Een blog? Huh? Wat is dat? O ja, zo’n ding heb ik ook nog ergens. Tja, na een korte opleving gaat het bloggen weer niet zo heel erg geweldig, als ik me niet vergis, is dit de eerste blogpost in één week tijd!

Maar ik heb ook nog een leven en wil mezelf niet verplicht voelen om elke dag uren aan mijn blog te werken. Vandaag weer tijd voor een nieuw lijstje vragen. Je leest onder andere of ik gevoelig ben voor autoriteit, hoe ver ik ga voor geld en of ik graag alleen ben. Veel leesplezier!

267. Heb je weleens een huilbui gefaket?

Huilbui? Ik? Faken?? Ten eerste fake ik nooit iets, ik vind dat de meest zinloze menselijke karaktereigenschap ooit. Huilen doe ik ook al niet, in elk geval nooit in gezelschap. Dus nee, ik fake nooit een huilbui. Alleen ‘t idee al. Waarom zou je zoiets doen? Waarschijnlijk om je zin te krijgen, net als toen je baby was. Als volwassene heb je daar andere middelen voor: Gewoon ergens over praten, bijvoorbeeld…

268. Werk je graag samen of liever alleen?

Alleen. Ik ben erg perfectionistisch en omdat ik al extreem hoge eisen aan mezelf stel, ga ik er altijd vanuit dat een ander hetzelfde van me verwacht. Als ik dan iets aan het doen ben in bijzijn van andere mensen, kan ik daar knap nerveus van worden.

Dat is bijvoorbeeld ook één van de redenen waarom ik nóóit bij een fotografieclub zal gaan. Want natuurlijk is iedereen veel beter dan ik, zelfs al zijn ze pas net een maand bezig. Perfectionisme en onzekerheid, die dus alleen opspeelt als er anderen bij zijn.

269. Voor welke fout straf je jezelf nog steeds

Jezelf straffen vind ik ook zinloos. Ik heb het lange tijd gedaan, hoor. Pislink op mezelf worden als ik bijvoorbeeld iets was aangekomen en daar vervolgens een rotdag door hebben. Het resultaat is echt niet dat die paar ons er opeens vanaf vliegt doordat ik kwaad word. Je geeft enkel de energie aan de verkeerde dingen. Zie het als een fruitboom: Zodra de takken te hard groeien, zullen de vruchten nooit vol groeien. Zo gaat ‘t ook met menselijke energie.

270. Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?

Ondanks dat ik niet heel romantisch aangelegd ben, vind ik liefde wel iets moois. Of het nu zinvol is of niet. De ironie is dat ik tijdens mijn relaties nooit verliefd was en de keren dat ik wel verliefd werd nooit een relatie werden door uiteenlopende redenen.

Het is niet dat ik ‘t niet snap van mezelf. Het enige wat ik me wel afvraag, is waarom ik ooit zover ben gekomen dat ik ging samenwonen met iemand waar ik niet eens echt om gaf. Ik was achteraf gezien alleen verliefd op het idee dat iemand mij koos en om niet alleen te hoeven zijn. Iets waar ik nu keihard om zou lachen.

Mooie madeliefjes

271. Sta je genoeg stil bij het leven?

Elke dag. Zoals je inmiddels misschien weet, ben ik iemand die altijd zoveel mogelijk positiviteit in dingen ziet of probeert te zien en geluk kan vinden in kleine dingen. Toch denk ik ook vaak na over de minder mooie kant. De wereld die steeds bozer en grilliger lijkt te worden, oneerlijkheid, enge ontwikkelingen, verdeeldheid, terrorisme en het totaal lijken te ontbreken van respect.

Ik lees geen kranten en kijk zelden naar het nieuws omdat ik verdrietig word van alle ellende die daar voorbij komt. Ellende die je haast laat denken dat er niets moois meer in de wereld is, terwijl ik dat juist zo belangrijk vind, maar ik blijf via andere kanalen wel op de hoogte van wat er in grote lijnen gebeurt in de wereld. En daar word ik meestal niet vrolijk van…

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?

Ja, dat heb ik wel eens. Het kan zomaar gebeuren dat er een mooie vrouw voor me loopt: Perfect kapsel, mooi figuur, mooie kleren. Dat ik mezelf opeens een dikke trol in een hobbezak voel. Zelfs al had ik een uur eerder nog het idee dat ik er vandaag toch best leuk uitzag.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?

