Toen ik begon aan deze blogpost, moest ik opeens aan dat nummer van Toontje Lager denken. “Zoveel te doen. Ik heb nog zoveel te doen!” En daardoor komt het bloggen, je raadt het al, weer een beetje achteraan hobbelen. Eigenlijk baal ik ervan dat het weer zo onregelmatig is, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik gewoon geen zin heb.

De zon lonkt, evenals mijn fiets, de fijnste wandelpaadjes in de buurt en dan moet er zo nu en dan ook nog eens iets in huis gebeuren, want met al die buitenactiviteiten blijft er meer liggen dan er wordt opgeruimd of schoongemaakt. En ik heb de katten nog niet kunnen trainen om een paar keer per week met de stofzuiger rond te gaan.

Anyway! Snel door naar het weekoverzicht van inmiddels dus alweer vorige week. Ik heb bizar veel gefietst en gewandeld en ben de tel qua aantallen kilometers een beetje kwijt. Het was op een gegeven moment zelfs zo dat ik fysiek flink over m’n grenzen ben gegaan en daar dagenlang veel last van heb gehad. Maar dat is allemaal weer bijgetrokken. Kijk je mee?

maandag 2 & dinsdag 3 mei

Een eind gewandeld met Bas, want het was mooi weer. Onderweg weer van alles moois tegengekomen, waaronder deze nijlganzen met kuikens. Bij thuiskomst bleek m’n nieuwe verkeersregelaarspas op de mat te liggen en ‘s avonds maakte ik paprika met aardappelgratin. Simpel en lekker!

woensdag 4 mei

Alweer aan de wandel waarbij ik de eerste foto maakte. Verder naar m’n moeder in Andel gefietst en vervolgens samen naar Hank gereden, waar een bollenveld met tulpen zou zijn. Helaas was er al veel gekopt, maar toch wel mooi om te zien. Onderweg de lammetjes en het mooie uitzicht in de bocht vastgelegd. Op de terugweg maakte ik de laatste foto.

donderdag 5 mei

Eerst gewandeld met Bas en vervolgens een fietstochtje van 60 kilometer gemaakt, samen met Martin. Hij op zijn elektrische fiets, ik op m’n mountainbike. Onderweg heel wat foto’s gemaakt en in Raamsdonksveer bij het oude Louwman museum gekeken. Eigenlijk wil ik nog altijd eens bij het huidige museum in Den Haag kijken, maar ja, daar kom je niet zo snel, hè.

En ja ik hou van auto’s. Nog meer van motoren, maar dat terzijde. Het laatste stuk was minder lekker. Ik heb 20 kilometer met verzuurde beenspieren rondgereden en viel bijna van m’n fiets af toen ik eenmaal thuis was. Twee dagen last van gehad, maar dat boeit niet. Wat wel boeit, was dat ik een supermiddag heb gehad!

zaterdag 7 mei

Vanwege een blessure een beetje rustig aan gedaan. Een kortere wandeling, mijn nieuwe hangmat monteren met metalen kettingen (ik had geen zin in gedoe met speciale knopen in touwen) en al genietend in mijn matje een verse ananas weggewerkt. Och, wat heb ik toch een rotleven!

‘s Avonds toch gefietst (ik kon het niet laten) en bij een nieuw ontdekt weggetje deze moskee bij zonsondergang op de foto gezet en later een stel jongens die met een modelbootje aan het varen waren bij het strand. Best geinig om even naar te kijken.

Ik ging ‘s avonds ook nog naar Istanbul en kwam daar laat vandaan, vandaar de wat verveelde/vermoeide blik op de laatste foto. Desondanks vind ik m’n haar daar wel heel mooi zitten.

zondag 8 mei

Moederdag! Dus naar mijn moeder toe. Vanaf de pont de grote zeilboot op de foto gezet en ook even in Wijk en Aalburg op de begraafplaats gelegen, bij het graf van oma. Dat is tenslotte de moeder van mijn moeder en voor haar was het de eerste Moederdag zonder moeder.

Op de terugweg naar haar huis in Andel gestopt bij een paar koolzaadvelden waar ik ook foto’s maakte en waar m’n moeder de foto van mij maakte. Ik stond daar een foto te maken, maar het lijkt net of ik aan het dansen ben. Dat idee vond ik zo leuk!

Verder zette ik Missy (de kat), een vaas met tulpen en een oud zakhorloge wat volgens mij van opa is geweest op de foto. Bij m’n moeder is altijd genoeg te zien om te fotograferen, met name in voorjaar en zomer, wanneer haar tuin vol in bloei staat.

Wat heb jij uitgevreten met bevrijdingsdag? Festivalletje? Of toch gewoon thuis.