Ondanks dat het vroeger wel anders was, vind ik schoenen (kopen) tegenwoordig eerder een leuke bezigheid dan een vervelende. Toen ik op de blog van Shirley de Shoe Tag tegenkwam, wist ik meteen dat ik die ook wilde invullen! Sowieso is het alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik een tag heb gedaan.

Omschrijf de ideale schoen in drie woorden

Stoer, comfortabel en… zwart! Ja, ik draag bijna alleen zwarte schoenen. Sowieso omdat ik veel zwart draag en ook niet echt van veel kleuren houd. Comfortabel omdat ik gemiddeld 5 tot 8 km per dag afleg en me dus geen blaren of knellende schoenen kan permitteren. En stoer, omdat dat nu eenmaal mijn stijl is.

Wat is de must-have schoen voor de komende maanden?

Nou, in elk geval geen zomers sandaaltje! Ik ben niet iemand die snel meegaat met de mode. als iedereen er mee loopt, wil ik het niet eens. Alleen als het echt iets is wat ik zelf ook leuk vind. Een trend die me aanspreekt, is de hoge laars. Dan bedoel ik dus geen hoge hak maar een hoge schacht. Net tot onder de knie of er net iets overheen.

Geweldig om te hebben, maar totaal niet draagbaar

Laarzen met hoge hak, bij voorkeur felrood. Ik draag vaak laarzen, maar heb geen hakken. Krijg ik rugpijn van. Jaren geleden kocht ik nog weleens schoenen of laarzen omdat ik ze zó ontzettend mooi vond, ongeacht of ze lekker zaten. Daar ben ik na de nodige blaren en kapotte voeten wel op teruggekomen…

Overknee sokken

De schoen waarvan ik niet kan wachten om ‘m te dragen

Geen idee. Ik heb een tijdje geleden wel overknee laarzen van VanHaren gekocht, maar die inmiddels ook al best vaak gedragen. Ik ben niet zo iemand die iets koopt om er vervolgens nog wekenlang mee te wachten om het te dragen. Schoenen zijn gebruiksvoorwerpen!

Wat is de beste enkellaars voor het komende seizoen?

Echte enkellaarsjes hou ik niet zo van, op de één of andere manier vind ik dat niet mooi staan bij de vorm van mijn benen. Net een stukje boven de enkel vind ik wel leuk. De ideale (enkel)laars is voor mij stoer en comfy. Iets met gespjes of ritsjes doet het bij mij altijd goed. En veterlaarsjes vind ik ook nog altijd erg tof.

In welke schoenen zien mannen mij het liefst?

Geen idee, eerlijk gezegd interesseert me dat ook niet. Mannen houden sowieso meer van vrouwen met kleine voetjes en ik val buiten die categorie. Sowieso heb je een serieus probleem wanneer je mij gaat vertellen wat ik beter wel of niet zou kunnen dragen. Als het je niet zint, kijk je maar de andere kant op, zeg ik dan. We leven niet meer in de middeleeuwen.

Over welke schoen krijg je de meeste opmerkingen?

Geen enkele eigenlijk. Ik kan met een gerust hart op mijn geliefde Uggs over straat zonder dat ik commentaar krijg en het is me ook nog nooit gebeurd dat iemand vol liefde sprak over een paar schoenen of laarzen wat ik droeg. Lekker houden zo.

Welke schoen is heel leuk bij anderen, maar niet bij mij?

Enkellaarsjes (die echt op enkelhoogte vallen) en pumps. Buiten het feit om dat ik vanwege het straatwerk hier in de stad en mijn lastige rug niet op hakken kan lopen, vind ik ze me op de één of andere manier meestal raar staan, vooral pumps. Het is ‘m niet. En bij enkellaarsjes vind ik mijn benen raar lijken op de één of andere manier.

Eén paar voor de rest van je leven?

Dat is een lastige. Nu moet ik dus gaan kiezen tussen een paar stoere enkellaarsjes of sneakers, die ik ook vaak draag. Ik kan echt niet kiezen!

Nieuwe Nikes!

Het duurste paar wat ik ooit heb gekocht?

Ik kan me herinneren ooit een paar laarzen van € 70 te hebben gekocht omdat ik er zó vreselijk verliefd op was. Uiteindelijk bleek ik er niet echt lekker op te lopen en heb ik ze voor een fractie van de prijs verkocht op Marktplaats.

Er zijn mensen die niet verblikken of verblozen van een paar schoenen van € 200 of meer, maar ik heb nu eenmaal geen groot budget en vind het eerlijk gezegd ook idioot om zoveel aan een paar schoenen uit te geven. Meestal geef ik tussen de € 30 en € 50 uit aan schoenen of laarzen.

Hakken of plat?

Zoals ik hierboven al schreef, zijn hakken niet mijn ding. Ik heb heel lang graag op hakken willen lopen en kocht ze ook regelmatig, maar ik vond het gewoon niks. Het deed pijn, ik zwikte om de haverklap mijn enkels of beschadigde de hak.

En ook mijn rug speelt steevast op wanneer ik een poging doe om op hakken te lopen. Dus heb ik het een paar jaar geleden opgegeven en loop ik vrolijk rond op platte schoenen. Sowieso ben ik met platte schoenen ook nog lang genoeg.

Welke schoenen zou ik meenemen naar een onbewoond eiland?

Sneakers. Zitten gewoon lekker, niet te warm en te zwaar en ik kan er uren op lopen. Slippers en sandaaltjes hou ik eigenlijk niet echt van (k heb iets tegen blote voeten). Sowieso loop ik m’n voeten daar op kapot en met sneakers is dat nog nooit gebeurd.

Met welke schoen komt iedereen weg?

Sneakers!

Uggs

Welke schoen heeft het meest bijzondere verhaal?

Al jaren wilde ik dolgraag Uggs, maar ze waren nogal boven mijn budget. Toen ik vorig jaar rond deze tijd weer eens liep te kwijlen bij de etalage van een winkel in de stad, had ik me niet kunnen realiseren dat ik een kleine twee maanden later een paar chestnut brown Uggs aan mijn voeten zou kunnen schuiven.

Een prachtig verjaardagscadeau van oma en ook het laatste cadeau wat ik van haar kreeg, want twee maanden later overleed ze. Haar cadeau heeft daardoor nog een extra betekenis gekregen. Niet alleen dragen ze heerlijk en kan ik er kilometers op lopen, maar elke keer dat ik ze aantrek, denk ik ook even aan oma.

Hoe ziet jouw favoriete paar schoenen eruit?