De laatste dagen van 2016 vliegen ineens zo hard voorbij, dat ik me gister opeens realiseerde dat er nog wat jaaroverzichten geschreven moesten worden. Tenminste, er moet niets, maar ik vind het zelf ook altijd best leuk om terug te blikken op het afgelopen jaar. Er zijn genoeg dingen die ik nog goed weet, maar ook herinneringen die wel afgestoft mochten worden.

Normaal gesproken deed ik 3 overzichten. In eerste instantie een jaar in tweets, wat later een terugblik op mijn blogjaar werd. Aangezien ik dit jaar soms maanden niets schreef en nooit een plan voor ogen heb gehad met mijn blog, valt daar niet zoveel over te zeggen. Ik hou het maar bij het jaar in foto’s en het jaaroverzicht. De eerste is vandaag dus aan de beurt, met de negen mooiste foto’s per maand. Enjoy!

januari

Als ik terugkijk naar mijn foto’s van januari, zie ik veel Woudrichem, koffiereceptjes en zelfgemaakt eten. De maand ervoor had ik een contactgrill gekocht, waar flink mee geëxperimenteerd moest worden. Van gegrilde soepballetjes tot appelschijfjes met krokant korstje en ga zo maar even door. Verder was ik regelmatig in Woudrichem te vinden, onder meer om een newborn fotoshoot te doen. En natuurlijk was ik ook jarig.

februari

Zoals eigenlijk het hele jaar door, weer veel buiten geweest. Ik fietste deze maand niet echt veel, maar maakte wel flink wat wandelkilometers met m’n trouwe viervoeter Bas en kon genieten van mooie zonsondergangen en rimpelloze reflecties. Verder schafte ik m’n tweede Cillo percolator aan en ging het helaas heel slecht met oma.

maart

Op 2 maart overleed oma. De tekening op de eerste foto is gemaakt door Osman, nagetekend van een foto van oma’s en mijn hand. Een mooie herinnering. Verder waren in maart de eerste tekenen van het voorjaar al zichtbaar, wandelde ik met m’n maatje uit het Westland in de Biesbosch en at ik met Pasen bij m’n moeder.

april

Een drukke en grotendeels ook leuke maand. Ik fietste weer behoorlijk wat, bezocht met m’n moeder de Floralia tentoonstelling in het Gorcums Museum en beklom de Sint-Jan in Den Bosch. Ook leerde ik een wandelgebied in de buurt kennen en at ladingen fruit. Minder leuk was dat ik naar het ziekenhuis moest voor onderzoek.

mei

Heerlijk, eindelijk voorjaar! Ik maakte met Martin een lange fietstocht over onder meer Waalwijk en Raamsdonksveer, ging met m’n moeder naar tuincentrum Avri in Dongen en maakte sowieso heel wat mooie lentefoto’s in deze maand!

juni

Juni was niet mijn maand. Er was een vervelende situatie gaande waardoor ik uit m’n doen was en daarnaast was ik eind mei begonnen met nieuwe schildkliermedicatie, waar ik ontzettend moe en futloos van werd. Desondanks maakte ik toch redelijk wat foto’s, maakte ik m’n eerste kajaktochtje van het jaar en ging ik ook fietsen.

juli

Weer terug op m’n oude medicijnen (die overigens binnenkort niet meer verkrijgbaar zijn), voelde ik me weer een stuk beter en haalde ik de schade in door gigantisch veel te fietsen. Onder meer een tocht over Bleskensgraaf en Molenaarsgraaf en later reed ik voor het eerst met de fiets de provincie Utrecht in, tot aan Nieuwegein en via een andere route weer terug.

augustus

Een drukke, maar leuke maand! Een motorweekend Duitsland met m’n vader, een dagtocht met de Spido met m’n moeder, een aantal keren het water op met de kajak, veel fietsen en wandelen en genieten van warme dagen en mooie natuur!

september

Ik ging weer eens op pad met m’n Westlandse maatje, dit keer naar Scheveningen, waar ik jaren niet was geweest. Verder bezocht ik een oldtimershow in Hank en een leuk evenement in Andel. Naast kajakken, fietsen en wandelen, werd er een nieuwe bezigheid aan mijn lijstje toegevoegd, namelijk klussen! Mijn slaapkamer was namelijk aan een grote make-over toe!

oktober

In oktober overleed mijn lieve Micky, zocht ik weer de Biesbosch op met de fiets, wandelde ik met Bas op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt en rondde ik het slaapkamer make-over project af.

november

Niet de beste maand van ‘t jaar. Veel last van angst, maar wel mooie foto’s. Ik maak in periodes dat ik me niet goed voel vaak een ander soort foto’s, meer met m’n gevoel. Lastig uit te leggen, misschien zie je het verschil wel. Ik ging weer eens naar Leerdam en Woudrichem, bezocht na jaren het mooie vestingstadje Heusden en ging ook een paar keer naar Hardinxveld. Fietsen heb ik weinig gedaan deze maand, te nat. 🙂

december

December was de minst goede maand, ondanks dat ik toch wel diverse leuke dingen heb gedaan, zoals het bezoeken van Winter Wonder Woudrichem, frisse fietstochten, starten met m’n Liefbriefje project, naar de film en struinen door de Drunense duinen. Maar qua gevoel ging het allemaal helaas net even wat minder goed.