Sinds de laatste Instagrampost van 23 februari, heb ik inmiddels weer een aantal mooie foto’s verzameld die ik, met toestemming van de fotografen, met je op mijn blog deel. Natuurlijk zie ik dagelijks veel mooie foto’s voorbij komen op Instagram, maar voor deze rubriek kies ik echt foto’s uit, waarbij min blik toch nét even wat langer blijft hangen. Kijk je mee?

Of dit echt een foto is of toch stiekem een Photoshopje weet ik niet, maar geweldig vind ik ‘m wel. Wat je op de foto ziet is in elk geval iets wat echt bestaat, namelijk Mont Saint Michel, een klein rotseilandje met een kasteel erop, aan de westkust van Frankrijk. Ik ben er zelf ook geweest, heel wat jaren geleden. Als je ooit in de buurt bent, zeker even naartoe gaan!

Ondanks dat mijn handletter praktijken op het moment een beetje stil liggen, omdat ik nu even meer met andere dingen bezig ben, blijft de liefde natuurlijk wel bestaan en volg ik ook heel wat lettering accounts op Instagram. Een foto als deze vind ik ook tof, een combinatie van lettering en voorwerpen maakt een foto net wat levendiger.

Prachtige kleuren, prachtige layering. Ik hou van dit soort foto’s!

Deze fantastische macro-opname is gemaakt door de Slowaakse Silvia Kobelova. Minimalisme en toch ook veel details in één beeld. Ik hou ervan!

Ook dit soort sfeerplaatjes kan ik nooit genoeg van krijgen. Grillige bomen, een watertje en wat nevel, beter wordt het niet!

Foto’s uit je eigen omgeving zien blijft leuk, daarom volg ik ook zo graag hashtags als #gorinchem en #woudrichem op Instagram. En dan kom je opeens dit tegen! De vesting van Woudrichem met linksonder de historische haven. Rechtsboven zie je de Maas kronkelen richting Rijswijk, Giessen en Andel.

Het stukje water links boven is de Waal. Voor wie ‘t nog niet wist: Bij Woudrichem, of geografisch gezien op de krib die officieel onder provincie Gelderland valt, splitst de Merwede in Maas en Waal. Tevens vormt dit stukje ook een drieprovinciepunt.

Those eyes of yours, could swallow stars, galaxies and universes… Heerlijk, zo’n sterrenlucht en dan die kleuren. Je zou zoiets maar in je achtertuin hebben. Ik zou geloof ik elke avond uren op die steiger liggen. Fantastische foto. Dat is de enige omschrijving die ik ervoor heb. :-)

Macrofotografie is ook zo’n thema wat vaak naar voren komt in de dingen die ik like op Instagram. Ik moet ook nodig weer eens met mijn eigen macrolens aan de slag als ik dit zo zie. Een mooi beeld van een bloemknop met kleine druppeltjes erop. Wauw!

Wat is de mooiste foto die jij onlangs op Instagram hebt gepost? Linkje plakken mag!