal weten wat ik ervan vind en wat mijn argumenten zijn. Ik ben niet iemand die gaat schelden of smijten met dingen, maar ik hou er wel van om mijn gelijk te krijgen. Waar ik normaal niet zo’n prater ben, verander ik in een spraakwaterval zodra ik ruzie heb. Aan woorden geen gebrek!

219. Ben je ‘s ochtends meteen wakker?

Zelden. Ik ben een avondmens en als ik wakker word, hou ik er van om nog een poosje te blijven liggen om rustig aan wakker te worden voordat ik mijn bed uit stap. Als ik echt op een bepaalde tijd eruit moet, ga ik er wel gelijk uit wanneer de wekker gaat, omdat anders het risico groot is dat ik weer in slaap val.

220. Hoe klinkt jouw lach?

Géén idee. Ik luister nooit naar mezelf.

221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?

Ik denk het niet. Ik geloof wel in een klik op het eerste gezicht. Bij sommige mensen heb je gelijk dat gevoel dat het goed zit, je kunt uren met elkaar praten terwijl je elkaar net kent, het voelt meteen vertrouwd, maar of dat gelijk vriendschap is. Zoiets moet toch groeien, vind ik.

222. Gun je jezelf vaak een pauze?

Als ik ergens mee bezig ben niet. Dan ben ik net een op hol geslagen trein. Door, door, dóór! Dan kan ik echt niet meer stoppen totdat het af is. Als ik soms met een groot project bezig ben wat meerdere dagen in beslag neemt, kan het zomaar zijn dat ik hooguit 3 uur per nacht slaap en één maaltijd per dag nuttig. Ik neem geen tijd voor pauze, want dat is zonde van mijn tijd.

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?

Ooit? Nou wel vaker, nu zelfs. Het lijkt een soort ‘gave’ van mij om altijd verliefd te worden op de verkeerde. En dan bedoel ik niet de categorie ‘foute mannen’ maar heeft-al-een-vrouw/vriendin of heeft-geen-interesse. Ach ja, gelukkig zit ik nogal niet te springen om een relatie!

224. Duw je mensen in hokjes?

Nee, want daar heb ik een vreselijke hekel aan!