Op 7 mei publiceerde ik het laatste vragenrondje, dus wat mij betreft is het wel weer tijd voor een nieuwe. Al heb ik wel het idee dat mijn blog de laatste tijd voornamelijk uit 1000 Vragen lijstjes en Weekly Snaps lijkt te bestaan. Maar dat komt wel weer goed, daar vertrouw ik op. De zin moet gewoon even terugkomen en stiekem speelt het mooie weer ook wel een rol.

Momenteel is het niet bepaald zomers. Van een mooi-weer-excuus kan geen sprake zijn, dus bloggen! Dit keer lees je onder meer of ik de mening van andere mensen belangrijk vind bij het maken van beslissingen, wat ik nooit meer in een relatie zou doen en hoe zeker ik eigenlijk ben over mezelf.

281. Verzin je vaak doemscenario’s?

Eigenlijk niet, alleen in de tijd dat ik erg veel last had van paniekaanvallen wilde dat weleens gebeuren. Als ik ergens een knobbeltje voelde wat er naar mijn idee niet hoorde, kon mijn geest zo met me op de loop gaan, dat ik in gedachten al tussen zes plankjes lag. Maar normaal gesproken ligt het niet in mijn aard om aan doemdenken te doen. Ik vind het juist een sport om overal toch het positieve in te zien!

282. Wat stel je te vaak uit?

Stofzuigen! Het klusje wat ik het meest haat van alles qua huishouden. En dat terwijl ik toch niet bepaald een groot huis heb en dus redelijk snel klaar ben. Het komt denk ik doordat ik niet goed zie waar ik al geweest ben en ondanks dat ik wel systematisch werk, heb ik het gevoel dan toch nog dingen over het hoofd te hebben gezien.

283. Zijn dieren net zo belangrijk als mensen?

Mensen zijn verder ontwikkelde wezens dan dieren, dus hoeveel ik ook van dieren houd, denk ik niet dat het terecht is om te zeggen dat dieren even belangrijk zijn en dezelfde rechten hebben als mensen. Ik vind dieren zeker belangrijk, maar je moet ook realistisch blijven.

284. Hoe zeker ben je van jezelf?

Waar ik qua uiterlijk behoorlijk onzeker kan zijn, ben ik qua karakter en doen en laten zeker van mezelf. Dat ben ik overigens niet altijd geweest, zoiets moet ontwikkelen. Als ik naar mezelf kijk zoals ik bijvoorbeeld 15 jaar geleden was en zoals nu ben, dat is echt een heel ander iemand. Oké misschien niet letterlijk anders, maar ik ben nu veel sterker en zelfverzekerder.

285. Wat was een onvergetelijke dag?

Daar waren er wel meer van. De eerste die in me opkomt is de dag dat ik de Sint Janskathedraal in Den Bosch beklom (waar ik trouwens nog steeds een artikel over moet schrijven). Maar ik heb zoveel onvergetelijke dagen en dingen meegemaakt. Met een heteluchtballon varen, fietsen over de Bommelse brug, met Bas naar Zeeland, een motorrit met ruim 4000 motoren enzovoorts!

Uitzicht vanaf de kathedraal

286. Wat durf je niet aan jezelf toe te geven?

Soms, heel soms denk ik weleens dat het feit dat ik geen zin heb in een relatie, nog een andere reden heeft dan alleen ‘geen interesse’. Dat bindingsangst en angst voor sleur en verveling een nog veel grotere rol spelen en ik daarom de boot lekker af houd, of alleen verliefd word op mannen waar ik toch nooit een relatie mee zal kunnen krijgen. Want dat is wel zo veilig…

287. Om welke filmscène moest je huilen?

Geen enkele. Ik huil niet om films. Nooit.

288. Wat was je laatste goede idee?

Daar weet ik zo snel geen antwoord op. Ik heb best regelmatig goede ideeën vind ik zelf (dat is erfelijk), maar de meest recente kan ik me niet herinneren. Komt vast en zeker zodra ik deze blogpost gepubliceerd heb.

289. Welk verhaal zou je met heel Nederland willen delen?

Alles wat ik op mijn blog schrijf denk ik?

290. Vergeef je mensen makkelijk?

In de basis wel, maar als je echt over mijn grenzen gaat of bent gegaan, dan kun je het schudden. Dan kun je vergeven op je buik schrijven en wil ik je nooit meer zien, of spreken. Ik lijk misschien zo’n lief en onschuldig meisje, maar kan een keiharde zijn.

Onverbiddelijk. Maar doorgaans ben ik best wel vergevingsgezind. Ik haat ruzie, al zal ik dingen niet gladstrijken om er maar vanaf te zijn, maar (bijna) iedereen verdient een tweede kans, zo ben ik dan ook wel weer.

291. Wat deed je vroeger wel in een relatie en nu niet meer?

Niks, want ik heb geen relatie. Wat ik vroeger overigens wel in relaties deed en nu absoluut nooit meer zal doen, is mijn leven in dienst stellen van de ander. Letterlijk. Ik cijferde mezelf compleet weg om mijn vriend het naar de zin te maken. Uiteindelijk werd ik daar zwaar depressief van en heb ik vijf jaar op antidepressiva gezeten.

De wijze raad van de dag is dus: Zorg goed voor jezelf en laat niemand je het idee geven dat je alleen maar bestaat om een ander tevreden te houden. Elk mens heeft evenveel rechten en ook al ben je nog zo onzeker over jezelf, dat maakt je nog altijd niet minder waard dan een ander!!

292. Wat hoop je nooit meer mee te maken?

Opnieuw geopereerd moeten worden vanwege één of ander knobbeltje en de zenuwslopende periode daar omheen. Zoals je weet, bleek het gelukkig vals alarm en was de operatie in kwestie achteraf eigenlijk niet eens nodig geweest, maar ondanks dat ik aan de oppervlakte heel rustig en sterk was, was het van binnen oorlog. Zoveel angst, zoveel vragen, zoveel onrust. Dat hoop ik nooit meer mee te maken.

293. Vind jij: Wat niet weet, wat niet deert?

Oei, gewetensvraagje! In sommige gevallen wel denk ik…

294. Hoe belangrijk is de mening van anderen bij beslissingen?

Totaal niet. Ik ben sowieso nooit iemand geweest die een richting kiest op basis van wat anderen vinden of ‘mee loopt’ omdat anderen hetzelfde doen. Doet iemand anders A, dan ben ik juist het type die dan eerder B doet.

Bij sommige kwesties vraag ik weleens advies, maar dat is doorgaans meer om inspiratie op te doen over verschillende mogelijkheden, dan dat ik mijn uiteindelijke beslissing daarop zal baseren. Ik hak toch uiteindelijk zelf de knoop door.