Enige tijd geleden, werd ik via m’n blog benaderd met de vraag of ik mee zou willen werken aan het tv-programma Gevaarlijkste Wegen van Nederland, wat uitgezonden wordt op SBS6. Dit vanwege het ernstige motorongeluk wat ik tweeënhalf jaar geleden met Martin meemaakte, op de veel te korte invoegstrook bij Oosterhout.

Op die plek zijn al ontelbare ongelukken gebeurd en dit programma heeft juist als doel om deze gevaarlijke wegen wat nader te belichten met persoonlijke (on)gevallen als voorbeeld, in de hoop dat er eens iets gedaan zal worden, om in de toekomst gevaarlijke situaties te voorkomen.

Enerzijds wilde ik wel graag meewerken aan dit programma, omdat ik het goed vind om via deze weg en zonder een hoop dramatisch en overdreven gedoe heel duidelijk te maken hoe gevaarlijk bepaalde plekken zijn en hoe bizar het is dat er, meestal om financiële redenen, niets aan gedaan wordt. Mensenlevens zijn in zo’n geval minder waardevol dan geld, zo blijkt.

Maar zoals je weet, heb ik enorm veel moeite om gefotografeerd of gefilmd te worden, laat staan dat ik op tv kom. Ik hoef niet zo nodig in het middelpunt van de aandacht en wilde mezelf een hoop stress besparen, zeker aangezien ik de laatste tijd toch al niet zo fijn in m’n vel zit.

Dus speelde ik het balletje door naar Martin, de bestuurder van de motor waar we destijds het ongeluk mee kregen. Bijkomend ‘voordeel’ is ook, dat hij zich alles kan herinneren en ik het alleen weet aan de hand van een reconstructie die ik achteraf heb gemaakt. Tijdens het ongeluk had ik een black-out en dat stukje geheugen is ook nooit meer terug gekomen. Waar ik overigens niet bepaald rouwig om ben… :-)

Nu maar hopen dat er in de toekomst inderdaad iets aan deze gevaarlijke
plek gedaan zal worden!

Martin vond het geen probleem om geïnterviewd te worden en enkele dagen later kwamen ze op zijn werk in Sprang-Capelle filmen en is daar ook het interview afgenomen. Zelf heb ik via de mail nog wat informatie doorgegeven over het ongeluk en een wat foto’s toegezonden, die uiteindelijk ook gebruikt zijn in het item.

Dinsdag werd het uitgezonden. Ondanks dat ik zelf niet gefilmd ben, zie je mij wel twee keer voorbij komen op een foto, omdat ik tenslotte ook betrokken was bij het ongeval. Het is een goed item geworden en ook grappig om één van je vrienden op tv te zien. Het enige wat niet klopt, is het antwoord op de vraag hoe ik eraan toe was. Van staan was geen sprake en dat het goed met me ging ook niet. :-)

Nadat het programma ook online te bekijken was, heb ik deze gedownload en na wat knippen en plakken, heb ik een deel van de uitzending geüpload, waarin het item over de korte invoegstrook te zien is. Officieel schijnt dat ding een uitrit te heten, maar het gaat om het idee. Nu hopen dat er in de toekomst inderdaad iets aan deze gevaarlijke plek gedaan zal worden!

Heb jij weleens een ongeval gehad?