Ik realiseerde me opeens dat juni inmiddels alweer bijna voorbij is. En om nou te zeggen dat ik zo’n zomergevoel heb… Juni is eigenlijk altijd mijn favoriete maand van het jaar, maar lijkt dit jaar voorbij gevlogen zonder dat ik er iets mee gedaan heb. Lange einden fietsen heb ik niet gedaan, echt veel gewandeld ook niet en kajakken heb ik nog helemaal niet gedaan.

Het weer werkt niet echt mee en mijn gezondheid ook niet. Nadat ik eerder ziek ben geweest, is dat niet echt meer goed gekomen en lijkt het nu weer helemaal terug. Mijn energiepeil is laag, ik ben snel moe, duizelig en soms ook koorts.

Tel daarbij op dat ik vorige week slecht sliep, doordat ik urenlang lag te piekeren in bed, en het resultaat is dat ik me behoorlijk shit voel. Dus bloggen schiet er alweer een beetje bij in. :-) Anyway, nu even een terugblik.

maandag 13 juni

Voor de zoveelste keer een foto gemaakt van de Lingehaven, dit keer met een dreigende lucht erboven. In de stad spotte ik deze etalage met dozen als hoofden. Verder weinig bijzonders.

dinsdag 14 juni

Naar het Piazza Center geweest en daar geluncht bij Proeverz. Geen succes! De ijskoffie (links op de foto) was lekker, maar het broodje filet americain wat ik bestelde, werd geserveerd op een gloeiend hete ciabatta. Rauw vlees in combinatie met warmte is niet zo heel erg gezond. Nadat ik toch maar één hap had genomen (en die bijna uitspuugde), heb ik de rest laten liggen.

Het vlees wordt weeïg door de warmte. Nadat ik een klacht indiende toen ik ging afrekenen, moest ik het broodje wat ik niet eens had gegeten, toch betalen. Ik kreeg alleen per gratie een consumptiebonnetje die ik, bleek later weer, vrijwel nergens voor kan gebruiken. Slecht! ‘s Avonds op de fiets naar Sleeuwijk voor een avondje verkeer regelen voor de avondvierdaagse. Op de terugweg maakte ik de laatste twee foto’s. Vooral de wolken vond ik erg mooi!

woensdag 15 juni

Met de pont naar Woudrichem, om wat foto’s te gaan maken in de ijssalon van nieuwe producten die wel wat meer onder de aandacht gebracht moeten worden. Deze foto’s komen op de displays boven de vitrine en op de tafelkaartjes (waarvan het ontwerp overigens ook van mijn hand is) op de tafels te staan. Het was als vanouds weer een gezellige middag.

Vanaf de pont maakte ik ook nog diverse foto’s die ik best tof vind. Grappig is trouwens wat er altijd gebeurt als ik mijn fiets op de veerpont zet en er daarna nog meer mensen met fietsen komen. Alsof mijn fiets een soort force field heeft zodat niemand z’n fiets er tegenaan zet.

donderdag 16 juni

‘s Avonds weer naar Sleeuwijk voor een avondje verkeer regelen. Omdat ik me die dag niet goed voelde, heb ik me de rest van de dag koest gehouden en kort voordat ik weg moest, zelfs nog een uur geslapen.

Ondanks dreigende buien bleef het gelukkig droog, maar toen ik vervolgens thuis nog een wandelingetje met Bas maakte, kregen we een flinke plens water over ons heen, getuige de laatste foto. Ach het is maar water.

vrijdag 17 juni

Mijn rode off-shoulder jurk van H&M weer eens uit de kast getrokken, maar zin om te lachen had ik niet. Slaapgebrek door mijn nachtelijke piekersessies begon zijn tol te eisen en de rest van mijn gezondheid ging ook achteruit.

Sowieso was ik ‘s middags weer naar ‘t Piazza geweest om iets op te halen en omdat ik dat consumptiebonnetje gehad, meteen maar opgemaakt. Dacht ik. Ik bleek het dus alleen voor gewone koffie te kunnen gebruiken en die had ik niet.

Van het broodje wat ik had genomen (iets heel anders nu) werd ik binnen het uur ziek en kreeg ik vreselijke buikpijn. Ik kom daar echt niet meer. Met de post kwam dit mooie choker van Ebay. Het hangertje is een Celtic knot en hij komt ook uit Ierland. Het bandje vind ik ook mooi, omdat het weer eens wat anders is dan zo’n fluwelen bandje wat je meestal ziet bij dit soort kettinkjes.

zaterdag 18 juni

Naar de beautysalon van m’n achternichtje in Sleeuwijk, om m’n wenkbrauwen en wimpers weer te laten verven. Ik vind het nog altijd ideaal omdat het voor mij veel gedoe scheelt met mascara en wenkbrauw potloodjes- of poeder, toch dingen die ik door mijn slechte ogen best lastig vind.

Helaas regende ik op de terugweg nat, doordat ik op de veerpont moest wachten en er geen dak in het hokje zat waar je normaal gesproken kunt schuilen tegen de regen. Van die zomerkriebels (foto 2) was dus weinig te merken. Tot slot een foto van een zeer rommelige Kruidvat-winkel. Geloof het of niet, maar het ziet er daar altijd zo uit. Je breekt je nek over de rotzooi.

zondag 19 juni

Zondag maakte ik de meeste foto’s. In de weer met een prutje voor m’n haar en vervolgens naar m’n moeder. Doordat ik verkeerd had gekeken, had ik me een kwartier vergist in de vertrektijd van de pont en moest ik dus nog 3 kwartier wachten. Ik ben daar toen maar gebleven omdat ik het de moeite niet vond om weer naar huis te lopen en ik maakte wat foto’s.

Verder dronk ik het laatste beetje van mijn recentelijke ontdekking op. Maaza Lychee, gevonden bij Spar. Het was ook Vaderdag. Een foto van mijn vader toen hij een jaar of 17 was. Verder wat foto’s van de Lingehaven, m’n nieuwe make-up kwasten van Real Techniques, een selfie en een foutmelding van Windows 10, waar ik toch maar aan heb moeten geloven door het aanhoudende gezeur van Microsoft.

Hoe was jouw week?