Duizend vragen, dat zijn er toch echt behoorlijk wat, daar kom ik nu wel achter. De eerste stond op 11 november 2015 online en inmiddels is het eind april 2016. Nog wel even te gaan dus. Of ik dat erg vind? Nou nee. ­čÖé Ik ben overigens wel heel benieuwd wanneer ik het laatste setje vragen zal beantwoorden. Zal dat al in 2017 zijn? Dat klinkt nog zo ver weg!

253. Ben je een goede verhalenverteller?

Ik zou het eigenlijk niet weten. Er zijn van die mensen die van elke situatie nog een boeiend verhaal kunnen maken, zo iemand ben ik bij mijn weten niet. Verhaaltjes vertellen aan kinderen is nooit aan de orde geweest voor zover ik me kan herinneren.

254. Wie gun je het allerbeste?

Ik gun alle mensen om wie ik geef het allerbeste, maar in het bijzonder mijn ouders.

255. Waarvan heb je spijt dat je het gemist hebt?

Spijt staat niet in mijn woordenboek, dus ik vind ‘t lastig deze vraag te beantwoorden. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik iets gemist had waar ik door omstandigheden niet naartoe kon, maar dat zijn nooit grote dingen die ik me jaren later nog kan herinneren. Sowieso kijk ik niet graag achterom. Het verleden komt toch niet meer terug!

256. Kun je goed je zinnen verzetten?

Behoorlijk goed. Het laatste half jaar zelfs z├│ goed dat ik soms mezelf verbaas. En dan gaat het dus met name over mijn gedachten verzetten met afleiding. Maar sowieso weet ik me altijd wel te vermaken en kan ik dus mijn zinnen verzetten. Eigenlijk is dat best een rare term trouwens.

257. In welke kleren voel je je het lekkerst?

Een zwarte strakke broek met een sweater. Daar kan ik echt in wonen! Als ik een feestje heb (wat overigens maar heel sporadisch gebeurt), vind ik het wel erg leuk om echt werk van mijn outfit te maken en schuw ik er ook niet voor om op te vallen. Afgelopen zaterdag droeg ik bijvoorbeeld een Ferrarirode off-shoulder jurk met een aansluitend lijfje en een wijde rok.

Rode off-shoulder jurk van H&M

258. Waarvan had je nooit gedacht dat het jou zou overkomen?

De operatie aan mijn borst vorig jaar mei. Nu ik gister opnieuw naar het ziekenhuis moest voor echo en borstfoto (vandaag krijg ik de uitslag), kwam dat opeens wel weer dicht bij, maar de kans dat ik opnieuw onder het mes moet, is wel redelijk klein, omdat ze anders gister sowieso wel een punctie hadden willen doen.

259. Had je graag van het andere geslacht willen zijn?

S├│ms wel. ­čÖé Ik kan over het algemeen beter met mannen overweg en ben meer ge├»nteresseerd in mannendingen zoals techniek en motoren. Je zult mij niet snel met andere vrouwen over make-up horen praten.

Sowieso lijkt het uiterlijk bij mannen toch een minder grote rol te spelen en dat zou weleens prettig zijn. Ik voel altijd die druk om mooier, beter, knapper en slanker te zijn en dat ik gewoon niet goed genoeg ben, zoals ik nu ben.

260. Van wie word je weleens moe?

Eerlijk? Van dezelfde persoon waar ik verliefd op ben. Hij kan soms z├│ ontzettend zeveren en doorzeuren over dingen dat ik dan echt zoiets heb van: Hou nu je mond maar even. Ik zeg dat overigens ook weleens hoor. Niet letterlijk, maar wel dat ik nu wel weer genoeg gehoord heb.

261. Wat zijn je favoriete gespreksonderwerpen?

Ik vind het nog altijd erg leuk om over techniek te praten en dat gaat van computers tot aan motoren. Verder heb ik niet zozeer stokpaardjes volgens mij. Over mijn blog praat ik zelden. Mijn huisdieren vind ik ook altijd wel een leuk gespreksonderwerp.

262. Kun je makkelijk je fouten toegeven?

Over het algemeen wel, maar ik kan weleens dwars zijn, waardoor ik het vertik om toe te geven dat ik fout zat, met name als de tegenpartij dingen op een niet al te prettige manier uit wil spelen en mij bewust de schuld in schoenen wil schuiven, of ik nu iets verkeerd gedaan heb of niet. Dan ga ik er juist vol gas tegenin. Ik zal niet liegen, maar echt toegeven doe ik dan ook niet snel.

263. Wat wil je nooit meer doen?

Dat zijn waarschijnlijk genoeg dingen, maar ik kan er nu even geen bedenken. Door een wesp gestoken worden tijdens het fietsen is het eerste wat in me opkomt.

264. Wat is je standaard gemoedstoestand?

Rustig en stabiel. Ik ben een Steenbok, ik vind het prettig om in een rustig vaarwater te zitten. Niet van de ene stroomversnelling naar de andere waterval. Zo klinkt het overigens alsof ik heel saai ben, wat niet zo is, het gaat puur over mijn gemoedstoestand.

Meestal ben ik rustig, weloverwogen en stabiel. “Alles onder controle” is zo’n beetje mijn motto. Zelfs als ik een paniekaanval heb, merkt een buitenstaander niets aan me. Mensen die wel wisselend zijn qua stemmingen, vind ik vaak erg intrigerend, maar ook enorm moeilijk te volgen.

265. Is alles waar wat je zegt?

Eigenlijk wel. Ik heb enorm de schurft aan liegen en doe dat zelf dus ook eigenlijk nooit. Sowieso ben ik een slechte leugenaar: Je prikt er zo doorheen, dus ik ga niet eens de moeite doen.

266. Wat betekent muziek voor je?

Gevoel gevat in een melodie.