Ik wilde het weekoverzichtje maar eens niet wéér op een dinsdag publiceren, dus vandaag (maandag) maar even aan de slag. Normaal gesproken plan ik de meeste artikelen de avond tevoren in, maar ik was gisteravond zó moe, dat ik zelfs tijdens het laatste rondje met Bas al bijna letterlijk omviel van de slaap. Vroeg naar bed dus!

De afgelopen week ben ik qua fietsen weliswaar niet echt actief geweest, maar ik heb me prima vermaakt. Onder meer met chillen in mijn fijne hangmatje, véél lopen, met m’n moeder naar een gigantisch tuincentrum in Dongen en met m’n vader een ijsje eten bij de ijssalon in Woudrichem.

maandag 9 mei

Weinig bijzonders gedaan. Beetje gefietst (niet al te ver), gewandeld en buiten in de tuin gezeten. Bas lag zo lekker te luieren buiten dat ik in de lach schoot toen ik hem zo zag liggen. Half in een te klein mandje en half op een oud tuinkussen. ‘s Avonds tevreden mijn bedje in!

dinsdag 10 mei

Een roze bloem (weet even niet hoe ie heet) ergens Buiten de Waterpoort. Ook even op het strandje geweest waar ik de andere twee foto’s maakte en een tijdje staan praten met een vrouw die ik niet ken, maar die ook een hond bij zich had. Zo gaat dat als je hondeneigenaar bent. 🙂

woensdag 11 mei

Ik genoot samen met Bas van weer een dag zon en wandelde een aardig eind. ‘s Middags belde m’n vader of ik het leuk vond om bij de ijssalon iets te eten of drinken en daar zeg ik vrijwel nooit nee tegen, dus zat ik even later in Woudrichem. De zonnebril-selfie maakte ik op de pont.

Handig zo’n egaal witte achtergrond, heb ik thuis niet. 🙂 Verder kocht ik een grote kunststof dierenmand ter vervanging van het gammele en eigenlijk iets te kleine rieten geval wat er afgelopen zomer heeft gestaan. Hij is inmiddels al ingewijd zoals je kunt zien.

donderdag 12 mei

Op verzoek een schoonmaakrooster gemaakt voor Eetcafé Istanbul. Zo handig, dat Google Docs. Het Office pakket komt namelijk onder geen beding op mijn computer. Op deze manier kun je toch documenten maken en bewerken zonder zooi op je PC.

Verder was ik weer te vinden in m’n hangmat, vond ik in de vriezer nog een zelfgemaakt fruit-ijsje, staarde ik naar wolken en stond ik voor de camera, voor een nieuwe foto voor m’n columns. Ik maakte achteraf een foto van mijn look, alhoewel ik wel andere kleding droeg. Het ziet er in de winter een beetje gek uit als er een foto met heel zomerse kleding bij je teksten staat tenslotte.

vrijdag 13 mei

Alweer in die hangmat, het zou bijna gaan vervelen. Bijna… Ik heb inmiddels zelfs al een kleurtje opgedaan. De katten vinden mijn hangmat ook wel wat. Micky en Molly komen regelmatig ‘op schoot’ zitten als ik daar bungel en Molly maakte het wel een beetje gevaarlijk, door op de rand van mijn kussen te gaan staan, wat dus over de hangmat heen hing. Gelukkig ging het goed!

zaterdag 14 mei

Na een nachtrust van slechts vier uur (doe ik overigens helemaal zelf), met m’n moeder naar Avri, een gigantisch tuincentrum in Dongen. Waar ik jarenlang intense afkeer heb gehad van dit soort locaties, vind ik het de laatste jaren wel leuk.

Met name omdat er zoveel mooie bloemen zijn die ik maar wat graag op de foto zet. Ook Bas was van de partij en zat in de kar, waar hij later ook nog een keer uit sprong en pontificaal op zijn bek landde. Dat was dus de vrij letterlijke variant van ‘op je bek gaan’. Gelukkig hield hij er niks aan over.

Genoeg moois gezien in het tuincentrum, onder andere een zitbank gemaakt van spijkerbroeken, kippenkuikens die je gewoon kon aaien, mooie bloemen en heel veel beelden. Ik hou niet zo van beelden, maar deze op de foto sprak me erg aan.

Ik kocht een muntplantje en zuurstofplantjes voor in m’n vijver, een waterlelie, een aantal mooie stenen en iets lekkers voor Bas. Eenmaal terug bij m’n moeder thuis in Andel, keken we nog even rond op de Aelse Dag die deze dag georganiseerd was en waar ik de laatste foto’s maakte.

zondag 15 mei

Ik ben gek op muntthee en toen ik de vorige dag bij Avri een muntplantje zag staan, wilde ik die meteen kopen. Zondag heb ik ‘m overgepot en ‘s middags m’n eerste kop thee ervan gedronken. Beetje rauwe honing erbij en genieten maar!

Heb jij ook zo genoten van het zonnige weer van de afgelopen week?