Eigenlijk niet. Iedereen moet gewoon zijn kont afvegen. Of je nu minister-president, eigenaar van een duur automerk of vakkenvuller bent. Ik kan dan erg onzeker zijn over mijn uiterlijk, maar ik voel me nooit minder dan een ander en autoriteit wordt in mijn ogen meer misbruikt dan op een goede manier gebruikt, dus ben ik daar zéker niet gevoelig voor. Ik heb over bijna alles wel een eigen mening (zonder overigens een betweter te willen zijn) en die vertel ik als het zo uitkomt net zo graag tegen de koning als tegen mijn buurvrouw.

274. Ben je graag alleen?

Ja, altijd al geweest. Gezelschap vind ik soms leuk, maar als ik vervolgens weer alleen ben en dingen voor mezelf kan doen, ben ik daar ook weer blij mee. Ik ben iemand die zich vrij snel verveelt en het gebeurt dan ook weleens dat ik ergens ben of ik visite heb dat ik serieus denk: “Ik wil nu wel weer iets voor mezelf doen.”

275. Wanneer kwam je voor jezelf op?

Met name de laatste jaren. Vroeger was ik echt heel erg naïef en nog veel onzekerder dan ik nu ben. Over alles. Ik was nog niet lang van school en had een geschiedenis van jarenlang stelselmatig gepest worden. En niet voor één specifiek ding: Niets was blijkbaar goed aan mij.

Dat hakt er wel in en vormt je. Ik sta tegenwoordig heel sterk in mijn schoenen en laat me door niets of niemand zomaar de les lezen, maar vroeger was dat dus wel anders. Ik heb een grondige hekel aan onrecht in het algemeen en wanneer ik vind dat ikzelf onterecht behandeld word, zal je dat weten ook. Ik zeg ook gelijk waar het op staat. Geen hete brij en geen doekjes.

276. Welk goed doel steun je?

Geen enkele. Ik geloof niet in goede doelen. Hard misschien, maar kijk maar eens naar de feiten: Hoeveel keer is de laatste jaren een goed doel in het nieuws geweest waarbij meneer de directeur de centjes grotendeels in eigen zak stak of waar niemand wist waar al die zuur gecollecteerde zieltjes-win-centen gebleven waren? Mooi niet met mijn geld!

quote-loesje-geld

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?

Ik heb geen droomhuis. Jarenlang was ik verliefd op een karakteristiek oud herenhuis aan de Lingehaven (wat ik overigens nog altijd mooi vind), maar mijn droomhuis is vooral de plek waar ik me thuis voel.

De plek waar geen designmeubelen staan, mijn huisdieren leven, waar de eettafel regelmatig bezaaid ligt met spullen, waar ik één keer per jaar met de bezem door alle kasten moet omdat ik anders geen plek meer heb en waar tegenwoordig ook diverse spullen staan die van oma zijn geweest. Dát, is mijn droomhuis.

278. Doe je makkelijk beloften?

Nee. Ik beloof alleen dingen als ik weet dat ik ze waar kan maken.

279. Hoe ver ga jij voor geld?

Helemaal niet. Ik lijk steeds minder waarde aan geld te hechten. Het is leuk om te hebben en om iets meer ruimte te hebben, maar ik hou serieus niet van dure spullen (mijn iPhone daar gelaten dan) en heb al lang geleerd dat je zonder veel geld te hebben ook gelukkig kunt zijn. Ik hecht aan andere dingen waarde dan aan de gemiddelde persoon. Meer aardse dingen.

Als ik ooit nog een relatie krijg, zal het voor mij heel erg belangrijk zijn om financieel onafhankelijk te zijn. Alleen al het idee om op de zak van je liefje te moeten teren! Ik ben ook niet iemand die er waarde aan hecht wat iemand verdient. Het gaat mij om de persoon zelf!

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?

Eigenwijs? Ik? Hoe kom je erbij! Ja, ik ben regelmatig eigenwijs ten koste van mezelf, de laatste jaren wel minder, maar het gebeurde regelmatig. Voorbeelden? Die kan ik even niet bedenken.

Wanneer kwam jij het laatst voor jezelf op?