Gistermiddag bezocht ik sinds lange tijd weer één van mijn favoriete plekken in de regio, namelijk het ruim 900 hectare tellende Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Elke keer als ik hier kom, loop ik ontzettend te genieten van de prachtige natuur, oude gebouwen en de rustieke en ontspannen sfeer die het gebied uitstraalt.

Uiteraard maakte ik ook heel wat foto’s, terwijl ik genoot van een prachtige herfstdag en er voor Bas ook genoeg te snuffelen te viel. Na afloop van onze ruim 10 km lange wandeling sloten we traditiegetrouw af met een pannenkoek bij de Stapelbakker en kocht ik een schattig notitieboekje bij de Landgoedwinkel.

De terugreis naar Gorinchem leek aanvankelijk wat problemen op te leveren, omdat er volgens het Twitter-account van MerwedeLingelijn geen treinverkeer mogelijk was richting Gorinchem. Er zouden bussen ingezet worden die in geen velden of wegen waren te bekennen en het station in Beesd heeft geen faciliteiten op het gebied van een restauratie of überhaupt een plek waar je even binnen kunt zitten.

Gelukkig kwam er uiteindelijk toch nog een trein langs die Bas en mij weer veilig én warm terug in Gorinchem bracht. Sowieso kon ik er wel om lachen. Er is altijd wel een weg om thuis te komen dus zo druk maakte ik me niet.

Ben jij weleens op dit landgoed geweest?