Ben je ‘t nog niet zat? Die enorme stroom vragen en antwoorden die bijna wekelijks op mijn blog terugkeren? Helaas, je hebt pech. Ik ben pas bij 300 en dat betekent dat ik inmiddels nog slechts op één derde zit. Vind je ‘t niet leuk? Lekker wegklikken dan!

309. Wat voel je als je verliefd bent?

Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden als ik verliefd ben. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben in the heart een heel hartstochtelijk type, maar ook een heel bang type. En dan bedoel ik niet bang van onweer of wandelingen in het donker, wel bang om me te binden, voor de in mijn ogen onvermijdelijke sleur en bang om (opnieuw) gekwetst en teleurgesteld te worden.

Ik heb al een jaar gevoelens voor iemand en als je iets niet kan zeggen van die verliefdheid, is dat ie duizend-in-een-dozijn is. Ik kan soms zó kwaad worden op de man in kwestie, dat ik hem het liefst een high five zou geven. In zijn gezicht. Ik ben op zo’n moment ook bepaald geen katje om zonder handschoenen aan te pakken want, verliefd of niet, ik kan verdomd fel uithalen.

Het resultaat is dat het tussen ons zeer regelmatig botst (wat overigens niet alleen aan mij ligt). Iets wat weer hevig in strijd is met mijn normale leven, waarin ik vrijwel nooit ruziemaak met mensen. Achteraf weet ik meestal ook niet hoe snel ik het weer goed moet maken, maar stiekem lucht een potje bekvechten eigenlijk best wel op.

In het kort komt het er dus op neer dat ik bij verliefdheid absoluut de ontelbaar vaak beschreven en bezongen vlinders voel, maar ook nog een heel scala aan andere, zéér uiteenlopende emoties. Die ik overigens doorgaans stevig onder de duim houd, want als ik ergens allergisch voor ben, is het emotioneel vertoon. :-)

310. Hoort veel drinken en eten bij gezelligheid?

Ik vind van niet. Ik hou van een biertje (of twee, drie) op z’n tijd, maar gezelligheid is voor mij niet per definitie verbonden met veel eten of drinken. Van lekker eten houd ik ook, maar ik vind mezelf geen Bourgondiër.

Met name de laatste twee maanden ben ik doorgaans best streng voor mezelf qua eten, omdat ik wil afvallen. Daardoor ontzeg ik mezelf heel wat. Eten en gezelligheid zijn voor mij ook niet met elkaar verbonden. Eten is bij mij puur functioneel eigenlijk.

311. Welke dingen staan nog op je to-do-list?

Een nieuwe pasfoto laten maken (de horror), nieuwe productfoto’s maken voor wat spullen die op Marktplaats moeten (meestal geen zin), me inlezen over mijn nieuwe medicijnen (nog minder zin in) en leren hoe ik m’n gezicht mooi kan contouren, zonder eruit te zien als bruin geverfde Barbiepop. Tja dat zijn zo van die dingen…

312. Twijfel je vaak?

Aan mijn uiterlijk? All the time. Aan mijn kwaliteiten? Zelden. Zonder nu arrogant te willen klinken, ken ik mijn waarde. Ik ben misschien niet mooi, heb geen bekende blog en geen flitsend leven, maar ik bezit wel een aantal talenten die niet iedereen in huis heeft en ben daar trots op. Sowieso ben ik qua persoonlijke groei van ver gekomen en heel sterk. Dat is me niet aan komen waaien en daar krijg je geen speld meer tussen.

313. Waar ben je ontevreden over?

Inkoppertje. Mijn uiterlijk. Dat is mijn eeuwige issue. Soms word ik er zelf moe van.

314. Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?

Met een “yay ik ga op reis!” gevoel. Ik heb nooit vliegangst gekend en heb vliegen altijd leuk en op een positieve manier spannend gevonden. Mijn langste vlucht duurde 14 uur en ondanks dat de verveling altijd op de loer ligt (zeker als je kind bent), kan ik me niet herinneren dat ik vliegen ooit vervelend of zelfs angstig heb gevonden.

