Op de één of andere manier vergeet ik elke keer om te vermelden, wanneer er weer een nieuwe column in de krant staat. Niet dat dat een verplichting is natuurlijk, maar ik vind het ook wel weer leuk om mijn kranten-schrijfsels met mijn bezoekers alhier te delen. Niet iedereen leest die krant tenslotte. Klein geheimpje: Ikzelf ook niet 🙂

De laatste column is van vorige week zaterdag, inmiddels bijna een week geleden. De nieuwe die op 24 december in de krant zal staan, heb ik intussen ook ingeleverd, dus ik ben de deadline ruimschoots voor. Als er eenmaal een tekst in m’n hoofd zit, moet ik die gelijk uitschrijven om te voorkomen dat er woorden of zinnen vervliegen.

Dit keer ging ie over opgravingen rond het terrein Buiten de Waterpoort, een verhaal wat de meeste ‘outsider’ weinig tot niets zal zeggen, maar desondanks vind ik ‘t zelf wel een leuke column geworden.

Geen statistische en gortdroge opsomming van allerhande feiten die al weken eerder in de krant hebben gestaan, maar gewoon een leuk verhaaltje waarbij je ook nog eens kennis maakt met één van Gorkums meest beruchte legendes!