Twee dagen te laat. Foei! Ik ga je maar verder niet vermoeien met excuses (of smoesjes) waarom en laat ik maar snel van start gaan met het weekoverzicht van vorige week. Ik had een behoorlijk vol geplande week en daarnaast ook wel een spannende. Met een bezoekje aan het ziekenhuis waar ik allesbehalve naar uitkeek en vervolgens in spanning wachten op de uitslag.

dinsdag 26 april

Maandag was eigenlijk de enige dag dat ik niks op de planning had. Dinsdag kwam m’n maatje uit het Westland weer eens een dagje langs en we gingen naar Woudrichem (onder meer even iets gedronken bij de ijssalon) en ook nog een rondje door het tuincentrum.

Waar ik op de foto ging in deze geweldige schommelstoel. Net nadat ik had gezegd dat ik nog helemaal geen lammetjes had gezien dit voorjaar, spotte ik dit beeldje, die moest dus op de foto. Ook de gele gerbera moest er natuurlijk aan geloven en ‘s avonds sloopte ik een ananas.

woensdag 27 april

Een hele tijd geleden alweer, had ik via Facebook een Bosch arrangement gewonnen voor twee personen. Ik vroeg m’n moeder mee en de datum werd vervolgens geprikt op 27 april. Dat dat op Koningsdag viel, kwamen we later achter. Het arrangement bevatte 2 tickets voor de Jheronimus Bosch tentoonstelling, koffie met Bossche bol en een wandeling, die we vanwege het weer en de drukte niet hebben gedaan.

De tentoonstelling vonden we allebei niet geweldig en nadat we door een medewerkster van het NoordBrabants Museum op de vingers werden getikt dat je niet van dichtbij naar een schilderij mocht wijzen (zelfs zonder het aan te raken), hadden we ‘t wel gehad. Het museum had een hele rits bordjes met dingen die niet mochten, maar wat mij betreft miste het bordje ‘slechtzienden’ nog. Het museum was buiten die actie om sowieso vrij slechtziend-onvriendelijk.

Een paar uur eerder beklom ik de Sint Janskathedraal, wat wél heel gaaf was! Dat hoorde niet bij het arrangement, maar omdat we toch naar Den Bosch gingen, hadden we daar ook kaartjes voor besteld. M’n moeder zag het op het laatste moment toch niet zitten (door hoogtevrees), dus ben ik alleen omhoog gegaan. Het uitzicht was fenomenaal en je kon zelfs door de dakgoot lopen over smalle houten vlonders die je op één van de foto’s ziet. Echt supervet!!

donderdag 28 april

Donderdag was heel wat anders. Ik moest om half 10 in het ziekenhuis zijn voor een borstfoto en echo. Ik schreef er vorige week al over. Ondanks dat bij het maken van de afspraak was gezegd dat ik de uitslag dezelfde dag zou hebben, kreeg ik te horen dat dat pas vrijdag zou zijn.

Vervolgens vond ik dat ik wel iets lekkers verdiend had, dus schoof ik aan bij DeliFrance. Later stak ik met de pont over. M’n moeder had gevraagd of ik ‘t leuk vond om naar haar te gaan, als afleiding.

Onderweg regenden we drijfnat (getuige de foto van een natte hond) en bij m’n moeder maakte ik foto’s van mooie ranonkels, de kat Missy en bloesem in de straat. Op de terugweg naar huis zette ik deze reiger op de foto.

zondag 1 mei

Vrijdag en zaterdag niks bijzonders gedaan. Ik was vooral moe. Vrijdag kreeg ik om 10 voor 6 ‘s avonds de uitslag, die gelukkig goed bleek te zijn. Grappig dat ik zelfs mezelf blijkbaar nog voor de gek kan houden.

Dat ik dacht dat ik echt nergens last van had. Achteraf blijkt dan dat ik toch een hoop heb onderdrukt, wat er dan pas uitkomt als de druk van de ketel is. De ironie is dat ik me daardoor de dagen erna juist minder fijn voel dan ervoor. Misschien lastig te begrijpen, maar voor mij voelt het wel als logisch.

Zondag heb ik in elk geval lekker gewandeld. Het was mooi weer en ik liep samen met Bas ruim 10 kilometer. Eind van de middag aten we een hapje op het terras. Ik had nog wat bonnen van De Beren, waar ik er nu één van gebruikt heb.

Hoe was jouw week?