Als je mijn blog vandaag bezoekt, zal het je ongetwijfeld wel zijn opgevallen dat er verschillende dingen veranderd zijn. Nog niet eens zo heel lang geleden maakte ik een nieuw logo, maar op de één of andere manier raak ik er steeds sneller op uitgekeken, hoeveel werk ik er ook in steek.

Ondanks dat ik juist niet iemand ben die om de haverklap haar blog in een ander jasje steekt en dat ook niet wil, ging het nu toch wel kriebelen om iets rigoureus te veranderen. Aanvankelijk zou het alleen om de header gaan. De huidige gaat, ondanks hier en daar wat aanpassingen in de loop der tijd, alweer heel wat jaren mee en het mag wel wat eenvoudiger.

Naar een volledig witte site gaan en dat lay-out noemen, zal je bij mij niet meemaken, maar ik wil dat de nadruk op de afbeeldingen ligt en minder op de header. En dan heb je opeens ook nog een idee voor een compleet nieuw logo in je hoofd. Dit keer geen zoektocht naar het perfecte lettertype, maar een zelf getekend logo.

Felroze loop ik nog steeds hard voor weg,
maar deze kleur kan ik wel waarderen.

Eerder had ik al eens het idee om iets met handlettering te doen in m’n logo, maar was bang dat het snel te druk zou worden. De versie die ik nu heb gemaakt vind ik, in elk geval tot nu toe, mooi en geeft het geheel een wat speelsere uitstraling dan de vrij strakke lettertypes waar ik eerder altijd voor koos. Dit sluit ook beter aan bij de inhoud van mijn blog.

Qua header ben ik een beetje undecided. Zoals het nu is, is wel héél erg basic. iets wat je bij veel blogs ziet, maar ik vind het kaaltjes. Ondanks dat ik normaal gesproken juist mijn best doe om in één keer over te gaan naar iets nieuws en niet gaandeweg nog van alles te veranderen, beschouw ik het deze keer maar als work in progress.

Ten eerste in de hoop dat ik dan eindelijk eens voor langere tijd tevreden zal zijn over hetgeen ik gemaakt heb en ook omdat ik natuurlijk wel inspiratie moet hebben. Gisteravond kreeg ik out of the blue een paniekaanval en behalve dat mijn vermogen tot relativerend denken dan volledig wordt platgelegd, is het met m’n creativiteit en inspiratie niet veel beter gesteld. Noodgedwongen dus maar even gestopt en elders afleiding gezocht.

De komende tijd zal ik dus regelmatig werken aan een vernieuwde look. Ik ga overigens niet voor een nieuw thema. Hier heb ik wel kort over nagedacht, maar ik ben nog best tevreden over het huidige thema en deze heb ik in de loop der tijd zodanig getuned, dat het een enorme klus wordt om over te stappen op iets nieuws en daar ook weer aanpassingen door te voeren.

Misschien dat je verbaasd bent over de (huidige) kleurkeuze voor de achtergrond en dus ook de header. Want ja, dat is toch wel echt roze! Toch vind ik tegenwoordig deze kleur best mooi, een beetje oudroze is het volgens mij. Felroze loop ik nog steeds hard voor weg, maar deze kleur kan ik wel waarderen. Ik heb tegenwoordig zelfs een paar kussentjes in deze kleur in huis!

Wat vind jij ervan?