Lente? Wat is dat? Vandaag kan ik geen maar-ik-wil-gewoon-naar-buiten excuus bedenken om bloggen over te slaan, dus werk ik maar weer een rijtje vragen uit het inmiddels bekende roze boekje af. Oeps! Klinkt dat alsof ik bloggen als straf zie? Nee, dat zeker niet, maar ik heb soms nu eenmaal andere prioriteiten en bezigheden.

Vandaag heb ik in elk geval met plezier weer wat vragen voor je beantwoord. Je leest onder meer of ik mezelf weleens betrapt heb op racisme, waar ik me fijn voel, welk boek me tegenviel en of ik vind dat ik voldoende aandacht van mannen krijg. Zéér gevarieerd lijstje dus weer!

295. Ben je een voor- of een achteruitdromer?

Staat die term in het woordenboek? Ik heb er nooit van gehoord. Van achteruit inparkeren naar vooruit dromen zeker. Als ik naar mezelf kijk zoals ik in het leven sta, ben ik niet iemand die graag achterom kijkt, maar denk ook niet vaak aan toekomst.

Wel kan ik dagdroom scenario’s in m’n hoofd hebben. Die spelen zich altijd in het hier-en-nu of de toekomst af, dus ik vermoed dat ik eerder een vooruitdromer ben. Wat een rare taal is Nederlands toch eigenlijk soms…

296. Ga je makkelijk de confrontatie aan?

Doorgaans wel. Er zijn mensen waar ik dat op de één of andere onverklaarbare manier niet bij durf, maar er zijn ook juist andere mensen, waar ik vol tegenin ga als iets me niet bevalt. Ongeacht of dat een wildvreemde is of juist iemand waar ik heel veel om geef. Ik heb een enorme hekel aan ruzie. Mede ook omdat het zoveel sterke emoties oproept die ik helemaal niet wil, maar alles wegstoppen vind ik ook niets. Uiteindelijk gaat dat alleen maar zitten rotten.

297. Waarin verschillen je moeder en jij?

Best veel eigenlijk. 🙂 Onze karakters zijn meer verschillend dan hetzelfde.

298. Waar ben je het liefst?

Thuis, bij Istanbul of bij m’n moeder in Andel. Overigens niet per se in die volgorde.

299. Krijg je voldoende aandacht van het andere geslacht?

Dat interesseert me niet. Sterker nog: Ik raak juist vaak geïrriteerd wanneer een man toenadering zoekt. Negen van de tien keer begint zo’n ‘conversatie’ dan met “ik vind je mooi” en dat is wat mij betreft een fout uitgangspunt. Zijn er serieus mannen die denken dat vrouwen zich daardoor zó gevleid voelen dat ze gewillig je bed in rollen? Ik niet in elk geval.

Sowieso geloof ik er geen bal van dat de man in kwestie dat meent en ik ben nog altijd een mens, geen biefstuk die er lekker uitziet. Met gefleem over mijn uiterlijk ben je bij mij dus aan het verkeerde adres. Veel van dat soort complimenten zijn sowieso zo nep als wat.

Ik wil gewaardeerd worden om de persoon die ik ben, de rest is bijzaak. Aandacht genoeg, maar ik negeer het eigenlijk altijd. Als het me echt erg stoort, haal ik weleens fel uit en dat is dat. Ik heb overigens absoluut geen hekel aan mannen, wél aan een bepaalde attitude.

Ik ben zelf sowieso niet iemand die snel onder de indruk is van iemand van het andere geslacht. Ik kijk naar een totaalplaatje. Een eisenlijstje heb ik niet, maar het gebeurt heel zelden dat ik een man écht aantrekkelijk vind en daar helemaal van ondersteboven ben.

Om die reden ben ik waarschijnlijk ook al 12 jaar single. Sommige mensen zouden nu misschien vinden dat ik te kieskeurig ben, maar waarom zou ik in godsnaam genoegen nemen met iemand die ik niet echt geweldig vind? Om niet alleen te hoeven zijn? Daar heb ik dus echt schijt aan. Ik ben graag alleen, iemand moet wel heel bijzonder zijn wil ik van gedachten veranderen.

quote-together-magic

300. Wat is je favoriete toetje?

Eén? Weet je wel wat je van me vraagt? Het eerste wat in me opkomt en mijn all time favoriet, is Mona griesmeelpudding met bessensaus. Let wel: Alléén die van Mona, want dezelfde pudding van andere merken is by far niet zo lekker en soms zelfs vies.

301. Waarin ben je een natuurtalent?

Van mezelf zeggen dat ik ergens goed in ben, laat staan een natuurtalent ben, voelt gek. Ik ben graag bescheiden. Misschien dat mijn vermogen om met alles wat met computers te maken heeft vlekkeloos te kunnen werken een soort natuurtalent is? Zelf vind ik het niets bijzonders, maar ik krijg regelmatig te horen dat het bijzonder is.

