Ik was wel verbaasd toen ik ontdekte dat ik afgelopen week maar 12 foto’s heb gemaakt. Dat is voor mijn doen héél weinig. Maar ik heb ook niet veel gedaan. Sinds dinsdag gaat het niet lekker:

Heel erg moe, koortsig, hoofdpijn en ook psychisch heb ik me weleens beter gevoeld. Het heeft nog best lang geduurd voor ik ontdekte waar deze plotselinge verandering hoogstwaarschijnlijk vandaan komt, namelijk: nieuwe medicijnen!

Ongeveer een halfjaar geleden was er veel nieuws over de stop van productie van het medicijn Thyrax, wat ik sinds mijn 15e of 16e slik. Dit is een schildklierhormoon wat bij mij wordt toegepast omdat mijn schildklier uit zichzelf niet werkt.

Ik snap dat het vervelend is als je een ander medicijn moet gaan gebruiken, maar snapte de heisa eromheen niet zo, want ik heb vaker een ander merk gekregen van een bepaald medicijn en dat gaf nooit problemen. Tot nu dan. Ik begin te begrijpen waarom zoveel mensen zich gedupeerd voelen en zelfs een rechtszaak is aangespannen tegen de fabrikant.

Ik heb al die tijd nog geluk gehad dat mijn medicijnen nog voorradig waren, maar ben sinds begin deze week begonnen met de nieuwe. Toevallig genoeg (of waarschijnlijk dus helemaal niet toevallig), zijn mijn klachten vanaf dat moment begonnen. Ben ik lekker mee. Nu in elk geval dus een kort en snel overzichtje van de afgelopen week.

maandag 23 mei

Maandag ging het nog prima. Ik ben bij Topshelf in Leerdam geweest (met m’n moeder) en kreeg van haar dit bijna fluoriderend oranje sporttopje. Het is eigenlijk een herenhemdje, maar toen ik het zag, was ik er direct verliefd op.

Ondanks dat ik het aanvankelijk liet hangen, ben ik het later toch gaan passen. Past perfect bij het eveneens felle oranje van mijn fiets! We dronken daar ook koffie en ik koos voor een latte macchiato met karamel. Genieten!

dinsdag 24 mei

Dinsdag begon het gedoe met mijn gezondheid en kostte alles me moeite. Ik heb in tijden ook niet zoveel gelezen als de afgelopen dagen. Nog een geluk dat ik me vorige week bedacht dat ik weer eens een paar boeken in huis zou halen, want ik heb maanden geen letter gelezen.

Ik had heel veel zin in een lekkere bak koffie, maar omdat de kaboutertjes nog altijd geen koffie kunnen zetten, mezelf maar van de bank gesleept om er één te maken. :-) Later op de avond plukte ik nog wat muntblaadjes voor een weldadige kop muntthee.

donderdag 26 mei

Donderdag lag ik op de bank te slapen toen Martin opeens binnen stond. Hij was zijn Volkswagen-shirtje op wezen halen bij Pand50 en besloot even bij mij langs te gaan. Gelukkig had het dutje me goed gedaan en voelde ik me best redelijk.

We zijn zelfs nog bij Istanbul geweest, waar ik, ondanks dat ik geen trek had, met smaak een broodje at. Zelf droeg ik een sweater met galaxy-print die ook bij Pand50 vandaan komt en die ik een week eerder had gekocht. Ik vind ‘m zo leuk!

vrijdag 27 mei

De dag erna maakte ik de selfie. De foto’s van het water en de trap maakte ik vlakbij elkaar. Dat trappetje loop ik bijna dagelijks voorbij, maar opeens zag ik de charme ervan en hup, op de foto.

zaterdag 28 mei

Zaterdag maakte ik de laatste twee foto’s. Ik lag veel op de bank en heb samen met Bas onder een deken liggen slapen. M’n kleine witte vriendje houdt me gelukkig altijd gezelschap, ik zou niet weten wat ik zonder hem moest. Op de laatste foto Molly die er ook wel bij wilde.

Tot zover dus mijn week. Ik ga morgen in elk geval de dokter bellen over mijn klachten in verband met de medicatie en ook met de vraag hoelang dit kan duren, want ik ben nu een kleine week zo en ben het zat. Ik kan niet normaal functioneren al probeer ik er niet aan toe te geven en dingen te doen die ik anders ook doe, maar dat kost veel moeite. Wordt vervolgd…