Eigenlijk had ik een paar dagen geleden al wel zin om een nieuw lijstje vragen op m’n blog te plakken, maar omdat mijn postfrequentie nog steeds niet zo hoog is, zaten er, ondanks de langere tijd die eroverheen is gegaan, toch maar 2 andere posts tussen de nieuwe en de vorige vragen en dan wordt het een beetje te veel van het goede.

Inmiddels weer een paar erbij, dus dan kan het wel weer, vind ik. Alweer regeltjes waar ik niet meer aan zou doen. Maar ja, het excuus is dat ik nu eenmaal van afwisseling houd en liever niet te veel dezelfde posts kort achter elkaar wil.

393. Is je partner ook je beste vriend?

Ik heb geen partner. Next question. 🙂

394. Welk accent vind je charmant?

Brabants! Niet alleen ben ik zelf een trotse Bosschenaar, maar ik vind Brabants gewoon heerlijk om naar te luisteren. Kun je je R. nog herinneren? Die had dat dus ook. 🙂 Je zult me nooit horen zeggen dat ik op iemand val vanwege een accent, maar zo’n zachte G is toch mooi meegenomen. 🙂

395. Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?

Time flies when you’re having fun. Niets aan toe te voegen.

396. Wanneer ben je voor het laatst van kapsel veranderd?

Echt een ander kapsel is al vrij lang geleden. Ik veranderde daarvoor zeer regelmatig, maar ik ben nu al enkele jaren aan het sparen voor lang haar, wat tot mijn ergernis het laatste jaar niet bepaald verder komt, waardoor het lijkt of mijn haar op deze lengte gewoon stopt met groeien.

Golven in m’n haar

397. Is uit het oog ook uit het hart?

Nee, zeker niet. Om nog even R. aan te halen: De laatste keer dat ik hem zag was 9 augustus 2014 en ik ben hem nooit vergeten. Sowieso heb ik het kleine sterretje aan de binnenkant van mijn pols wat me altijd aan hem zal herinneren, of ik dat nu wil of niet. 🙂 Hij heeft een speciaal plekje in mijn hart, dat is voor altijd.

398. Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?

Letterlijk gaat het leven niet langzamer uiteraard, maar door je heel bewust te zijn van het hier-en-nu, je gemoedstoestand, de plek waar je bent, geuren, dingen die je ziet of voelt. Als je daar heel bewust mee bezig bent, lijkt het soms alsof je de tijd gewoon even stil kunt zetten.

Of in elk geval wat meer in slow motion kunt laten verlopen. Bewustwording van het hier-en-nu is iets wat ik de afgelopen twee jaar heb geleerd. Het lukt niet altijd om zo mindful te leven, maar het idee vind ik sowieso al heel goed en past bij mij.

399. Doe je elke dag iets nieuws?

Ik zeg altijd dat geen dag bij mij hetzelfde is en dat klopt ook zeker wel. Maar echt iets nieuws, dat niet. Niet elke dag in elk geval. Het zou me flink wat hoofdbrekens kosten om te bedenken wat voor nieuws ik nu weer eens kan gaan doen.\

Soms bedenk ik overigens weleens iets wat ik graag zou willen. Zo komt eens in de zoveel tijd de gedachte weer eens bovendrijven dat ik stiekem best graag eens op boksles zou willen. Lijkt me heerlijk!

400. Waar ben je Oost-Indisch doof voor?

Vroeger hoorde ik die term nogal eens voorbij komen uit de mond van m’n moeder. 🙂 Over het algemeen gebezigd rondom onderwerpen als ‘bedtijd’ en ‘nieuwe schoenen’. Tegenwoordig ben ik niet meer zo Oost-Indisch doof, al lijkt het zo wanneer iemand advies probeert te geven wat ik niet opvolg. Wat overigens vooral een kwestie is van uiteindelijk toch mijn eigen plan trekken, dan niet willen luisteren.

401. Wat is je favoriete troosteten?

Chocolade. En dan bij voorkeur de Coffee Crunch van Tony’s of een zak Maltesers.

402. Heb je weleens iets bovennatuurlijks of onverklaarbaars meegemaakt?

Meerdere malen, maar één ervaring was heel bijzonder. Mijn grote liefde was/is een man waar ik nooit een relatie mee gehad heb, maar onze band was heel bijzonder. Bijzonder sterk ook. We zagen elkaar niet vaak, maar mailden regelmatig. Ik voelde dingen van hem aan zonder hem te zien of te spreken. Op een dag, het was een vrijdag, dat weet ik nog precies, voelde ik dat er iets niet in de haak was met hem.

Met name rond een bepaalde tijd was dat gevoel niet te negeren zo sterk en ik werd er zelf ook erg onrustig van. De volgende dag mailde ik en ik vroeg of alles wel goed was. Zijn reactie zorgde voor enorme verbazing en ook wel schrik. Zijn buurman was van een trap gevallen en in coma geraakt, zijn vader had een hartaanval gehad en wel op het tijdstip dat mijn gevoel dat er iets mis was het sterkst was geweest.

Nu ben ik de nuchterheid zelve en hou ik niet van zweverig gedoe. Ik ben iemand die controle over emoties wenst te hebben, dus dit soort ervaringen sluiten daar totaal niet op aan. De eerste paar keer schrok ik er dan ook erg van en wist ik het geen plaatsje te geven. Later ging ik er meer aan wennen en zag ik het als iets bijzonders. Ik heb dit overigens alleen bij mensen waar ik een heel sterke connectie mee heb.

Ik heb soms ook weleens sterke voorgevoelens over dingen die dan vervolgens ook gebeuren. Zo kan ik me van het motorongeluk van juni 2014 niets herinneren door een black-out, maar wel dat ik nog geen 10 minuten voordat het gebeurde, een héél sterk gevoel had dat er iets mis zou gaan.

Natuurlijk heb je altijd weleens zo’n gedachte van ‘wat als’, maar dit was echt anders. Ik negeerde het. Misschien had ik dat beter niet kunnen doen. Ik leef erg op mijn intuïtie, maar desondanks vind ik het nog altijd moeilijk om dit soort sterke signalen serieus te nemen.

403. Welke uitdaging moet je overwinnen?

Ik wil heel graag mijn ziektefobie overwinnen, maar dat is niet echt een uitdaging. Ik daag mezelf wel regelmatig uit om dingen te doen die ik lastig vind. Of dat nu iets is als een steil paadje afdalen, terwijl ik vanwege mijn slechte ogen amper diepte zie, of iets doen waarbij ik gedwongen word vreemden aan te spreken, wat ik niet snel zal doen. Ik vind het leuk om mezelf zo nu en dan uit te dagen, maar een echte uitdaging heb ik verder niet.

404. Wie heeft je het meest beïnvloed in je leven?

Daar heb ik eigenlijk geen kant-en-klaar antwoord op. Ikzelf denk ik. 🙂

405. Wat is klein geluk voor jou?

Ik ben iemand die erg kan genieten van kleine dingen. Een mooie zonsondergang om te fotograferen, een lekkere fietstocht, de slaapkamer opknappen, een lief kaartje, als m’n haar super zit zonder er iets bijzonders voor te hoeven doen, een onverwachts complimentje, er is zoveel om van te genieten en ik ben van mening dat veel mensen meer langs het leven leven, dan dat ze er echt bewust middenin staan. Heeft ook weer met dat hier en nu te maken.

406. Doe je weleens dingen uit medelijden?

Not any that I know of…