Door oude blogposts spitten is behalve zo nu en dan noodzakelijk, ook nog eens leuk. Zo kwam ik bijvoorbeeld een op 3 februari 2014 gepubliceerd artikel tegen, waarin het volgende stond: “Wel schrijf ik m’n leven lang al graag en als ik gevraagd zou worden om vanuit huis stukjes te schrijven voor een tijdschrift, online magazine of ander platform, dan zou ik daar waarschijnlijk niet lang over na hoeven denken.

Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik zoiets uiteindelijk echt zou gaan doen! Ondanks dat ik me zo nu en dan best erger aan de niet zo optimale communicatie met de redactie, vind ik het schrijven van columns nog steeds leuk.

Ik heb me wel een paar keer bijna verslikt in de deadline (lees: er om 11 uur ‘s avonds achter komen dat ik nog iets in moet leveren), maar merk dat ik toch op een andere manier naar dingen ga kijken en op die manier eigenlijk (tot nu toe) nooit zonder inspiratie voor een nieuwe tekst zit.

Vandaag staat er dus weer een nieuwe column van mij in de krant (AD Rivierenland, voor wie ‘t nog niet wist) en omdat ik nog foto’s moet maken voor het artikel wat ik eigenlijk voor vandaag in gedachten had, plaats ik deze maar!

Lees jij ook weleens columns in krant of tijdschrift? Of schrijf je ze misschien ook zelf?