Op de blog van Renske kwam ik een paar weken geleden een Lente ABC tag tegen. Geen vragenlijstje zoals bij de gemiddelde tag, maar zelf een woord bedenken bij elke letter van het alfabet. Woorden die voor mij met lente te maken hebben. Die uitdaging wilde ik wel aangaan!

Aardbeien

Die eerste zaterdag van het jaar dat mijn favoriete fruitkraam weer in de stad staat op zaterdag en ik weer kan genieten van verse Hollandse aardbeien. Heerlijk! Aardbeien zijn voor mij dan ook onlosmakelijk verbonden met het voorjaar!

Bloesjes

Waar ik qua kledingstijl jarenlang vooral voor stoer meets sportief ging, merk ik dat ik de laatste tijd echt zo’n boho-meisje begin te worden. Van die luchtige blouses met borduursels en wijde hals, veertjes, hoofdbandjes, veel armbandjes en chokers,

Perfect voor het voorjaar! Ik heb inmiddels twee van die bloesjes, maar zou er best nog wel een paar willen. Onlangs had ik een superleuke gezien, wit met rode borduursels op de voorkant, maar die was nogal doorzichtig en had splitten tot net onder mijn bh aan de zijkanten. Daar voel ik me toch niet zo prettig in.

Citroenwater

Iets wat ik vorig jaar bij toeval heb ontdekt en waar ik liters van drink in het voorjaar en ook in de zomer. Ik gooi een glas vol met kraanwater, knijp er een halve citroen door en zet dat in de koelkast. Heerlijk dorstlessend drankje en nog gezond ook!

Dieren

En dan bij voorkeur schattige lammetjes. Maar alle kleine dieren zijn schattig. Zo vind ik het ook altijd superleuk om de ganzenkuikens te zien die hier vrijwel elk jaar lopen. Gorkum is dus echt niet zo stads als je zou denken!

Ganzen met kuikens

Een kleurtje

Oké, die ‘een’ is een beetje valsspelen, maar bijna alle andere letters waren inmiddels al ‘bezet’. Ondanks dat ik niet van het ‘bakken’ ben en me ook bewust ben van de risico’s van de zon (ik smeer me over het algemeen wel goed in), vind ik het toch ook wel weer leuk als mijn huid weer een kleurtje heeft en dat bleke van de winter eraf is.

Ik heb me jarenlang wel een beetje geschaamd voor het feit dat ik in de winter echt heel bleek ben, maar dat is gelukkig over. Desondanks vind ik een subtiel kleurtje toch mooier staan. Mijn gezicht lijkt smaller, oogschaduw steekt mooier af en mijn haar lijkt nog helderder blond.

Foto’s maken

Als je een grafiek zou maken van aantallen foto’s die ik gemiddeld op jaarbasis maak, vermoed ik dat je jaarlijks in de lentemaanden wel een piek zal zien. Alles ziet er veel beter uit in de lente. Zonlicht wat nog niet zo hard is als in de zomer, kleurenpracht en de eerste lange zwoele avonden met bijbehorende spectaculaire zonsondergang.

Gevoel

Het ultieme lentegevoel. Daar kan niets tegenop!

Haar

Mijn haar wordt in het voorjaar en de zomer altijd nog een stuk blonder wat ik best mooi vind. Waar ik in de winter vaak de nodige vruchteloze pogingen doe om mijn haarkleur in de juiste tint te houden (nog best lastig met lichtblond haar), gaat dat in voorjaar en zomer vanzelf. Beter!

IJs

Ondanks dat ik niet zo iemand ben die wekelijks aan het ijs zit (ik heb vorige week pas mijn eerste ijsje van 2016 op), vind ik ijs wel iets wat bij het voorjaar past! Het lekkerste ijsje haal ik uiteraard bij mijn vrienden van de ijssalon in Woudrichem! 🙂

Jurkjes

Waar ik het grootste deel van het jaar broeken draag, ondanks dat ik een redelijke collectie jurkjes bezit, komen die in het voorjaar pas weer de kast uit. Eindelijk kan ik die rottige panty’s achterwege laten! Stiekem voel ik me altijd best vrouwelijk in een jurkje en ik vind een jurkje doorgaans fijner dragen dan een rok met een shirt of top.

Katten

Katten en voorjaar? Jazeker! Mijn katten zijn eigenlijk echte binnen-katten, maar ze mogen in de warmere maanden van het jaar wel in de achtertuin spelen, of luieren, want dat is wat ze het liefst doen. Op mijn tuinbank of bij mij in de hangmat. Vooral die eerste paar keer dat die deur open staat en ze naar hartenlust buiten kunnen zijn, zie ik ze echt intens genieten. Mooi is dat!

