Ik ben redelijk actief op Twitter (mijn account dateert al van februari 2009) en het valt me op, als ik zo eens scroll door mijn timeline dat ik de laatste tijd opvallend veel quotes plaats. Heel verwonderlijk is dat niet, omdat ik al en tijdlang niet goed in m’n vel zit. Mijn gezondheid laat het afweten en er is een issue die me nogal bezighoudt.

Vandaag een citaat wat best aansluit op dat thema. Want geloof me, ik heb de laatste twee weken heel wat uren gespendeerd aan mezelf afvragen wat ik nu eigenlijk zo verkeerd heb gedaan, of ik misschien minder goedhartig en oprecht ben dan ik denk en of ik misschien wel een strontvervelend mens ben. Want als je maar voldoende negativiteit over jezelf te horen krijgt (of het waar is of niet), twijfelen ga je vanzelf.

Ondanks dat ik aan veel dingen kan merken dat mijn zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen, is er gelukkig nog een deel wat in mij gelooft. Wat erin gelooft dat ik nooit mensen opzettelijk benadeel of pijn doe (omdat ik zelf maar al te goed weet hoe dat voelt), iemand die een ander altijd probeert te respecteren en iemand die mens is en dus niet perfect is. Onderstaande quote is er één om te onthouden en mezelf in te printen: “Het ligt niet altijd aan jou”.

quote-people-meet-you