Bij het doorspitten van oude blogposts vanwege onderhoud, kwam ik een artikel tegen wat ik in januari 2014 publiceerde, genaamd One Word. Het idee was dat verschillende mensen mij in één woord zouden omschrijven. Mensen die me heel goed kennen en mensen die me eigenlijk alleen vanaf een afstandje kennen of heel oppervlakkig, denk hierbij bijvoorbeeld aan social media.

Ik kan me herinneren dat ik dit destijds een erg leuk experiment vond en besloot het nog eens te doen. Vooral om te kijken wat er in die bijna 3 jaar tijd veranderd is. Of mensen inmiddels anders over me denken, of misschien nog hetzelfde.

En of ik uit de omschrijvingen kan concluderen of ik de afgelopen jaren misschien toch wel wat meer veranderd ben dan ik zelf denk, of juist nog altijd dezelfde persoon ben. Het was overigens geen grote visactie naar complimentjes, ik wil graag dat mensen gewoon eerlijk zijn.

 • Rinus » Bijtertje
 • Tim » Doortastend
 • Burhan » Eigenwijs
 • Adrie » Inventief
 • Frans » Pittige tante
 • Martin » Geweldig
 • Yasper » Creatief
 • Stephanie » Gepassioneerd
 • Mike » Eigenzinnig
 • Dennis » Eerlijk
 • Toos » Stoer en gevoelig
 • Sjaak » Doorzettertje
 • Osman » Gizemli (mysterieus)
 • Lianne » Vechter en volhouder
 • Dick » Zelfstandig, (soms) lief, vindingrijk, sterke persoonlijkheid en eigenwijs
 • Eelco » Eigenwijs
 • Corona » Jezelf, veelzijdig
 • Ruben » Levensgenieter
 • Jan » Pittig wijffie
 • Agnes » Eigenzinnig
 • Daniel » Doorzetter
 • Sander » Vechter
 • Ramin » Lief (vriendschappelijk)
 • Ultra_V » Zelfstandig, stoer, positief, realistisch, mooi, slim en avontuurlijk
 • Sophie » Doorzetter

Dat is me het lijstje wel! De achterliggende gedachte was overigens niet dat het woord waarmee mensen mij zouden omschrijven, een compliment zou zijn. Maar in de praktijk komt het daar wel op neer. En dat is natuurlijk ergens ook wel weer lief.

Er was overigens ook iemand die me een lelijke schele spinnenkop noemde, maar aangezien de persoon in kwestie mij niet kent en een anoniem accountje heeft (want dan durf je zo veel), vond ik dat niet de moeite waard om in het lijstje te vermelden.

Sowieso heb ik in mijn leven al zó veel wat-ben-jij-lelijk varianten naar mijn hoofd geslingerd gekregen, dat ik daar op den duur wel aan gewend ben geraakt. Helaas hebben we nu eenmaal niet allemaal de looks van Doutzen Kroes en sommigen nemen je zoiets dan nog kwalijk ook. :-)

Overigens waren er een aantal mensen die meer dan één woord hadden maar ach, zo streng ben ik nou ook weer niet. Het gaat om ‘t idee. De conclusie is, als ik terugkijk naar de blogpost van begin 2014 en naar deze, dat er niet veel is veranderd. Ook daar kwamen termen voorbij als eigenwijs / eigenzinnig en varianten op doorzetter. Ik denk dus dat het wel positief te noemen is dat ik niet echt veranderd ben!

Met welk woord zou jij mij omschrijven?