Bladzijde 31 van het roze boekje is inmiddels aan de beurt. 12 nieuwe vragen en antwoorden, waarmee je me weer wat beter leert kennen. Dit keer lees je onder meer hoe gevaarlijk mijn werk is, wat ik niet begrijp van het andere geslacht en of ik dingen van me af kan zetten.

421. Wat zijn je doucherituelen

Zo, wat een binnenkomer! Ik geloof niet dat ik speciale doucherituelen heb. Ik zing niet tijdens het douchen, sta er niet langer onder dan noodzakelijk (alleen als ik het heel erg koud heb) en het is bij mij gewoon een kwestie van haren wassen, inzepen en afspoelen.

Wel besteed ik veel meer aandacht aan mijn haar dan aan de rest. Dingen als bodylotion gebruik ik nooit, wel heb ik minstens drie verschillende soorten shampoo, haarmaskers, haar-serums en andere dingen om mijn lokken mee te verzorgen. Ik heb een heel gemakkelijke huid die eigenlijk geen (extra) verzorging nodig heeft, maar mijn haar dus wel.

422. Hoe gevaarlijk is jouw werk?

Volgens mij helemaal niet. Wat je overigens niet altijd kunt zeggen van een columnist, want er zijn er verschillende die zó scherp schrijven, dat ze zich daarmee de ergernis en soms zelfs haat van velen op de hals halen.

Doordat ze nare dingen over mensen of culturen schrijven. Zelf zou ik dat nooit doen, niet omdat ik bang ben om mijn mening te geven, wel omdat ik respect belangrijker vind. Ik kan slecht tegen onrecht en dus ook tegen onrechtvaardig gedrag.

Eerlijk gezegd snap ik meer niet van m’n
eigen soortgenoten, dan van de mannen.

423. Van welke bioscoopfilm heb je enorm genoten?

Ik ga bijna nooit naar de bioscoop, alleen als er een film draait die ik écht wil zien. Dus geniet ik eigenlijk van vrijwel alle bioscoopfilms die ik zie. Het is ooit maar één of twee keer gebeurd dat ik een film echt stom of oninteressant vond.

De laatste die ik heb gezien was Star Trek Beyond, wat ik geen slechte film vond, maar Into Darkness vond ik eigenlijk wel beter. Ook de veelbesproken film Fifty Shades of Grey vond ik een leuke film en ik ben nu al benieuwd naar het vervolg.

424. Wat is je favoriete bordspel?

Geen enkele. :-)

425. Aan wie heb je het laatst een kaartje gestuurd?

Ik stuur eigenlijk vrijwel nooit kaartjes, maar kan me herinneren dat ik toevallig nog niet zo heel lang geleden een kaartje heb gestuurd aan m’n moeder en ook één aan Martin. Ik kwam bij de boekhandel twee kaarten tegen die ik zo leuk vond, dat ik ze wel moest sturen.

426. Hoe close ben je met je familie?

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n familiemens. Ik hou van m’n ouders en ik hield ook heel veel van oma, maar overige familieleden zag of zie ik eigenlijk zelden. Ik heb er niet zo’n behoefte aan. Nooit gehad ook. Mijn ouders zie ik overigens ook niet wekelijks, mijn vader zelfs maar een paar keer per jaar, omdat hij sinds een paar jaar in het buitenland woont.

427. Wanneer heb je voor het laatst in een microfoon gepraat?

Een jaar of vijftien geleden werkte ik als vrijwilliger bij een lokale omroep en had daar ook een eigen radioprogramma. Iets waar ik me nu niks meer bij kan voorstellen, maar het was best leuk om te doen.

Dat is denk ik de laatste keer geweest dat ik in een microfoon gekletst heb. Ik kan me herinneren dat ik het in het begin heel raar vond om mijn eigen stem te horen, maar op de één of andere manier wen je daar toch vrij snel aan.

428. Heb je weleens last van vakantiestress?

Ik ga nooit op vakantie, dus geen stress. De enige stress die ik me kan herinneren van vakanties van vroeger, is de heimwee waar ik steevast de eerste dagen last van had. En tegen de tijd dat we naar huis gingen, wilde ik niet meer weg. Ja ik weet het, ik ben echt raar soms. :-)

Afgelopen zomer ben ik met m’n vader een weekend naar Duitsland geweest, wat je wel kunt zien als een mini-vakantie. Ik kan me niet herinneren daar echt stress van te hebben gehad, alleen dat ik eerst niet wist waar ik Bas onder zou moeten brengen. Het voordeel van een motorvakantie is dat je je niet al te druk hoeft te maken over wat je mee moet nemen. De enige voorwaarde is dat het vooral niet te veel moet zijn!

Rondvaart over de Moezel

429. Wat zijn de drie leukste gebeurtenissen van vandaag?

Bij deze vraag smokkel ik, aangezien ik het artikel een dag eerder heb geschreven. Gister was helemaal niet zo’n fijne dag, dus de uitdaging om toch een drietal leuke gebeurtenissen te bedenken, is dan des te groter. Als eerste een kappersbezoekje, mijn haarkleur heeft weer een opfrisser gehad en sowieso vind ik het altijd fijn om naar de kapper te gaan.

Bij thuiskomst lag er leuke post op de mat, een kettinkje wat ik bij AliExpress had besteld en wat na drie weken eindelijk bezorgd werd. Tot slot bakte ik ‘s avonds pannenkoeken. Iets wat wellicht meer in de categorie ‘lekker’ dan ‘leuk’ valt, maar van pannenkoeken bakken en eten krijg ik altijd zo’n gezellig gevoel, al bleef dat dit keer wat achterwege omdat het écht niet lekker ging.

430. Doe je soms een middagdutje?

Guilty!

431. Vind je het belangrijk om je stem te laten horen?

Ja, ik ben wel iemand die graag haar mening geeft. Vroeger was ik vaak te verlegen om m’n mond open te doen. Tegenwoordig vind ik het makkelijker en kan het me minder schelen of iemand het daar wel of niet mee eens is.

Meestal dan. Ik vind mezelf geen betweter of iemand die per se overal wat over moet zeggen, maar een eigen mening vind ik erg belangrijk. Het maakt toch deel uit van je identiteit. Er zijn al genoeg mensen die een ander naar de mond praten.

432. Wat snap je niet van het andere geslacht?

Eerlijk gezegd snap ik meer niet van m’n eigen soortgenoten, dan van mannen. Wat ik niet begrijp aan vrouwen, is bijvoorbeeld dat ze vaak niet zeggen wat ze denken of voelen, maar er intussen vanuit gaan dat een ander dat gewoon oppikt.

Alsof mensen en in het bijzonder mannen allemaal helderziend zijn. Wat ik van mannen niet begrijp is misschien dat ze dingen zo makkelijk naast zich neer kunnen leggen. Al is dat niet zozeer een kwestie van niet begrijpen, maar meer iets wat ik zelf ook wel zou willen leren.

433. Kun je jezelf goed vermaken?

Ja, dat is altijd al zo geweest. Sommige mensen vinden dat bijzonder, ik vind het de normaalste zaak van de wereld. Ik begrijp juist niet waarom veel mensen het idee in hun hoofd hebben dat ze zich alleen kunnen vermaken met gezelschap.

434. Kun je makkelijk dingen van je af zetten?

Nou, zie vraag 432. Dat is wel iets waar ik zo nu en dan moeite mee heb.