Ooit was er een tijd dat ik bijna elke week wel een POTD (Photo Of the Day) op mijn blog plaatste. Ik fotografeer nog altijd veel, bijna dagelijks, maar ‘t meest met mijn iPhone. Dat is voornamelijk een kwestie van laksheid. Ik hoef geen dingen in te stellen voordat ik aan de slag kan, kan altijd duidelijk zien wat ik op de foto zet (door de zoeker fotograferen is nog altijd wat lastig) en niet in het minst: Mijn camera is zwaar en groot en dat is niet altijd handig.

Ik gebruik mijn camera overigens wel regelmatig voor productfotografie binnenshuis, maar echt erop uit trekken en bijvoorbeeld fotograferen in de natuur, dat komt er niet echt van de laatste tijd. Vandaag toch weer een foto en één die ik zelf behoorlijk mooi vind, maar dat heeft sowieso al voor 80% te maken met het onderwerp, namelijk een wel heel bijzondere roos!

160423-roos-01

Deze rozen worden op een speciale manier behandeld, met kleurstoffen in de voeding, zodat ze zo mooi gekleurd worden. Hoe dat precies werkt weet ik niet, want als je goed kijkt, zie je dat elk blaadje een aparte kleur heeft. Ik had zoiets weleens op internet gezien, maar heb altijd gedacht dat het gewoon gephotoshopt was. Niet dus!

Nadat m’n vader me een tijdje geleden een foto van zo’n roos liet zien, vond ik het supermooi. Tot mijn verbazing zei ie dat ie voor mij wel een bloemstuk zou bestellen met deze bloemen. Inmiddels staat er dus een enorm bloemstuk met 41 rozen in de kleuren van de regenboog in mijn huis. 41 omdat ik 41 jaar ben dus. :-) Ik kan echt niet stoppen met foto’s maken ervan!

Vind jij dit ook mooi? Of hou je meer van natuurlijke kleuren?