Muziek maakt bijna altijd wel deel van mijn leven uit. Thuis staat er vaak wel iets van een playlist of gewoon de radio aan en onderweg ben ik vaak uit te tekenen met oordopjes in. Zelfs tijdens een rondje wandelen met de hond, kan ik niet zonder mijn favoriete afspeellijsten en een fijn setje oordopjes is daarbij natuurlijk onmisbaar!

Van GSMpunt ontving ik enige tijd geleden de Monster urBeats in-ear headset thuis om te reviewen en ondanks dat ik deze review al véél eerder had willen schrijven, heb ik nu in elk geval uitgebreid de tijd gehad om deze oordopjes eens goed te testen!

De oordopjes worden geleverd in een stevig kartonnen doosje en ondanks dat ik wat moeite had om uit te vinden hoe ie open moest, bleek al snel dat het doosje een bewaarplek is voor headset plus losse opzetstukjes, een opbergzakje en een clipje. Zoals ik al schreef, is het een in-ear setje en omdat geen enkel oor hetzelfde is, vind ik dat er goed over nagedacht is om meerdere setjes opzetstukjes mee te leveren.

Alle onderdelen in de verpakking

Stevig doosje

Zelf lijk ik in de categorie ‘mensen met lastige oren’ te vallen, waarbij oordopjes en zéker in-ear dopjes bij mij nooit blijven zitten en er na de minste trilling al uitvallen. Ik was dus zeer positief verrast dat er bij het urBeats setje opzetstukjes bij zitten die wél goed in m’n oren blijven zitten, zelfs al ga ik met mijn hoofd schudden of de Macarena dansen. It stays there!

De geluidskwaliteit van de oordopjes is prima, maar ik mis wel de wat hogere tonen, waardoor je een minder breed geluidsspectrum in je oren krijgt dan wat ik persoonlijk mooi en prettig vind. Nu luister ik zelf over het algemeen naar meer melodieuze muziek. Ik denk dat deze oordopjes voor bijvoorbeeld een dance/trance liefhebber juist uitermate geschikt zijn.

De Monster headset is overigens voornamelijk compatibel met HTC telefoons, wat betekent dat bepaalde functies in combinatie met mijn iPhone niet of anders werken. Sowieso mis ik ook de mogelijkheid om het volume aan te passen via het headsetje.

Overigens is ie ook met een andere muziekspeler te gebruiken, ik heb ‘m bijvoorbeeld ook al een paar keer aangesloten op mijn iPod Shuffle en dat werkt ook prima!

URbeats oordopjes met handig opbergzakje

Close-up van de oordopjes

Pluspunten
  • Mooi, strak en stijlvol design
  • Uitgebreide selectie aan opzetstukjes en extra accessoires
  • Blijft goed zitten zonder het oor te irriteren
Minpunten
  • Voor oordopjes van € 70 verwacht ik een iets betere geluidskwaliteit
  • Afstandsbediening niet compatibel met alle mobiele telefoons

Wat heb jij het liefst op of in je oren wanneer je onderweg naar muziek luistert?