In de zomermaanden krijgen mijn blonde lokken aardig wat te verduren. Op het strand of bij een zwembad kom ik al jaren niet meer, maar fel brandende zon en een hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat mijn haar zo nu en dan wat onwillig en ronduit droog wordt. Tijd voor actie!

Ik ben altijd op zoek naar goede haarproducten en ondanks dat ik in tegenstelling tot sommige vrouwen en meisjes, niet zo iemand ben die om de haverklap nieuwe make-up koopt, heb ik wel een zwak voor haarproducten. En dan met name voedende serums en alles wat maar een beetje indie richting komt. Shampoos en conditioners loop ik dan weer niet zo warm voor.

Omdat mijn haar nu echt een flinke oppepper nodig had, ging ik eens op zoek naar reviews en info over verschillende soorten en merken haar-herstellers. Sowieso had ik nog altijd de wens om de vrij prijzige Chi Keratin Silk Infusion eens te proberen.

Ik gebruik al jaren de gewone Silk Infusion en ben daar zeer over te spreken. Na een bezoekje aan Haarshop, besloot ik dat ik dit keer ook zou gaan voor de Revlon Uniq All In One Treatment, waar ik de nodige positieve noten over had gelezen op internet. Zoals ik gewend ben van deze webshop (ik heb al vaker besteld), kon ik mijn bestelling de volgende dag al in ontvangst nemen.

Fijne haarproducten

Revlon Uniq All-In-One Treatment

Het grappige is dat ik eigenlijk een klein flesje verwacht had, maar wat uit de doos kwam was een dieprode fles van 150 ml. Ongetwijfeld zal dit ook in de beschrijving op de webshop hebben gestaan, maar daar heb ik natuurlijk weer overheen gelezen. Ik was dus blij verrast met dit grotere exemplaar dan verwacht. Het Uniq All in One treatment volgens Revlon zelf de volgende tien pluspunten / voordelen.

  • Herstelt droog en beschadigd haar
  • Geeft glans en beheerst pluis
  • Beschermt tegen hitte
  • Geeft zachtheid en gladheid
  • Beschermt de haarkleur met UV-A en UV-B filters
  • Vereenvoudigt borstelen en straighten van je haar
  • Ontwart je haar
  • Zorgt voor een langdurige haarstijl
  • Voorkomt gespleten haarpunten
  • Geeft volume en body aan je haar

In tegenstelling tot wat ik voornamelijk in huis heb aan voedende en verzorgende haarproducten, is dit dus niet een serum of olie, maar een spray die je, bij voorkeur op handdoek-droog haar, in je lokken spuit. Ik heb het inmiddels zelf alleen nog op droog haar geprobeerd en in principe werkt dat ook, alleen moet je er wel voor zorgen dat je niet van al te dichtbij spuit omdat je dan gewoon natte plekken in je haar krijgt.

Lief zijn voor je haar!

Apart aan dit product, is dat het weliswaar in een sprayflacon zit, maar toch is het meer een soort crème. Dat merk je als je er bijvoorbeeld wat van op je hand doet. Op deze manier kun je delen van je haar die extra verzorging nodig hebben, wat meer geconcentreerd behandelen.

Ondanks dat het dus in zekere zin meer een crème-achtige substantie is dan een mist, maakt het je haar niet plakkerig. Iets waar ik persoonlijk héél slecht tegen kan en wat ook de reden is dat ik nooit, maar dan ook echt nooit leave-in conditioners of andersoortige haarcrèmes die je niet uit hoeft te spoelen koop. Op de één of andere manier blijf ik altijd achter met sticky hair. Bah!

Ondanks dat een product natuurlijk altijd koeien met gouden hoorns beloofd en er negen van de tien keer meer wordt beloofd dan er uiteindelijk wordt waargemaakt, ben ik tot nu toe erg tevreden over dit haar-product. Wat met in eerste instantie vooral op viel was de geur, die is echt hemels!

Dat houdt in dat er dus wel parfum in verwerkt is wat dan weer ietsje minder goed is voor je lokken, maar ik neem aan dat de hoeveelheid zodanig uitgebalanceerd is, dat het de positieve effecten niet in de weg zal zitten. Ik merk ook duidelijk hoe het mijn haar hydrateert, waardoor het direct minder droog en een stuk gezonder aanvoelt.

Nieuwe haarproducten

Chi Keratin Silk Infusion

Ik ben al jarenlang trouwe fan van het merk Chi, van Farouk Systems. Chi omvat zo’n beetje alles wat met haar te maken heeft. Wellicht ken je de bekende Chi stijltangen wel (ik heb er zelf ook één en wil nooit meer een ander merk), maar er is ook een zeer uitgebreide lijn haarverzorging en zelfs dingen als haarborstels, waarvan ik er trouwens ook één heb.

De Silk Infusion is denk ik wel één van de bekendste producten van Chi. Een zilverkleurig kunststof flesje met rode letters en een eveneens rode dop. Verkrijgbaar in verschillende groottes. De meeste kapsalons gebruiken het in combinatie met de stijltang en dat is ook waar ik het merk heb leren kennen. Zelf gebruik ik het al jaren om mijn haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang, maar ook om mijn haar wat extra te voeden.

Waar de gewone Chi Silk Infusion sowieso al een aanwinst is om je haar te voeden en verzorgen, is de Keratin lijn nog meer geoptimaliseerd voor haar-herstel. Deze producten bevatten keratine, wat een bouwstof en lichaamseigen eiwit is, wat in haar en nagels voorkomt. Door dit stofje een boost te geven, zal beschadigd haar hierdoor gemakkelijker en sneller herstellen.

160623-haarproducten-04

Wat me direct opviel is dat het product zuinig is in gebruik. Enkele druppels zijn al voldoende om door je haar te werken. Ook hiervan is de geur weer hemels en merk ik hoe mijn haar de olie opneemt en gehydrateerd aanvoelt.

Ik heb in de loop der jaren al heel wat haar-serums en oliën getest, maar waar de meesten als een dunne film op je haar blijven liggen, waardoor het weliswaar gevoed lijkt en niet pluist, merk ik dat de Keratin Silk Infusion echt door m’n haar wordt opgenomen. Ondanks de hoge prijs, is dit een haar-product wat ik naar waarschijnlijk een volgende keer opnieuw zal aanschaffen.

Overigens is dit artikel niet gesponsord door bovengenoemde webshopl. Ondanks dat ik maar heel weinig reviews schrijf, vind ik het zo nu en dan wel leuk om iets te vertellen over producten waar ik erg enthousiast over geworden ben.

Gebruik jij ook weleens een haar-hersteller? En ben je bekend met deze producten?