Liefde

Ze zeggen niet voor niets de zomer in je bol. Veel mensen worden verliefd in de lente. Zelf ben ik gelukkig niet snel verliefd (geeft alleen maar ellende), maar zelfs als ik iemand al een tijdje erg leuk vind, zou het zomaar kunnen dat die verliefdheid in de lente nog iets heviger wordt. Noem het de warmte, noem het hormonen. Het is in elk geval niet iets wat ik zelf heb bedacht. 🙂

Mode

Ondanks dat ik absoluut niet van pasteltinten en witte kleding houd, iets wat je wel veel ziet in het voorjaar, vind ik het wel altijd erg leuk als er weer nieuwe collecties zijn van bijvoorbeeld H&M en ONLY. Ik kan het dan ook meestal niet laten om wel een paar dingen te kopen. Overigens heb ik geen speciale voorjaars-dingen in mijn kast, maar een shirtje meer of minder…

Natuur

Eigenlijk wilde ik de B van bloesem, maar daar had ik al iets anders. Ik vind de natuur het mooist in het voorjaar. Alles groeit en bloeit, er zijn overal bloemen te zien, ik vind het prachtig!

Bloesem!

Opgefrist

Ik heb serieus bijna tien minuten na zitten denken over een lentewoord wat met een O begint. Dus maak ik er maar opgefrist van. De lente voelt voor mij altijd alsof de boel weer is opgefrist, het grauwe laagje van de winter is eraf, de ramen en deuren gaan weer open, mensen zijn vaker buiten, je kunt je jas weer thuis laten als je naar buiten gaat en alles voelt gewoon net even wat fijner aan. Dus: opgefrist!

Planten

Ik heb nooit echt groene vingers gehad, maar de laatste jaren lijk ik het tuinieren toch steeds leuker te gaan vinden. Een echte tuin heb ik niet, maar wel een terras met inmiddels bijna 40 planten in potten en bakken en zelfs een klein vijvertje. Dat vraagt natuurlijk ook onderhoud en dat gaat me steeds gemakkelijker af. Stiekem vind ik het heerlijk om een beetje in de grond te wroeten en net te doen of ik inmiddels heel veel verstand van planten heb. 🙂

Radijsjes

Ik weet eigenlijk niet of radijsjes iets van ‘t voorjaar zijn of niet (ik kan me herinneren dat ik ze in de winter ook weleens gekocht heb), maar voor mij horen ze bij de lente. Heerlijk om buiten te zitten of in mijn hangmat te luieren met een schaaltje radijsjes binnen handbereik. Een lekkere snack die nog gezond is ook!

Slippers

Ondanks dat ik eigenlijk best een afkeer van voeten heb (inclusief die van mezelf), draag ik in de zomer toch ook slippers of sandaaltjes. Vrijwel nooit iets met hakken, omdat mijn schoeisel aan de voorwaarde moet doen dat ik er langere tijd op moet kunnen lopen. Ik ben niet zo van de zitschoenen, ik hou van trendy máár functioneel.

Trips

Als de zon eenmaal weer schijnt, gaan mensen er graag op uit. Dat geldt ook voor mij. Ik maak weer langere fietstochten, ga zo nu en dan eens naar een leuk evenement of gewoon ergens in een andere plaats wandelen of struinen door de natuur, samen met m’n hondje Bas.

Uur vooruit

De tijd dat ik echt een winterdip kreeg lijkt inmiddels achter me te liggen, maar toch ben ik wel iemand die echt reageert op licht, of hoe je dat ook zegt. Zodra de dagen weer langer worden en de klok een uur vooruit gaat, kun je me niet blijer maken. Ik stap op een mooie warme avond ook gerust om half tien nog op de fiets om een rondje te doen.

Varen

Eigenlijk meer iets voor de zomer omdat in de lente de watertemperatuur vaak nog wat aan de lage kant is, maar oh ik kan niet wachten tot ik weer het water op kan met een kajak! Ondanks mijn aanvaring met een jacht vorig jaar september, ben ik daardoor echt niet bang geworden om weer te gaan varen en sta ik echt te trappelen om weer te gaan!

Wandelen

Ik loop het hele jaar door wel veel, maar zodra het voorjaar is, neemt het aantal kilometers per dag flink toe. Ook vind ik het dan weer leuk om eens een middag ergens anders heen te gaan dan gewoon in Gorkum. Een rondje door Woudrichem, een middag in Leerdam of Sliedrecht of een mooi natuurgebied. Als ik maar lekker kan lopen vind ik het allang goed.

Zon

Best een inkoppertje. Zon en voorjaar horen nu eenmaal bij elkaar! En in het voorjaar ben je er nog niet zo aan gewend als in de zomer en geniet je er dus extra van!

Waar denk jij meteen aan, wanneer je aan lente denkt?