De afgelopen week was een stuk rustiger dan die ervoor, maar toch is ie voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen! Ik heb veel gewandeld met Bas, ben weer eens naar Skin Cura geweest om mijn wimpers en wenkbrauwen bij te laten werken, een keer naar Woudrichem en de verjaardag van een tante. Ik heb me weer prima vermaakt.

maandag 11 april

Tweemaal een foto van de Lingehaven, minder dan een halve minuut na elkaar genomen. Aan de ene kant nog kleurrijke wolkjes, aan de andere kant een wat dreigende lucht met een strook oranje eronder. Sowieso heb ik opeens de HDR-fotografie weer helemaal ontdekt.

dinsdag 12 april

Zoals gewoonlijk gewandeld en omdat het best lekker weer was, gelijk een flink eind. Onderweg de eerste twee foto’s gemaakt van de vliet en de oude Alfa Romeo. Ik deed wat boodschappen en maakte ‘s avonds deze burger met gegrilde tartaar, een plakje magere kaas, sla, en augurk tussen twee mini pitabroodjes. Erg lekker!

woensdag 13 april

Tijdens één van de dagelijkse wandelingen met Bas deze fiets met wel heel erg dikke banden op de foto gezet. Ik had hem al vaker gezien, maar vergat steeds om er een foto van te maken. Stiekem vind ik het er wel heel vet uitzien! Ik stak met de pont over naar Woudrichem en Bas mee, die hier heel lief zat te kijken.

Verder haalde ik nieuw fruit en maakte een smoothie met laagjes, nadat ik zoiets in een filmpje op Facebook had gezien. Behoorlijk goed gelukt al zeg ik het zelf! Ook ‘s avonds wandelde ik weer en maakte ik HDR-foto’s van Hoogstraat en Lingehaven.

donderdag 14 april

Mijn vader bracht deze Starbucks bekers voor me mee uit de Filipijnen, waar hij tegenwoordig het grootste deel van het jaar woont. Ik wilde al lang een stenen Starbucks mok en die andere is een thermosbeker.

Het tekeningetje maakte ik toen ik weer eens bij Istanbul zat. Tegenwoordig begin ik, eigenlijk net als vroeger, gelijk te tekenen zodra ik een pen en een stuk papier in handen heb. Ik kan het tekeningetje overigens nergens vinden, dus denk dat ik het daar heb laten slingeren.

vrijdag 15 april

Het eendje op de eerste foto scharrelt heel vaak rond op dezelfde plek en is heel mak. Onlangs had ze voor het eerst haar mannetje meegenomen, maar meestal is ze alleen. Gisteren heb ik haar zelfs nog geholpen over te steken omdat ze op haar gemak overstak, terwijl er net een auto aankwam. Vervolgens een mooie felroze bloesem en tot slot een foto van mijn computerscherm, waarop je een afbeelding kunt zien waar ik net mee bezig was.

zaterdag 16 april

Ik ging met m’n moeder naar de verjaardag van een tante die sinds een tijdje ook hier in Gorkum woont en daarna naar het museum, om een tentoonstelling te bekijken over de opening van de Merwedebrug, waar we iets over hadden gelezen.

We vonden het wel vreemd dat de dames bij de balie er niets van wisten en kwamen er, eenmaal boven, al snel achter dat deze tentoonstelling vijf jaar geleden had plaatsgevonden, oeps!!!

Het was ter ere van het 50-jarige bestaan van de brug en dit jaar bestaat ie 55 jaar. Klein detail… We hebben er wel om kunnen lachen. Omdat we anders voor niets waren geweest, hebben we een andere tentoonstelling bekeken. ‘s Avonds maakte ik een selfie met het hoofdbandje wat ik bij Shoeby kocht, in mijn haar en droeg ik voor het eerst in jaren weer eens nagellak.

zondag 17 april

Laat wakker en ‘s middags een rondje over de Hip & Happy market die aan de straten rondom de Lingehaven gehouden werd. Best leuk om rond te kijken, een geweldig cognackleurig buideltasje gekocht van boterzacht leer, een pumpkin spice stroopwafel gegeten (valt niet bepaald onder gezond eten, maar ik zwicht ook weleens) en vervolgens plat geregend. 🙂 Prima zondag!