Daarmee bedoel ik de technische kant, maar ook werken met software, webdesign, grafische vormgeving, een klein beetje programmeren en hardware. Het is maar net waar je interesse ligt. Als ik zou kunnen motorrijden, was ik waarschijnlijk heel goed geweest in motortechniek.

302. Wie in je omgeving is onlangs positief veranderd?

Ondanks dat het misschien raar klinkt, is mijn moeder rustiger geworden sinds het overlijden van oma. Ze was al jarenlang de mantelzorger van oma en dat viel haar zwaar, vooral ook omdat haar eigen gezondheid al geruime tijd nogal te wensen overlaat. Nu mijn oma en dus haar moeder er niet meer is, vindt ze dat natuurlijk ook verdrietig, maar ze heeft er vrede mee en doordat haar taak als mantelzorger niet langer nodig is, geeft dat wat meer rust.

303. Heb je jezelf weleens betrapt op racisme?

Nee, nooit. Juist omdat ik uit jarenlange ervaring kan putten hoe het voelt om belachelijk gemaakt en gekleineerd te worden, vind ik het heel belangrijk om een ander, ongeacht huidskleur, ras of geloofsovertuiging, nooit zomaar te veroordelen, enkel omdat ik een bepaald beeld van die persoon of een bepaalde cultuur heb.

Want wat geeft mij het recht om dat beeld te vertalen naar zogenaamde feiten? Ik word er soms ook verdrietig en moedeloos van dat racisme, islamfobie en hatelijke opmerkingen vermomd als vrijheid van meningsuiting, steeds normaler lijken te worden. Social media, hoe leuk en handig soms ook, lijkt zelfs een soort katalysator te zijn voor (semi) anoniem achterna-loop-gedrag.

304. Voel je je fit?

Momenteel allesbehalve. Ik ben al een paar dagen moe, moe en nog eens moe. Maar daarbuiten voel ik me redelijk fit, ja. Niet ik-loop-een-marathon of ik-doe-dit-jaar-mee-aan-de-tour kind of fit, maar gewoon fit op zijn Esters. Een prima conditie voor de gemiddelde persoon, veel energie om dingen te ondernemen en voldoende slaap. Meestal dan tenminste… 🙂

305. Heb je financieel alles op orde?

Volgens mij wel, ja. Ik heb een uitkering, dus een vrij klein inkomen. Maar ik heb geen schulden of leningen en zit ook niet op zwart zaad. Vroeger had ik een tijdlang best een probleem wat betreft het managen van mijn geld en stond ik op een gegeven moment 2000 gulden rood. Daar heb ik mijn vingers flink aan gebrand en van geleerd. Zoiets gebeurt mij nooit weer. Een lening zal ik ook nooit meer afsluiten, al krijg ik er een doos Tony’s en een MacBook bij. No. Fucking. Way!

fifty-shades-of-grey

306. Welk boek heeft je teleurgesteld?

50 Shades of Grey! Iedereen riep erover en ondanks dat ik normaal niet zo gevoelig ben voor wat een ander doet, kijkt of leest, was ik toch wel erg benieuwd geworden. En een boek met heel veel seks erin, tja, wie wordt daar nu niet nieuwsgierig van! 🙂 Toch viel het me tegen.

Ik heb voor het gemak gelijk de hele trilogie gelezen. Omdat ik het eerste deel vond tegenvallen en hoopte dat deel 2 en 3 misschien beter waren, maar vond het niet veel bijzonders. Veel seks, dat inderdaad, maar als er praktisch op elke pagina een stomende vrijpartij voorbij komt, is er weinig sexy meer aan. Overigens vond ik de film wél goed. Een heel stuk subtieler en minder langdradig. De seksscènes waren ook mooi en sexy gefilmd, zonder vulgair te worden.

307. Om welke reden vond je laatste verhuizing plaats?

Beëindiging van een relatie. Sowieso ook één van de redenen dat ik niet zo warm loop voor een nieuwe relatie, omdat ik verhuizen echt háát! In de tijd van de twee relaties die ik heb gehad, waar ik dus ook mee ging samenwonen, ben ik, inclusief de verhuizing naar mijn huidige woning, vijf keer verhuisd. En dat in iets minder dan zeven jaar tijd. Te veel, gewoon te veel.

308. Ben je een zwart-witdenker?

“Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit, maar in de kleur van je hart!” *neuriet Frank Boeijen liedje*. Ik weet het niet. Ik vind zelf dat ik geen zwart-witdenker ben, maar krijg soms toch te horen dat ik wel degelijk zwart-wit kan denken in bepaalde situaties. Lastig te zeggen dus.

Ik vind het sowieso vrij moeilijk te beoordelen of het beeld wat ik van mezelf heb (qua karakter én uiterlijk), ook redelijk overeen komt met hoe andere mensen me zien. Je hebt toch snel een beeld van iemand, dat zal voor mij ook ongetwijfeld wel gelden.

En waarin ben jij een natuurtalent?