Overigens heb ik inmiddels al bijna tien jaar niet meer gevlogen. Januari 2007 was de laatste keer dat ik op vakantie ben geweest, daarna heb ik nooit meer een vliegtuig van binnen gezien. Wel een helikopter overigens, meerdere zelfs. Ik heb nooit zo de behoefte om op vakantie te gaan en vind het eigenlijk weggegooid geld, dus besteed ik mijn centen liever aan dingen waar ik langer dan veertien dagen plezier van heb.

315. Vind jij: Voor wat, hoort wat?

Nee, ik ben juist iemand die graag iets voor een ander over heeft zonder iets terug te verwachten. Dat kent overigens wel grenzen. Vroeger was ik erg naïef en duurde het lang voordat ik doorhad dat steeds meer mensen misbruik van me maakten.

Daar heb ik mijn lesje wel van geleerd. Ik vind het nog altijd fijn om iets voor iemand te betekenen, maar op het moment dat het allemaal vanzelfsprekend gaat worden en het woord ‘moet’ steeds vaker voorbij komt, grijp ik in en laat ik weten dat het mij op deze manier niet motiveert om dingen voor de persoon in kwestie te blijven doen.

316. Ben je weleens gepest?

Nou, laat dat weleens maar weg. Jarenlang. Stelselmatig. Dat extreem slechte zelfbeeld moet tenslotte ergens vandaan komen, nietwaar?

317. Hoe spontaan ben je?

Ik vind dat ik helemaal niet spontaan ben. Soms betrap ik iemand erop dat ze me ‘een spontane meid’ noemen (sowieso een uitdrukking om van te gillen), dan moet ik lachen. Ik ben misschien tegenwoordig niet meer de stijve hark die ik ooit was, maar echt spontaan ook zeker niet.

Daar ben ik sowieso veel te serieus voor en ik wil altijd nadenken over de dingen die ik zeg. Overigens ben ik wel spontaan in de zin van spontaan ergens heen gaan. Maar dat is denk ik niet wat hier bedoeld wordt. :-)

318. Steun jij mensen onvoorwaardelijk?

Hm, dat is een instinker. Dat ligt een beetje aan de situatie denk ik.

319. Waar voel je je schuldig over?

Waar voel ik me schuldig over… Is het heel erg dat ik daar zo 1-2-3 geen antwoord op weet? Ik zeg altijd dat spijt hebben een zinloze emotie is. Natuurlijk kun je wel spijt hebben van een ruzie (zie vraag 309 bijvoorbeeld), maar spijt van bepaalde keuzes in je leven, dat is niet mijn ding.

Ik ben juist aanhanger van de theorie dat je overal een goede levensles uit kunt halen, hoe klote een bepaald hoofdstuk van je leven ook was. En ik heb genoeg klote-hoofdstukken meegemaakt om daar uit eigen ervaring over te kunnen oordelen. :-)

320. Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?

Daar kan ik heel kort over zijn: Geen enkele.

321. Wat geeft het leven zin?

Jij! Zelf ben je de enige persoon die jouw leven zin kan geven. Je kunt regenbogen schijten, haren als goudlokje hebben, een vriendenkring groter dan die van Paris Hilton, een tuin vol exclusieve bloemen, een dikke auto voor de deur en een smak geld op de bank waar Bill Gates groen van zou aanlopen, maar als jij er niks van maakt, maakt dat jou echt niet gelukkig of geeft het je het gevoel dat je leven zin heeft. Ik heb het hier al heel vaak over gehad en blijf er op hameren als ik er de kans toe krijg. Jij bent de bestuurder van je eigen leven en alleen jij bepaalt de ‘zin’ ervan.

322. Wat had je graag eerder geweten?

Dat je met 5% zicht prima make-up kunt aanbrengen. Ik begon pas relatief laat voor ‘t eerst echt met make-up (na een paar heel foute en heel treurige pogingen rond mijn vijftiende) en de hoofdreden dat ik me er eerder nooit mee bezighield, was omdat ik in de veronderstelling was dat ik dat niet zou kunnen met mijn zicht, zonder eruit te zien als een kruising tussen een bandlid van Kiss en clown Bassie.

Toch heb ik mezelf aan kunnen leren om me op te maken zoals het hoort, een strakke eyeliner te zetten en ik kan zelfs mijn wimpers epileren en ze ook bijtekenen met een potloodje. Waar een wil is, is een weg. Gewoon een kwestie van de juiste instelling.