Op het moment van schrijven is het kwart over elf ‘s avonds en moet ik hoognodig naar bed, omdat ik er morgen (op het moment dat jij dit leest vandaag) héél vroeg uit moet, maar als ik op bed lig, slaap ik niet voor tweeën. Dus dan de tijd liever maar nuttig gebruiken.

Dit keer dus weer het vertrouwde lijstje vragen en antwoorden uit het roze boekje. Je leest dit keer onder meer met welk liedje ik het laatst heb meegezongen, of ik vaak in de spiegel kijk, met wie ik onlangs een leuk gesprek had en wat ik het meest drink op een dag. Lees je weer mee?

435. Hoe vol is je boekenkast?

Ondanks dat ik graag lees, niet zo vol. Ik heb zo’n smalle boekenkast waar meer decoratie-items dan boeken in staan. Wat er staat zijn meest boekjes met quotes en leesvoer over taal en de geschiedenis van deze regio. Leesboeken koop ik nooit, omdat ik dat zonde van m’n geld vind. Ik lees ze toch maar één keer, dus heb ik meer aan een bibliotheekabonnement.

436. Ben je tevreden met je handschrift?

Mijn handschrift en tevreden zijn twee termen die loodrecht tegenover elkaar staan. Ik kan best netjes schrijven, maar daar moet ik mijn best op doen en dat betekent dat ik én langzaam schrijf én kramp in m’n hand krijg. Twee dingen waar ik niet tegen kan. Dus dan liever een wat minder mooi handschrift, al hou ik zoals je weet wél heel erg van mooie tekst en handschriften.

Ik wijt het gebrek aan een mooi handschrift aan ‘t feit dat ik op de eerste basisschool moest leren aan elkaar te schrijven en vervolgens in Zeist op school van het ene op het andere moment moest aanleren om juist in blokletters te schrijven. Een analyse loslaten op mijn gekrabbel zal overigens miet veel opleveren, omdat ik vaak in totaal verschillende stijlen schrijf.

Lieve briefjes

437. Kunnen je handen maken wat je hoofd wil?

Als het gaat om dingen op de computer is dat een ja. Ik kan een exacte kopie maken van hoe iets in m’n hoofd eruit ziet. Sterker nog: Voordat dat beeld klopt, zal ik niet rusten. Als het gaat om knutselen of doe-het-zelven, vind ik dat iets lastiger.

Ik ben behoorlijk handig, maar kan ook niet alles. Al heb ik ooit een vogelhuisje van afvalhout in elkaar gedraaid, zonder ook maar enige vorm van bouwtekening of plan en dat hangt er de dag van vandaag nog steeds.

438. Hoe vaak kijk je dagelijks in de spiegel?

Zo min mogelijk, ik word nooit zo blij van hetgeen ik erin zie.

439. Klaag je snel over lichamelijke kwaaltjes?

Klagen is het niet het juiste woord, maar als je hypochondrie hebt, vragen bultjes, kwaaltjes of andere dingen die er in mijn ogen niet horen te zijn, automatisch meer aandacht. Vaak praat ik er niet eens meer over wanneer ik weer iets heb ontdekt waar ik bang voor ben. Het merendeel blijft binnen de muren van mijn eigen hoofd, daar is het al beschamend genoeg.

440. Like je weleens berichten op Facebook die je eigenlijk niet leuk vindt?

Ik like wat ik leuk vind en ik negeer wat ik niet leuk vind. Ik ben sowieso niet van de like for like en follow for follow cultuur die je bijvoorbeeld op Instagram heel sterk ziet.

441. Hoe persoonlijk is je inrichting?

Zo persoonlijk als mogelijk voor iemand die al 13 jaar zelf de dienst uitmaakt in huis. Ik hou niet van meisjesachtige dingen. Mijn interieur heeft een stoere uitstraling met moderne meubels en de kleuren zwart, grijs en rood.

Wel aangekleed met sfeervolle items zoals leuke kussens en kaarsen. Mijn onlangs vernieuwde slaapkamer bevat naast grijs veel natuurtinten, wat ik ook heel mooi en rustgevend vind. Maar nog altijd robuust, stoer en modern.

Ik ben een Steenbok, ik hou het
liever rustig en overzichtelijk

442. Welke songtekst heb je jarenlang verkeerd meegezongen?

Er was er toevallig pas nog één waarbij ik ontdekte dat ik al weet ik hoelang een woord verkeerd had, maar welk liedje dat was, kan ik me nu even niet herinneren.

443. Zou je veel hoogtepunten willen meemaken, inclusief dieptepunten?

Ik hou niet bepaald van hoge pieken en diepe dalen. Ik ben een Steenbok, ik hou het liever rustig en overzichtelijk. Ik vind het bijvoorbeeld ook niet altijd even gemakkelijk en behoorlijk intensief om met mensen om te gaan die een soort rollercoaster zijn en van het ene uiterste in het andere vliegen. Ik kan het gewoon niet goed bijhouden. Voor mezelf hoef ik dat dus helemaal niet.

444. Met wie had je onlangs een leuk gesprek?

Met de eigenaresse van Pand50, wat mij betreft één van de leukste winkeltjes van Gorkum, kan ik het goed vinden en heb ik onlangs nog een leuk praatje gemaakt. Een gesprek is misschien wel weer een groot woord, maar dat is het eerste wat in me opkomt. Ik spreek sowieso niet zoveel verschillende mensen over het algemeen.

445. Wat drink je het meest op een dag?

Momenteel is dat waarschijnlijk thee, maar over het algemeen genomen zal dat melk of water zijn. Meer staat er ook meestal niet in de koelkast. Frisdrank drink ik al heel lang niet meer. Mijn zelfgemaakte koffie drink ik uiteraard ook graag, maar dan hebben we het over hooguit twee of drie koppen per week. Koffiedrinken is voor mij geen gewoonte, maar echt een genietmomentje.

446. Welk liedje heb je het laatst gezongen?

Volgens mij deze, van Melody Gardot. Ik liet in de vorige post al weten dat ik erg graag naar haar muziek luister en dit nummer is ook één van mijn absolute favorieten. Ik zit ook een beetje op dezelfde hoogte qua zangstem, dus dat zingt lekker mee. :-)

447. Kun je lachen om jezelf?

Nee, want ik vind mezelf niet zo grappig.